Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
24. 7. 2013,
22.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Grega Bole Luka Mezgec Simon Špilak

Sreda, 24. 7. 2013, 22.02

8 let

Bole, Mezgec, Špilak in Vrečer na dirki po Poljski

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Grega Bole, Luka Mezgec, Simon Špilak in Robert Vrečer so slovenski kolesarji, ki bodo v soboto na štartu 1. etape 70. kolesarske dirke po Poljski (2.WT).

Jubilejna 70. kolesarska dirka po Poljski, ki bo na sporedu med 27. julijem in tretjim avgustom 2013, se bo začela v Italiji. Eden izmed sponzorjev dirke je namreč italijanska pokrajina Trentino. Zato kolesarjem ne bo potrebno konec tedna odpotovati na Poljsko, ampak bodo odpotovali v Italijo. Organizator dirke jim bo nato v ponedeljek omogočil letalski prevoz na Poljsko, kjer se bo v torek nadaljevala dirka. Na sporedu mora biti namreč dan odmora, da lahko spremljevalno osebje pripotuje s spremljevalnimi avtomobili iz Italije na Poljsko. Na štartu dirke bodo kolesarji triindvajsetih ekip. Poleg devetnajstih ekip s Pro Team licenco bodo na dirki še kolesarji štirih povabljenih ekip. Poleg kolesarjev poljske reprezentance bodo na dirki s povabilom organizatorja nastopile še ekipe CCC Polsat, Colombia in NetApp-Endura.

Na dirki ne bo lanskega zmagovalca Italijana Morena Moserja (Cannondale). Se pa zato na dirki po Poljski na dirke vračata Vincenzo Nibali (Astana) in Bradley Wiggins (Sky). Prvi je zmagal dirko po Italiji, medtem ko je drugi na slednji zaradi poškodbe odstopil. Prvič bo po dirki po Italiji na dirki nastopil tudi Kolumbijec Rigoberto Uran (Sky), ki ob koncu sezone zapušča britansko ekipo. Na dirki bodo nastopili tudi štirje Slovenci. Grega Bole, ki je leta 2010 dirko končal na 2. mestu v skupnem seštevku, Luka Mezgec, ki je z ekipo opravil prve skupne priprave po dirki po Italiji, Simon Špilak in Robert Vrečer. Vsi se na dirke vračajo po kratkem tekmovalnem premoru in je njihova pripravljenost tudi zanje še uganka. "Trasa dirke je težka. Z ekipo smo bili na pripravah in od mene že pričakujejo kakšen dober rezultat. Vsekakor bom dal vse od sebe, a sezona bo še dolga. Nato me čakajo nastopi v Koloradu, Alberti, Montrealu, Quebecu, svetovnem prvenstvu (še pod vprašajem) in na Kitajskem," je za Sportal povedal Luka Mezgec.

Na dirki bo kar nekaj kolesarjev, ki sodijo v širok krog favoritov za zmago na dirki. Poleg Vincenza Nibalija bodo najbolj na očeh še Tanel Kangert, Diego Ulissi, Sergio Luis Henao, Rigoberto Uran, Bradley Wiggins, Taylor Phinney, Rafal Majka, Fabian Cancellara, Luis Leon Sanchez, Tomasz Marczynski, Domenico Pozzovivo, Leopold Konig, Jaroslaw Marycz in še kdo. Dirko bo namreč odločil posamičen kronometer, ki bo na sporedu zadnji dan dirke.

Ne spreglejte