Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
24. 7. 2018,
8.00

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

slovenska hokejska reprezentanca risi Lovro Bajc Aleš Burnik Andrej Hočevar

Torek, 24. 7. 2018, 8.00

5 let, 8 mesecev

Mladi risi U20 na prvih pripravah pred novo sezono

Prevetren trenerski štab, dolgoletni ris med trenerje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
Aleš Burnik Kari Savolainen | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Mlada slovenska hokejska reprezentanca do 20 let ima nov trenerski štab. Vlogo glavnega trenerja so zaupali Alešu Burniku, pomagala mu bosta Lovro Bajc in dolgoletni vratar slovenske izbrane vrste Andrej Hočevar, ki se bo preizkusil v trenerskih vodah.

Mladi slovenski hokejisti, ki jih decembra čaka svetovno prvenstvo tretjega razreda, so se v ponedeljek zbrali na Jesenicah, kjer bodo v sklopu prvih priprav na SP do nedelje opravili osem treningov na ledu ter odigrali prijateljski tekmi proti reprezentancama Italije in Poljske.

Finsko znanje, Hočevar bo predajal vratarsko znanje

Mladi upi bodo v novo reprezentančno tekmovalno obdobje vstopili s spremenjenim trenerskim strokovnim štabom. Vodstvo Hokejske zveze Slovenije ga je prevetrilo. Mesto glavnega trenerja (do zdaj ga je opravljal Gorazd Rekelj) so zaupali dosedanjemu pomočniku selektorja članske izbrane vrste Alešu Burniku, ki je skrbel tudi za videoanalize. Ta se je trenersko kalil na Finskem, kjer trenerske izkušnje še vedno pridobiva tudi njegov novi sodelavec v strokovnem štabu Lovro Bajc. Slednji bo še drugo sezono zapored pomočnik trenerja KooKoo iz Kuovole, ki igra v elitni liigi. Aleš Burnik (desno) je zadnja leta deloval v članski reprezentanci. Bil je pomočnik tako nekdanjega selektorja Nika Zupančiča kot povratnika na selektorskem stolčku Matjaža Kopitarja. Zdaj bo glavni trener reprezentance do 20 let. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Aleš Burnik (desno) je zadnja leta deloval v članski reprezentanci. Bil je pomočnik tako nekdanjega selektorja Nika Zupančiča kot povratnika na selektorskem stolčku Matjaža Kopitarja. Zdaj bo glavni trener reprezentance do 20 let. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Za vratarje v reprezentanci bo po novem zadolžen nekdanji reprezentančni vratar Andrej Hočevar, ki je zadnja leta branil pri francoskem Epinalu, zdaj pa se podaja v trenerske vode.

Burnik pozdravlja spremembo

Na mestu vodje reprezentance bo odslej Zdravko Bobnarič, medtem ko v štabu ostajata tehnični vodji Anton Prostor in Andraž Berlisk ter fizioterapevt Janez Mikolič.

"V čast mi je, da mi je bila zaupana ta vloga. Po šestih letih delovanja s člansko reprezentanco, večinoma kot trener-video analitik, je sprememba gotovo dobrodošla," je za uradno spletno stran HZS povedal Burnik.

Dolgoletni član slovenske reprezentance Andrej Hočevar, ki je zadnje sezone deloval v Franciji, na zadnje je branil barve Epinala, se podaja v trenerske vode. V reprezentanci do 20 let bo bdel nad vratarji. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Dolgoletni član slovenske reprezentance Andrej Hočevar, ki je zadnje sezone deloval v Franciji, na zadnje je branil barve Epinala, se podaja v trenerske vode. V reprezentanci do 20 let bo bdel nad vratarji. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Ta je moral prvotno širši seznam igralcev nekoliko spremeniti, saj so se nekateri igralci zaradi poškodb ali drugih obveznosti opravičili, zato je bilo treba za uspešen zbor vpoklicati tudi rezerve. "Od priprav pričakujem, da se vsi med sabo dobro spoznamo, saj smo trenerji ter vodja reprezentance prvič z reprezentanco U20. Nekatere igralce poznam nekoliko slabše, zato bo to odlična priložnost za seznanitev z njihovim igralskim znanjem ter značajem," o pripravah razmišlja 37-letni Burnik, ki bo varovance seznanil tudi s principi igre, po katerih naj bi igrali, pravili dela in reprezentančnimi cilji.

“Upam, da bo ta teden priprav pozitiven začetek letošnje sezone, ki bo dal dobro podlago za dober rezultat v decembru,” je še dodal.

Burnik bo prvi reprezentančni zbor med drugim izkoristil za spoznavanje igralcev, seznanitev s principi igre, pravili dela, cilji ... | Foto: Vid Ponikvar Burnik bo prvi reprezentančni zbor med drugim izkoristil za spoznavanje igralcev, seznanitev s principi igre, pravili dela, cilji ... Foto: Vid Ponikvar

Novembra na Madžarsko, SP decembra na Poljskem

V nadaljevanju sezone se bodo mladi risi zbrali še na začetku novembra, ko bo v priprave vključen tudi mednarodni turnir od 7. do 10. novembra v Budimpešti, temu pa bodo v decembru sledile še zaključne priprave pred svetovnim prvenstvom divizije I-B na Poljskem. To bo potekalo med 8. in 14. decembrom, risi pa bodo palice prekrižali z gostitelji, Madžari, Japonci, Italijani in Ukrajinci.

Pripravljalne tekme reprezentance U20 v sklopu priprav na Jesenicah:

Četrtek, 27. julij
18.00 Slovenija - Italija

Petek, 28. julij
18.00 Italija - Poljska

Sobota, 29. julij
18.00 Slovenija – Poljska

 

 

Seznam povabljenih igralcev:

Vratarji: Kogovšek, Legat, Plavc, Usnik
Branilci: Bernard, Burn Rauh, Brus, Crnovič, Klofutar, Korošec, Pavc, Stojan, Šega, Urukalo
Napadalci: Brglez, Jenko, Kapel, Krmelj, Kujavec, Predan, prostor, Seršen, Sodja, Stražišar, Svetina, Šturm, Tavčar, Tišlar

Ne spreglejte