Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
6. 2. 2022,
5.35

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

All-Star NHL

Nedelja, 6. 2. 2022, 5.35

2 leti, 2 meseca

NHL All-Star

Zvezdniški večer v NHL, prva zvezda med zvezdami Giroux

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
Claude Giroux | Foto Reuters

Foto: Reuters

Na tekmi zvezd s lige NHL so v Las Vegasu zmagali hokejisti metropolitanske skupine, izmed njih pa je blestel Claude Giroux, ki je bil izbran za najkoristnejšega igralca ekshibicijskega turnirja 3-na-3. Metropolitanska skupina je v finalu premagala centralno s 5:3.

Jordan Kyrou
Sportal Najhitrejši hokejist v NHL je Kyrou

Napadalec Philadelphia Flyers Claude Giroux je v finalu dosegel dva gola, blestel pa je tudi vratar Pittsburgh Penguins Tristan Jarry, ki je v finalnem obračunu ustavil 14 od 15 strelov nasprotnikov. Za Girouxa je to bila sedma tekma vseh zvezd, prvič pa je osvojil naslov najkoristnejšega igralca. Skupaj z 10 soigralci v ekipi za metropolitansko skupino si bo razdelil milijon ameriških dolarjev (900.000 evrov) nagrade za zmago.

Zvezdniški konec tedna v najmočnejši hokejski ligi na svetu se je začel že v petek s tekmovanji v spretnostih. Najmočnejši udarec je imel Šved Victor Hedman, najhitrejši drsalec pa je postal Jordan Kyrou.

V soboto so se nato na posebnem turnirju 3-na-3 z dvema polčasoma po 10 minut pomerili zvezdniki vseh štirih skupin v ligi NHL. Na prvi tekmi dneva je metropolitanska skupina premagala pacifiško s 6:4. Sledila je zmaga centralne skupine nad atlantsko z 8:5.

Največ predstavnikov na tekmi zvezd je imela Kanada s 17, pred ZDA s 16, medtem ko je Švedska in Rusija imela po 3. Slovenski as v ligi NHL Anže Kopitar iz Los Angeles Kings tokrat ni bil izbran med zvezdnike, nazadnje je na tekmi igral leta 2020.

Po prvotnih načrtih bi zvezdniki NHL morali takoj po tekmi zvezd odpotovati v Peking, kjer bi zastopali svoje države na olimpijskem turnirju, vendar je vodstvo lige preklicalo prekinitev lige za ta namen. Moštva v ligi morajo zaradi okužb z novim koronavirusom namreč nadoknaditi številne prestavljene tekme iz preteklih treh mesecev.

Ne spreglejte