Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
29. 6. 2013,
22.41

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
padec Jani Brajkovič Dirka po Franciji

Natisni članek

Sobota, 29. 6. 2013, 22.41

8 let, 3 mesece

Brajkovič: Zopet sem poljubil pločnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
V zadnjih kilometrih 1. etape kolesarske dirke po Franciji je prišlo do skupinskega padca v ospredju glavnine. Med udeleženci padca tudi Slovenec Jani Brajkovič, ki je utrpel "le" odrgnine.

"Zopet sem poljubil pločnik. Nič ni zlomljeno, le veliko kože manjka," je po etapi na Twitterju zapisal Brajkovič. Veliko kože na hrbtu manjka tudi Tonyu Martinu, ki bo lahko nadaljeval z dirko. Vse je namreč kazalo na to, da naj bi Nemec utrpel zlom ključnice, a je pregled v bolnišnici vrnil nasmeh na lice članov ekipe Omega Pharma-Quick Step. Martin jo je odnesel brez zloma. Zadovoljen je tudi Alberto Contador, ki je prav tako pristal na tleh. Španec je po etapi na Twiterju zapisal: "Najlepša hvala vsem za sporočila. Menimo, da nisem ničesar zlomil. Sedaj me čaka počitek in hlajenje poškodb. Francoski asfalt je zelo trd." V padec je bil vpleten tudi Peter Sagan, medtem ko se je Mark Cavendish uspel pravočasno ustaviti. "Sam sem jo k sreči odnesel brez padca. Naredili smo vse kar smo lahko, a žal je Petra ustavil padec," je po etapi za Sportal povedal Kristijan Koren. Slabše jo je odnesel Američan Ted King, ki je prav tako član ekipe Cannondale. King naj ne bi zlomil ključnice in naj bi se vodstvo ekipe skupaj z njim v nedeljo dopoldne odločilo ali bo nadaljeval z dirko.

Ena izmed prvih žrtev letošnje dirke je bil prvi favorit dirke Christopher Froome, ki je padel že na zaprti vožnji. A Froome ni hudo padel in je brez težav lahko opravil z etapo. Po slednji je na Twitterju objavil sliko na kateri z ledom hladi levo ramo. Poleg tega je tudi zapisal, da je vesel, da lahko sporoči, da bo jutri na štartu 2. etape vseh 9 kolesarjev ekipe Sky. Na tleh sta namreč med etapo pristala Ian Stannard in Geraint Thomas. Slednji je moral po etapi na pregled v bolnišnico. Sodniki so po etapi vsem kolesarjem prisodili isti čas, čeprav se padec ni pripetil v zadnjih treh kilometrih. Padec se je zgodil cca 4 kilometre do cilja, a je bila odločitev sodnikov vseeno najbolj pravična, saj je v zaključku etape vladala prava zmeda. Avstralska ekipa Orica-GreenEdge je bila zaradi avtobusa, ki se je zagozdil v cilju, denarno kaznovana. Kazen znaša 1.600 evrov.

Ne spreglejte