Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
6. 8. 2018,
15.27

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,51

1

Natisni članek

Ivo Jan slovenska hokejska reprezentanca selektor Hokejska Zveza Slovenije

Ponedeljek, 6. 8. 2018, 15.27

5 let, 8 mesecev

Ivo Jan je novi selektor risov

Uradno: Ivo Jan je novi selektor hokejske reprezentance

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,51

1

Ivo Jan | Novi selektor risov Ivo Jan: Vesel sem ponudbe, ki pomeni nov korak v moji trenerski karieri. | Foto Morgan Kristan / Sportida

Novi selektor risov Ivo Jan: Vesel sem ponudbe, ki pomeni nov korak v moji trenerski karieri.

Foto: Morgan Kristan / Sportida

Vodstvo Hokejske zveze Slovenije je minuli konec tedna z nekdanjim pomočnikom selektorja in slovenskim reprezentantom Ivom Janom sklenilo dogovor, da v sezoni 2018/19, z možnostjo podaljšanja za eno leto, prevzame naloge selektorja slovenske moške članske izbrane vrste.

Ivo Jan
Sportal "Ko udari realnost in se svet ne vrti več le okoli tebe, te mora nekdo prizemljiti"

"Ponudbe, da prevzamem vodenje članske reprezentance, ki je zagotovo mamljiva, sem bil vesel. Pomeni nov korak v moji trenerski karieri. Odločitev je bila po eni strani težka, saj se zavedam naloge, ki je pred mano, po drugi strani pa lahka, ker večino igralcev dobro poznam še s svetovnega prvenstva na Poljskem, z nekaterimi izmed njih pa sem v svoji igralski karieri tudi igral. Verjamem, da bo naše sodelovanje dobro," je dogovor komentiral novi selektor Ivo Jan.

Ostaja tudi trener Vipetina

Ivo Jan je v sezoni 2015/16, ko se je Slovenija na svetovnem prvenstvu v poljskih Katovicah znova uvrstila med hokejsko elito, pomočnik takratnega selektorja Nika Zupančiča, trenutno pa že drugo leto vodi italijanski Vipiteno, ki nastopa v Alpski hokejski ligi.

"Z vodstvom svojega kluba sem se dogovoril, še preden sem generalnemu sekretarju Dejanu Kontrecu dokončno odgovoril na ponujeno mesto selektorja. V obdobju mojih reprezentančnih obveznosti je premor tudi v AHL, tako da te ne bodo sovpadale s klubskimi obveznostmi," je dejal novi selektor risov in dodal, da vodstvo kluba na odločitev gleda tudi skozi prizmo promocije kluba.

"Ne nazadnje je prejšnji trener Vipitena postal selektor italijanske reprezentance, sam pa bom prevzel slovensko izbrano vrsto. Vodstvo kluba gleda pozitivno na to, da je klub ne le odskočna deska za igralce, temveč tudi za trenerje," je še dejal Jan.

Novembra prva reprezentančna akcija

Finskega stratega Karija Savolainena, ki mu je HZS taktirko podelil za olimpijsko sezono, bi moral sicer naslediti Matjaž Kopitar, a je ta konec julija sporočil, da zaradi obveznosti v klubu Los Angeles Kings selektorske službe ne bo prevzel. Hokejska zveza Slovenije je stopila v akcijo in hitro našla rešitev.

Jan bo rise najprej vodil na novembrskem EIHC-turnirju v Belorusiji, februarja pa na domačem turnirju.

Vrhunec v prihodnji sezoni člansko reprezentanco, ki je aprila na Madžarskem neuspešno naskakovala preboj v elitno divizijo, čaka aprila 2019 na SP drugega razreda. Slovenci bodo igrali v Astani, njihovi nasprotniki bodo gostitelj Kazahstan, Belorusija, Madžarska, Južna Koreja in Litva.

Matjaž Kopitar
Sportal "Scenarija za ta primer nismo predvideli. Nobenih zamer do Kopitarja."
Matjaž kopitar
Sportal Preobrat: Matjaž Kopitar ne bo selektor risov
Marcel Rodman
Sportal Marcel Rodman ima po 17 sezonah dovolj
Luka Gračnar
Sportal Luka Gračnar še ni bil v takšnem položaju: "Nimam izkušenj, kaj je prav in kaj narobe"
Ne spreglejte