Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 8. 2019,
16.42

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18

Natisni članek

Simon Špilak Domen Novak Jan Tratnik Matej Mohorič Matej Mohorič Luka Mezgec Dirka po Poljski

Torek, 6. 8. 2019, 16.42

4 leta, 8 mesecev

Dirka po Poljski, 4. etapa

Etapa brez tekmovalnega naboja v spomin preminulemu Belgijcu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18

Četrta etapa letošnje Dirke po Poljski ni imela tekmovalnega naboja, nevtralizirana je bila še pred štartom, kolesarska karavana pa je v spomin na včeraj preminulega belgijskega mladeniča Bjorga Lambrechta odpeljala slabih 134 kilometrov od Jaworzna do Kocierza.

Bjorn Lambrecht
Sportal Pretreseni obrazi, neizmerna žalost in črni trakovi na spominski etapi Dirke po Poljski #video

Črni trakovi, minuta tišine, štart etape skozi simbolna črna vrata ... Kolesarji na Dirki po Poljski so današnjo četrto etapo posvetili mlademu belgijskemu kolesarju Bjorgu Lambrechtu, ki se je v ponedeljek tragično ponesrečil na dirki. Dvaindvajsetletnik se je med padcem huje poškodoval, pozneje pa med operacijo v bolnišnici umrl.

Prireditelji dirke so zaradi tragične smrti oziroma v spomin na Lambrechta skrajšali današnjo četrto etapo Dirke po Poljski, na kateri uspešno nastopata tudi Slovenca Luka Mezgec in Matej Mohorič, s 173 na 133,7 kilometra ter odpovedali vse spremljevalne prireditve, poleg tega današnji vrstni red ne bo štel v skupno razvrstitev.

V ospredju so današnjo etapo z ramo ob rami začeli Lambrechtovi moštveni kolegi ekipe Lotto-Soudal, se zaustavili na 48. kilometru v bližini usodnega padca ter se mu poklonili še z drugo minuto tišine. Nato so se ekipe cel dan izmenjavale na čelu dirke in se tako poklonile nesrečnemu kolesarju.

Etapa, ki so jo sodniki nevtralizirali, se je tudi končala z minuto molka. Prva je cilj, v katerem je bilo na veliko izpisano Lambrechtovo ime, označeno tudi z njegovo štartno številko 143 ter odeto v belgijsko zastavo, prečkala šesterica njegovih moštvenih kolegov, mnogi od njih so končali v solzah. Nato so cilj prevozili vsi tekmovalci in se za konec spet poklonili preminulemu kolegu.

Rezultati niso šteli, danes pa je tudi tožilstvo v Rybniku na jugu Poljske začelo preiskavo o vzrokih nesreče.

Jutrišnja hribovita etapa od rudnika soli Wieliczka do Bielska-Biale bo dolga 154 kilometrov in bo spet prava dirkaška etapa. Vodstvo v skupnem seštevku brani Nemec Pascal Ackermann (Bora-hansgrohe), 12 sekund za njim je Kolumbijec Fernando Gaviria (UAE Emirates), tretji pa je naš Luka Mezgec (Mitchelton Scott) s 14 sekundami zaostanka. Matej Mohorič (Bahrain Merida) je 10. (+ 0:23), Simon Špilak (Katjuša Alpecin) 54. (0:24), Luka Pibernik (Bahrain Merida) 62. (0:24), Domen Novak (Bahrain Merida) 127. (2:11) in Jan Tratnik (Bahrain Merida) 131. (2:33).

Preberite še:

Sportal Hud padec usoden za 22-letnega belgijskega kolesarja
Mikel Landa
Sportal Uradno: Mikel Landa bo prvi mož Bahrain Meride na tritedenskih dirkah
Ne spreglejte