Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
20. 2. 2021,
13.08

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,58

Natisni članek

nesreča nesreča padec Remco Evenepoel

Sobota, 20. 2. 2021, 13.08

1 leto, 2 meseca

Belgijski čudežni deček še vedno čaka na opravičilo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,58
Remco Evenepoel | Belgijski kolesar Remco Evenepoel še vedno čaka na opravičilo Mednarodne kolesarske zveze, ki je po lanskem padcu na Dirki po Lombardiji zoper njega uvedla posebno preiskavo.  | Foto Getty Images

Belgijski kolesar Remco Evenepoel še vedno čaka na opravičilo Mednarodne kolesarske zveze, ki je po lanskem padcu na Dirki po Lombardiji zoper njega uvedla posebno preiskavo.

Foto: Getty Images

21-letni Belgijec Remco Evenepoel, ki velja za enega največjih upov v svetu kolesarstva, se po hudem padcu na Dirki po Lombardiji počasi spet vrača na kolo. Ni pozabil na obtožbe o sumljivi vsebini v bidonu, ki so ga našli v njegovem dresu, in še vedno čaka na opravičilo Mednarodne kolesarske zveze.

Remco Evenepoel se je v pogovoru za belgijsko Sporzo razgovoril o številnih temah, izpostavil pa je tudi obtožbe o "sumljivi" vsebini v manjšem bidonu, ki ga je imel pri sebi v času hudega padca z mostu na Dirki po Lombardiji avgusta lani. Ko je njegov športni direktor Davide Bramati bidon hitro odstranil iz njegovega žepa, kar je bilo razvidno tudi v televizijskem prenosu, je to sprožilo številna ugibanja.

Mednarodna kolesarska zveza je nemudoma sprožila preiskavo, ki pa je nazadnje pokazala, da v steklenički ni bilo nič drugega kot sladkorji in kofein za zadnjo energetsko spodbudo pred zaključkom dirke.

Remco Evenepoel | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

"Je to res potrebno?"

Mladi Belgijec, ki so ga preiskava in obtožbe o domnevno sporni vsebini v steklenički hudo prizadele, je dejal, da še vedno čaka na opravičilo krovne kolesarske organizacije UCI in njenega predsednika Davida Lappartienta.

"S starši smo mu poslali mail in ga vprašali, ali je vse to res potrebno. Ležim v bolniški postelji in potem nastane taka zgodba … Nikoli nisem dobil opravičila. Škoda, da kolesarji in UCI nismo na isti strani," je dejal mladi Belgijec, ki je zaradi travme po padcu, ki bi se lahko precej slabše končal, potreboval celo psihološko pomoč.

Padel na najboljše mogoče mesto

"Padel sem v globino 10, 12 metrov, a če bi padel le nekaj metrov naprej, bi bil padec še precej globlji, do 30, 40 metrov. Okoli so bile skale, pravzaprav sem padel v najprimernejšem delu, če je to sploh mogoče," je obujal spomine na usodni 15. avgust 2020, ki mu je popolnoma prekrižal načrte v lanski sezoni. Začel jo je namreč z zmago na vseh štirih dirkah, na katerih je nastopil pred Lombardijo.

Giro bo njegova prva tritedenska dirka

Eveneapola prvi vrhunec letošnje sezone čaka maja, ko bo kot kapetan ekipe Deceuninck - Quick Step nastopil na Dirki po Italiji, ki bo njegova prva tritedenska dirka. Če se ne bi poškodoval, bi na Giru debitiral že oktobra lani.

Kar zadeva poškodbo medenice, je povedal, da gre na bolje, prehiter skok na kolo oktobra lani, ki ga je decembra znova prizemljil in za nekaj časa oddaljil od kolesa, pa pripisuje šumu v komunikaciji med njim in zdravnikom. Zdaj so vse dileme razjasnjene, pravi.

 

Ne spreglejte