Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
11. 8. 2022,
14.17

Osveženo pred

1 leto, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22

Natisni članek

nesreča nesreča padec Jumbo-Visma Tiesj Benoot

Četrtek, 11. 8. 2022, 14.17

1 leto, 8 mesecev

Član Jumbo-Visme o nesreči: Nekaj milimetrov in lahko bi se končalo drugače

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22
Tiesj Benoot | Tiesj Benoot je imel srečo v nesreči. | Foto Guliverimage

Tiesj Benoot je imel srečo v nesreči.

Foto: Guliverimage

V ponedeljek je v kolesarskem svetu odmevala nesreča belgijskega kolesarja Tiesja Benoota, ki kolesari za Jumbo-Vismo, katere član je Primož Roglič. V pogovoru za Het Laatste Niuws je spregovoril o neljubem dogodku.

 

Tiesj Benoot Primož Roglič
Sportal Grd padec na treningu in zlom vratu: Moje življenje ni bilo v nobenem trenutku ogroženo

"Kolesaril sem po dolgi ravnini po klancu navzdol. Sploh nisem šel tako hitro. Ko sem pogledal na zapis vožnje, je pisalo 67 kilometrov na uro. Nenadoma je avto prečkal cestišče. Ali ni pogledal ali je mislil, da bo lahko speljal na hitro, ne vem. Komaj mi je uspelo nekoliko zavreti, že sem se zaletel v avtomobil. Vrata avtomobila so bila udrta, ogledalo odlomljeno, steklo razbito," je dogodke opisal belgijski kolesar Tiesj Benoot.

Kakšne so bile posledice trka, je izvedel naknadno, saj je bil petnajst minut nezavesten. V bolnišnico so ga morali odpeljati s helikopterjem: "Takoj sem dobil morfij. Naredili so mi ultrazvok organov, da bi videli, ali imam morda kje notranje krvavitve. Na srečo se to ni zgodilo."

Sportal Dobra novica! Primož Roglič je spet na kolesu.

Posledice padca so zlomljeno vratno vretence, pretres možganov, iz kolka in komolca so mu morali odstraniti steklo, si je pa oddahnil, da ni utrpel kakšne trajnejše poškodbe: "Na srečo sem lahko premikal roke in noge. To je bilo olajšanje. Nekaj milimetrov ali mikrometrov in zgodba bi bila lahko drugačna. Sprejel sem, da nekaj časa ne bom mogel biti na kolesu in da bom moral spremljati svoje kolege od doma. Pravzaprav sem zelo hvaležen, da vam to zdaj lahko še vedno pripovedujem."

V sredo je zapustil Italijo, kjer je v Livignu treniral. Zdravljenje bo nadaljeval v Belgiji, a bo moral s steznikom počivati od šest do dvanajst tednov, kar pomeni, da je njegova sezona končana. Kljub vsemu se ne predaja: "Še vedno sem mlad, zato upam, da bom to stvar slekel po šestih tednih. Kakorkoli že, obiskal bom zdravnika Toona Claesa v Harentalsu, ki bo podal drugo mnenje. Nikoli ne veš."

Domen Novak
Sportal Slovenska pomoč Tadeju Pogačarju
Ne spreglejte