Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
5. 8. 2019,
19.40

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,78

Natisni članek

Fabio Jakobsen Luka Mezgec Dirka po Poljski

Ponedeljek, 5. 8. 2019, 19.40

4 leta, 8 mesecev

Dirka po Poljski, 3. etapa

Hud padec usoden za 22-letnega belgijskega kolesarja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,78

Komaj 22-letni belgijski kolesar Bjorg Lambrecht si je po hudem padcu 50 km od cilja današnje tretje etape Dirke po Poljski tako hudo poškodoval glavo, da mu kljub hitri zdravniški intervenciji ni bilo več pomoči. Nizozemec Fabio Jakobsen (Deceuninck-QuickStep), ki je sprva zmagal, je bil pozneje diskvalificiram.

Nadarjeni belgijski kolesar naj bi se po nekaterih podatkih zaletel v betonsko cev ob cesti. Že na kraju nesreče so ga oživljali, nato pa je Lambrecht hudim poškodbam polegel med operacijo, je za Sport.pl potrdil predstavnik za bolnišnice v Rybniku. Smrt njihovega člana je kasneje potrdila tudi ekipa Lotto Soudal.

"To je največja možna tragedija, ki je doletela njegovo družino, prijatelje in moštvene sotekmovalce ... Počivaj v miru, Bjorg," je prek Twitterja sožalje izrekla ekipa Lotto Soudal. Njihovim besedam pa se pridružuje celotna kolesarska družina, ki je zavita v črno.

Lambrecht je veljal za zelo nadarjenega belgijskega kolesarja, ki je med profesionalce vstopil leta 2018 in z Lottom junija pogodbo podaljšal še za dve sezoni. Lani se je zelo izkazal tudi na mladinskem svetovnem prvenstvu, ko je na cestni preizkušnji zaostal le ta Švicarjem Marcem Hirschijem.

Po diskvalifikaciji Nizozemca zmaga Ackermannu

Po diskvalifikaciji Jakobsena, doletela ga je zaradi oviranja v ciljnem sprintu, je zmagal Nemec Pascal Ackermann (Bora-Hansgrohe), ki je ostal vodilni v skupnem seštevku. Drugi v etapi je bil Nizozemec Danny van Poppel (Jumbo-Visma), tretji pa Danec Mads Pedersen (Trek-Segafredo).

Ciljni šprint je dobil Jakobsen, a so ga kasneje diskvalificirali: 

Po tretji etapi, ki je od Chorzowa do mesta Zabrze potekala v dolžini 150,5 km, je skupnega četrtega mesta na tretje napredoval Slovenec Luka Mezgec (Mitchelton-Scott) in ima 14 sekund zaostanka za Ackermannom. Drugi je Kolumbijec Fernando Gaviria (Team Emirates) z 12 sekundami zaostanka za Nemcem. Deseti je ostal drugi Slovenec Matej Mohorič (Bahrain-Merida), ki je skupno 23 sekund za Ackermannom.

Mohorič in Mezgec sta bila v glavnini tik za najboljšo deseterico, prvi je bil 13, deseti pa Mezgec. Slednji je v nedeljo zmagal v drugi etapi in zabeležil 18. zmago v karieri ter drugo letošnjo, najhitrejši je že bil v etapi dirke po Sloveniji.

V torek bo četrta etapa potekala med mestoma Jaworzno in Kocierz in bo dolga 173 km.

Preberite še:

Mikel Landa
Sportal Uradno: Mikel Landa bo prvi mož Bahrain Meride na tritedenskih dirkah
Marko Kump
Sportal Kump do zmage v Kranju
Sportal Izjemen šprint Luke Mezgeca za zmago v drugi etapi Dirke po Poljski #video
Ne spreglejte