Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 10. 2023,
8.28

Osveženo pred

7 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,95

Natisni članek

Jumbo-Visma Victor Campenaerts nutricionist

Nedelja, 1. 10. 2023, 8.28

7 mesecev, 1 teden

Belgijec razkril, kako so se mu pri Jumbu smejali

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,95
Victor Campenaerts | Victor Campenaerts na prvo druženje s kolesarji ekipe LottoNL-Jumbo nima najlepših spominov.  | Foto Guliverimage

Victor Campenaerts na prvo druženje s kolesarji ekipe LottoNL-Jumbo nima najlepših spominov.

Foto: Guliverimage

Belgijec Victor Campenaerts (Lotto-Dstny), najbolj borbeni kolesar letošnje Dirke po Franciji, se je v pogovoru za jesensko številko kolesarske revije Ride Magazine razgovoril o prvih pripravah z nizozemsko ekipo LottoNL-Jumbo, kjer je bil moštveni kolega Primoža Rogliča, in trenutka, ko so se v ekipi norčevali iz njegove posebnosti.

Danes 31-letni Victor Campenaerts se je v svet kolesarstva preselil iz plavanja in triatlona. Kot poroča revija Ride Magazine, se mu je kolesarstvo v primerjavi z njegovima prvima športoma zdelo precej amatersko, vsaj na področju nutricionistike. To je podkrepil s konkretnim dogodkom, ki se je zgodil na prvih pripravah z nizozemsko ekipo LottoNL-Jumbo, ki se ji je pridružil leta 2016, v istem času kot Primož Roglič.

"Bil sem prvi na zajtrku in s seboj sem prinesel tehtnico," se je spominjal Campenaerts. "Glede na pogovore z dietetiki sem vedel, da obstaja maksimalna količina hrane, ki jo lahko zaužijete pred vadbo. Če to količino prekoračiš, si obremeniš prebavo. In obratno, če boš jedel premalo, boš imel premalo energije. Ravno zato sem na zajtrk vedno prinesel tehtnico," je pojasnil. 

Robert Gesink leta 2016 ni bil najbolj navdušen nad tem, da je ob zajtrku na mizi tudi tehtnica. | Foto: Guliverimage Robert Gesink leta 2016 ni bil najbolj navdušen nad tem, da je ob zajtrku na mizi tudi tehtnica. Foto: Guliverimage

Prvi kolesar, ki se mu je takrat pridružil pri zajtrku in ki mu je sedel naproti, je bil Robert Gesink, eden najpomembnejših členov današnje Jumbo-Visme.

"Gesink me je opazoval, kako tehtam hrano, in ko je približno deset kolesarjev že sedelo za mizo, je spregovoril: 'Fantje, to si morate pogledati. Tukaj imamo nekaj novega, nekoga, ki na zajtrk prinaša tehtnico.' Seveda mi je bilo ob tem neprijetno. Če Gesink, pomemben mož ekipe, reče nekaj o vas, je to drugače, kot če bi kaj takega izrekel nekdo iz ekipe Topsport Vlaanderen (prokontinentalna ekipa, za katero je Campenaerts vozil v sezoni 2014 in 2015).

Belgijec se spominja, da je Gesink dal jasno vedeti, da mu ni do tega, da bi sedel za mizo, na kateri je tehtnica. "Na ta račun je bilo v ekipi kar nekaj smeha, a sam sem vztrajal in tehtnico tudi v prihodnje nosil s seboj. Danes je drugače, nihče ne je zajtrka, ne da bi stehtal hrano, vključno z Robertom Gesinkom," je poudaril Campenaerts, o odnosu s Gesinkom pa: "Moj odnos z njim v tistem času ni bil najboljši, danes pa se vedno, ko se srečava, zapleteva v prijeten pogovor. V bistvu bi ga moral enkrat vprašati, ali se še spominja tega trenutka."

Preberite še:

Giro dell¨'Emilia Primož Roglič
Sportal Preveč ga spoštujejo, da mu ne bi dovolili oditi
giro dell'emilia Primož Roglič Tadej Pogačar
Sportal Roglič in Pogačar obračunala v zadnjem kilometru, dvojna slovenska zmaga!
Jumbo-Visma Primož Roglič Vuelta 2023
Sportal Združena super ekipa k sponzorstvu privabila Amazon
Primož Roglič Jan Tratnik
Sportal Od pekla do raja
Primož Roglič Richard Plugge
Sportal Jumbo-Visma odgovornim sporočila načrt o združitvi
Giro Rim Primož Roglič
Sportal Vse bolj vroče okoli Rogličevega prestopa: bogati lastnik si ga nadvse želi
Primož Roglič
Sportal "Roglič mora udariti po mizi ali zamenjati ekipo" #video

 

 

 

Ne spreglejte