Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 7. 2018,
20.47

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,55

2

Natisni članek

Matjaž Kopitar slovenska hokejska reprezentanca risi

Četrtek, 26. 7. 2018, 20.47

5 let, 9 mesecev

Nič ne bo s Kopitarjevo vrnitvijo

Preobrat: Matjaž Kopitar ne bo selektor risov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,55

2

Matjaž kopitar

Hokejska zveza Slovenije (HZS) in Matjaž Kopitar sta junija dosegla načelni dogovor o vrnitvi Kopitarja za krmilo slovenske hokejske reprezentance, a uradnega podpisa še ni bilo. In ga tudi ne bo, saj Los Angeles Kings, pri tem klubu Kopitar opravlja vlogo oglednika za Evropo, po besedah HZS ni dal soglasja k njegovemu imenovanju na mesto selektorja risov in sklenitvi pogodbe z zvezo.

Vodstvo Hokejske zveze Slovenije je 6. junija sporočilo, da je doseglo načelni dogovor z Matjažem Kopitarjem, da naj bi ta v prihodnji sezoni prevzel vodenje slovenske moške članske reprezentance. Manjkal je le še podpis pogodbe z novim selektorjem risov, ki naj bi ga dobili v začetku julija.

A iz te moke ne bo kruha, saj 52-letnik, ki je bil prva izbira predsednika HZS Matjaža Rakovca, njegovo vrnitev je podprlo tudi predsedstvo, podporo pa je užival med kopico ključnih reprezentantov, po zasuku ne bo znova prevzel reprezentance.

MAtjaž Rakovec
Sportal Matjaž Kopitar se vrača na selektorsko mesto

Preveč obvez pri LA Kings

Matjaž Kopitar je selektorsko taktirko v rokah držal med decembrom 2010 in majem 2015. Pri HZS so bili prepričani, da se bo vrnil, a temu ne bo tako. | Foto: Vid Ponikvar Matjaž Kopitar je selektorsko taktirko v rokah držal med decembrom 2010 in majem 2015. Pri HZS so bili prepričani, da se bo vrnil, a temu ne bo tako. Foto: Vid Ponikvar

Uradna razlaga HZS je, da vodstvo LA Kings, pri katerem Kopitar opravlja naloge glavnega oglednika (t. i. skavta) za Evropo, ni dalo soglasja k imenovanju na mesto selektorja risov in sklenitvi pogodbe s HZS.

"Ko me je vodstvo HZS poiskalo, da bi se vrnil na mesto selektorja članske hokejske reprezentance, je po prvih pogovorih vse kazalo, da res ne bo večjih težav pri sklenitvi novega sodelovanja. Žal pa se je pozneje, po mojem obisku Los Angelesa, izkazalo, da sodelovanje s HZS ne bo mogoče. Že prej sem namreč sprejel službo pri organizaciji LA Kings. Izziv, biti glavni proskavt za Evropo, je velik," je Kopitar predstavil razloge, da se ne bo vrnil.

Kot je dodal, so po pogovorih z vodstvom LA Kings ugotovili, da bo njegov obseg dela precejšen: "To bi mi onemogočilo maksimalno opravljanje selektorske službe, saj reprezentanci ne bi mogel ponuditi stoodstotne podpore in predanosti. Prav to pa je eno izmed mojih glavnih načel pri vodenju, saj od igralcev oziroma ekipe zahtevam stoodstotno predanost. Tega ne bi mogel zahtevati, če sam tega ne bi bil zmožen storiti. Zato je odločitev sicer težka, a bolje je, da se nov list obrne zdaj in v celoti, kot da bi pozneje ugotovili, da moji zadolžitvi preprosto nista, gledano časovno, združljivi. Novi vodstveni ekipi in fantom želim vso srečo pri novih izzivih, ki so pred njimi."

Obžalujejo in se podajajo v iskanje novega

Pri HZS pravijo, "da obžalujejo, da kljub doseženemu načelnemu soglasju v začetku meseca junija, ko se je zdelo, da omenjene obveznosti ne bodo ovira, sodelovanje z Matjažem Kopitarjem ni mogoče. Vodstvo slovenske krovne organizacije bo nemudoma začelo iskanje novega selektorja članske izbrane vrste".

Matjaž Rakovec si je močno prizadeval, da bi se Kopitar vrnil, a se mu želja ni uresničila. | Foto: Matjaž Rakovec si je močno prizadeval, da bi se Kopitar vrnil, a se mu želja ni uresničila.

Kdo bo nasledil finskega stratega Karija Savolainena, ki mu je HZS taktirko podelil za olimpijsko sezono, za zdaj še ni znano. Bo pa selektor rise najprej vodil na novembrskem EIHC-turnirju v Belorusiji, februarja pa na domačem turnirju.

Vrhunec v prihodnji sezoni člansko reprezentanco, ki je aprila na Madžarskem neuspešno naskakovala preboj v elitno divizijo, čaka aprila 2019 na SP drugega razreda. Slovenci bodo igrali v Astani, njihovi nasprotniki bodo gostitelj Kazahstan, Belorusija, Madžarska, Južna Koreja in Litva.

Preberite še:

David ROdman
Sportal Še vedno motiviran, a odgovora na reprezentančno vprašanje še nima
Jesenice : Olimpija DP 3 tekma finala
Sportal Slovenska kluba sta se umaknila iz tekmovanja pod okriljem HZS
Aleš Burnik Kari Savolainen
Sportal Prevetren trenerski štab, dolgoletni ris med trenerje
Gregor Koblar
Sportal Gorenjec bo spet oblekel dres Olimpije
slovenska hokejska reprezentanca Aleš Kranjc
Sportal Olimpijin velik ulov - pripeljala je dolgoletnega reprezentanta

 

Ne spreglejte