Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
11. 5. 2023,
20.20

Osveženo pred

11 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,30

9

Natisni članek

Giro d'Italia Giro d'Italia Dirka po Italiji Primož Roglič Primož Roglič Remco Evenepoel

Četrtek, 11. 5. 2023, 20.20

11 mesecev, 3 tedne

Evenepoel ustrelil puščico proti Rogliču: Občutek imam, da je nervozen

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,30

9

Remco Evenepoel Primož Roglič | Primož Roglič in Remco Evenepoel sta velika tekmeca na Giru. Močne noge bosta morala spet pokazati v petkovi gorski etapi. | Foto Guliverimage

Primož Roglič in Remco Evenepoel sta velika tekmeca na Giru. Močne noge bosta morala spet pokazati v petkovi gorski etapi.

Foto: Guliverimage

Da je vsega 23-letni Remco Evenepoel odličen kolesar, je jasno vsem. Da je dober retorik, prav tako. Po četrtkovi etapi je spregovoril o Primožu Rogliču in se dotaknil njegove vožnje v glavnini, kakor tudi njegove ekipe Jumbo-Visme.

Primož Roglič
Sportal Pri Rogliču ni šlo brez nervoze, težavo so mirno rešili

V šesti etapi Dirke po Italiji smo videli razburljiv zaključek. Primož Roglič je imel težave s predrto pnevmatiko 15 kilometrov pred ciljem, a je k sreči ujel glavnino, ki je divjala za ubežnikoma Simonom Clarkom in Alessandrom De Marchijem. Vsega 250 metrov pred ciljem sta bila ujeta, zmagoslavno pa je roke v zrak nato dvignil Danec Mads Pedersen.

Remco Evenepoel, ki mu od končnih favoritov za osvojitev skupne zmage kaže najbolje, je četrtkov dan pospravil pod streho brez stresa. Po sredinih dveh padcih in bolečinah, ki jih je čutil, je bil vesel, da ni bilo hektičnega dne.

Kako se bo razpletla sedma etapa na Giru, ki ima gorski predznak?

  • Primož Roglič bo zmagal in zmanjšal zaostanek za Remcom Evenepoelom
    83,74 %
    2266 glasov
  • Remco Evenepoel bo najboljši od favoritov za skupno zmago
    5,62 %
    152 glasov
  • Ne Roglič in ne Remco, presenetil bo kdo drug od favoritov
    7,87 %
    213 glasov
  • Zmagal bo eden od ubežnikov
    2,77 %
    75 glasov
Oddanih 2706 glasov
Jan Tratnik
Sportal Jan Tratnik se oglaša z dobrimi novicami

"Ekipa Jumbo-Visme je nervozna v pelotonu"

Po zaključku etape v Neaplju ga je nekdanji kolesar Philippe Gilbert izzval, da pove svoje mnenje o največjemu tekmecu Rogliču, ki je imel težave v zaključku v okolici Neaplja: "Imam občutek, da je Roglič nervozen. Ve, da ima zaostanek 44 sekund (toliko je razlika med njima, op. a.). Ekipa Jumbo-Visme je nervozna v pelotonu. Veliko pritiskajo, ampak takšen je njihov način."

Remco Evenepoel je pred šesto etapo razkazoval nogometno znanje v mestu Neapelj, ki slavi naslov prvaka Napolija v italijanskem prvenstvu. | Foto: Gian Mattia D'Alberto / LaPresse/Sipa USA via Reuters Connect Remco Evenepoel je pred šesto etapo razkazoval nogometno znanje v mestu Neapelj, ki slavi naslov prvaka Napolija v italijanskem prvenstvu. Foto: Gian Mattia D'Alberto / LaPresse/Sipa USA via Reuters Connect

Mladi Belgijec izpostavlja, da je povsem miren pred nadaljevanjem, navkljub padcema, ki sta se mu pripetila v sredini etapi: "Po kronometru in torkovi etapi sem dobil občutek, da sem najmočnejši. Za nas je v tem trenutku idealen scenarij. Na Dirki po Kataloniji sem zaostajal, zdaj sem spredaj. V naših vrstah ni stresa, bolj je pri njih."

Špansko preizkušnjo je takrat osvojil Roglič, ki bo moral v petkovi prvi pravi gorski etapi pokazati močne noge v primerjavi z Remcom, če bo želel zmanjšati zaostanek. "Bomo videli jutri, če ga bo skušal zmanjšati," pravi Remco, ki bo imel morda oteževalno okoliščino v tem, da še vedno čuti posledice padca, kar bi znalo vplivati v zaključku petkove preizkušnje na Campo Imperatore na nadmorski višini 2.130 metrov. In to bi lahko Roglič izkoristil v primerjavi z aktualnim svetovnim prvakom. Obeta se torej razburljiv petek.

Primož Roglič
Sportal Rogliča težave s kolesom niso bremenile, za konec šprint in razočaranje dvojice
Ne spreglejte