Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
26. 5. 2021,
14.04

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,72

1

Natisni članek

Blaž Tomaževič Jaka Sodja Žan Us Žan Jezovšek IceHL HK Olimpija

Sreda, 26. 5. 2021, 14.04

2 leti, 11 mesecev

kvartet iz rdečega v zeleni dres

Olimpija potrdila nove selitve z Jesenic v Ljubljano

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,72

1

Jaka Sodja, Žan Jezovšek, Blaž Tomaževič | Trio Jaka Sodja, Žan Jezovšek, Blaž Tomaževič se selijo v Ljubljano. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Trio Jaka Sodja, Žan Jezovšek, Blaž Tomaževič se selijo v Ljubljano.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Pri HK SŽ Olimpija so potrdili govorice zadnjih tednov, po trenerju Mitji Šivicu se z Jesenic v Ljubljano selijo tudi vratar Žan Us ter napadalci Žan Jezovšek, Blaž Tomaževič in Jaka Sodja.

HK Olimpija HDD Jesenice Mitja Šivic
Sportal Mitja Šivic z Jesenic v Olimpijo

Po trenerju Mitji Šivicu se iz HDD Sij Acroni Jesenice k HK SŽ Olimpija, ki bo v prihodnje nastopal na višji tekmovalni ravni, v ligi IceHL, seli falanga igralcev. Kot se je napovedovalo že nekaj časa, bo zeleni dres oblekel celoten udarni jeseniški napad Žan Jezovšek, Blaž Tomaževič in Jaka Sodja, med vratnici pa prihaja še eden od junakov gorenjske zgodbe v zadnji sezoni vratar Žan Us.

Dvojec se vrača

Tako za Jezovška kot Usa Olimpija ni neznanka, saj sta se v preteklosti že selila na relaciji Jesenice–Olimpija. Za zmaje sta 24-letnika igrala v sezonah 2018/19, ko sta osvojila trojno krono, in 2019/20, po kateri sta odšla na Gorenjsko. Žan Us je za Olimpijo branil med letoma 2018 in 2020 in se v prvi sezoni veselil trojne krone. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Žan Us je za Olimpijo branil med letoma 2018 in 2020 in se v prvi sezoni veselil trojne krone. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"Ponosen, da sem ponovno del HK SŽ Olimpija, s katerim sem do sedaj osvojil že kar nekaj lovorik. Veselim se ponovnega nastopanja in igranja v Tivoliju, na mojem domačem terenu," pravi prvi strelec Jesenic in eden najboljših strelcev celotne Alpske lige zadnje sezone Jezovšek, junak finalne serije državnega prvenstva Us pa dodaja: "Vesel sem, da se vračam nazaj v HK SŽ Olimpija, s katerim sem že osvojil štiri lovorike. V Tivoliju se počutim kot doma."

"Veselim se nastopanja v ICE HL, ki bo zame velik izziv, ampak verjamem v uspeh," pravi Jaka Sodja. | Foto: HK SŽ Olimpija "Veselim se nastopanja v ICE HL, ki bo zame velik izziv, ampak verjamem v uspeh," pravi Jaka Sodja. Foto: HK SŽ Olimpija Zelena novinca

Dolgoletna železarja, 23-letni Tomaževič in 21-letni Sodja, bosta prvič oblekla dres večnega tekmeca.

"Igranje za HK SŽ Olimpija je zame korak naprej v karieri. Seveda gre za velik izziv, vendar verjamem v cilje in vizijo kluba ter se veselim nastopov," meni eden statistično najboljših alpskih asistentov končane sezone in prvi po točkah med železarji Tomaževič (na 44 tekmah Alpske lige je zbral 54 točk – od tega 44 asistenc). 

"Vizija kluba in cilji so zelo ambiciozni. Veselim se nastopanja v ICE HL, ki bo zame velik izziv, ampak verjamem v uspeh," pa je optimističen najmlajši od kvarteta Sodja.

V začetku tedna so pri Olimpiji potrdili, da bo Raima Summanena na trenerskem mestu zamenjal Šivic, ki je zadnji sezoni vodil Jeseničane.

Sportal Ponosen na velik korak "najstnikov", ki so zrasli v perspektivne hokejiste #video
Sportal "Rekli so mi, da bo težko, na trenutke je bilo, a zdaj smo nagrajeni"
slovenska hokejska reprezentanca, priprave na turnir v Tivoliju Blaž Tomaževič
Sportal Matjaž Kopitar: Z mladimi narediti temelj za prihodnost #foto

 

Ne spreglejte