Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
11. 8. 2019,
14.34

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Žak Gomilšček Jure Žabjek gorsko kolesarstvo

Nedelja, 11. 8. 2019, 14.34

4 leta, 8 mesecev

gorsko kolesarstvo, svetovni pokal, lenzerheide

Tanja Žakelj 20. v olimpijskem krosu, Žabjek 22. v spustu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Tanja Žakelj | Tanja Žakelj je dirko za svetovni pokal v olimpijskem krosu v Lenzerheideju v Švici končala na 20. mestu. | Foto Klemen Humar

Tanja Žakelj je dirko za svetovni pokal v olimpijskem krosu v Lenzerheideju v Švici končala na 20. mestu.

Foto: Klemen Humar

Slovenska gorska kolesarka Tanja Žakelj je dirko za svetovni pokal v olimpijskem krosu v Lenzerheideju v Švici končala na 20. mestu. Zmagala je aktualna olimpijska prvakinja Švedinja Jenny Rissveds, ki je bila 25 sekund hitrejša od Nizozemke Anne Terpstra. Tretja je bila Francozinja Pauline Ferrand Prevot (+1,19). Jure Žabjek je na tekmi svetovnega pokala v spustu zasedel 22. mesto.

Mesto vodilne pred finalom sezone svetovnega pokala v Snowshoeju je ohranila danes osma Švicarka Jolanda Neff, ki je precejšnji del dirke vodila, a se ji je ravno v finalnem delu predrla zračnica ter je izgubila boj za zmago in stopničke.

Zmage se je veselila Rissvedsova, ki je v prvem krogu celo padla, vendar pa se je vrnila in na koncu slavila eno najbolj čustvenih zmag.

Po olimpijskih igrah v Rio de Janeiru je zapadla v depresijo, spopadala se je tudi z motnjami hranjenja, razšla z dotedanjo ekipo, leta 2018 je celo napovedala, da se bo za nekaj časa umaknila iz tekmovalnega športa. Letos se je pridružila karavani in znova vrnila v zmagovalne tirnice.

"Nimam si česa očitati, uvrstitev je dobra in jo sprejmem"

"Za menoj je predzadnja dirka letošnjega svetovnega pokala. Želela sem si kaj več, na koncu pa vendarle med prvih dvajset, kar je soliden rezultat. Preprosto nisem imela pravega dneva, kot je bil v Val di Sole. Vseeno sem se borila, naredila kakšno napako preveč, ampak tudi napake se dogajajo. Nimam si česa očitati, uvrstitev je dobra in jo sprejmem, zdaj pa grem naprej še na svetovno prvenstvo in finale svetovnega pokala," je nastop ocenila Žakljeva.

Tanja Žakelj | Foto: Klemen Humar Foto: Klemen Humar

Slovenska državna prvakinja v Lenzerheideju ni ponovila vožnje iz Val di Soleja, kjer je z osmim mestom dosegla svoj najboljši izid sezone.

V moški konkurenci zmaga Nizozemcu

Mathieu van der Poel je zmagovalec predzadnje dirke za svetovni pokal gorskih kolesarjev v olimpijskem krosu v Lenzerheideju v Švici. Nizozemec, ki je odličen tudi v cestnem kolesarstvu in ciklokrosu, je za 25 sekund ugnal vodilnega v seštevku sezone, domačega aduta Nina Schurterja, ter za minuto in 13 sekund Švicarja Mathiasa Flückigerja. Jure Žabjek je zasedel 22. mesto. | Foto: Klemen Humar Jure Žabjek je zasedel 22. mesto. Foto: Klemen Humar

Žabjek se je vrnil z 22. mestom

Jure Žabjek je na tekmi svetovnega pokala v spustu zasedel 22. mesto. Čeprav še vedno čuti posledice poškodbe, je v Lenzerheideju prišel do rezultata sezone, imel pa je še nekaj rezerve, zaradi spolzke proge v zgornjem delu ni tvegal, v spodnjem pa je naredil napako, ki ga je stala še kakšnega mesta. Zelo dobro je spet vozil mladinec Žak Gomilšček, zasedel je deveto mesto.

Preberite še:

Tanja Žakelj
Sportal Žakljeva napreduje s tekme v tekmo
Tanja Žakelj
Sportal Švicarji evropski prvaki, Slovenci 12.
Ne spreglejte