Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 7. 2014,
22.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

liga NHL

Torek, 1. 7. 2014, 22.34

8 let

V NHL-u letijo milijoni: Vanek med divjake, po osmih sezonah slovo Stastnyja od Colorada

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Avstrijski napadalec Thomas Vanek bo kariero nadaljeval v Minnesoti, Jarome Iginla se seli v Colorado, Paul Stastny po novem pri St. Louis Blues, Ryan Miller pri Vancouvru.

Vse bolj vroče je na trgu v ligi NHL, nekaj prestopov je že bilo. Thomas Vanek se bo po turbulentni sezoni, v kateri je igral tako za svojo prvo ekipo v severnoameriški hokejski ligi kot za New York Islanders in Montreal Canadiens, ustalil pri Minnesoti. Tridesetletni Avstrijec je z divjaki podpisal triletno pogodbo, vredno 19,5 milijona dolarjev. "Thomas je odličen napadalec, ki je pokazal veliko željo, da bi zaigral za Minnesoto. Veselimo se, da ga lahko pozdravimo v svoji organizaciji," je nad prihodom Vaneka – Islanders so mu med sezono ponudili sedemletno sodelovanje, težko 50 milijonov dolarjev, a je ponudbo zavrnil – navdušen generalni direktor kluba Chuck Fletcher.

Malce manj kot Vanek naj bi za svoje storitve dobil Jarome Iginla, ki bo dres Bostona za tri sezone zamenjal za Colorado in Patricka Roya. Sedemintridesetletni veteran, ki je skoraj vso kariero preživel pri Calgaryju, bo po pisanju tujih medijev zaslužil 16 milijonov dolarjev.

Od Colorada pa se po osmih sezonah poslavlja Paul Stastny, ki bo sploh prvič v karieri zaigral za katerega drugega NHL-ovca. Centralni napadalec se je za štiriletno sodelovanje dogovoril s klubom iz mesta glasbe, St. Louis Blues bo zanj odštel 28 milijonov dolarjev. Finalistom letošnje sezone New York Rangers v slovo maha Anton Strålman, švedski branilec je domovanje našel pri klubu Tampa Bay Lightning, ki naj bi zanj v petih sezonah namenil 22,5 milijona ameriških dolarjev. Matt Niskanen bo v prihodnje branilske naloge opravljal pri Washingtonu, "pingvin" je namreč s Capitalsi podpisal sedemletno sodelovanje, nekdanji soigralec Anžeta Kopitarja Willie Mitchell pa bo dve sezoni član "panterjev" s Floride.

Nekdanji član Mike Cammalleri, ki bo za 25 milijonov dolarjev prihodnjih pet sezon pomagal Hudičem iz New Jerseyja, zapušča Calgary Flames in se že veseli igranja s češkim veteranom Jaromirjem Jagrom. Bodo pa plamena pozdravila novega vratarja, Jonas Hiller namreč po sedmih sezonah zapušča Anaheim. Švicar naj bi ključe vrat Calgaryja skrival dve sezoni, v žep pa naj bi po nekaterih podatkih pospravil devet milijonov ameriških dolarjev.

Še en vratar je našel nov dom, in sicer naj bi Ryan Miller v prihodnjih treh sezonah pri Vancouvru zaslužil 18 milijonov ameriških dolarjev.

Ne spreglejte