Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Nedelja,
29. 7. 2018,
23.07

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36

Natisni članek

Marcel Rodman

Nedelja, 29. 7. 2018, 23.07

5 let, 9 mesecev

Slovo dolgoletnega reprezentanta

Marcel Rodman ima po 17 sezonah dovolj

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36
Marcel Rodman | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Konec profesionalne športne poti je naznanil dolgoletni slovenski reprezentant v hokeju na ledu in igralec številnih klubov Marcel Rodman.

Rodman, ki bo septembra dopolnil 37 let, je profesionalno pot začel na domačih Jesenicah leta 2001, hitro pa je postal tudi pomemben člen slovenske izbrane vrste. Zbral je številne nastope na svetovnih prvenstvih, bil dolgo tudi slovenski kapetan, za krono kariere v dresu Slovenije pa ima tudi dva olimpijska nastopa - leta 2014 v Sočiju in letos v Južni Koreji.

"Po 17 sezonah profesionalnega hokeja je napočil čas, da obrnem novo stran v življenju. Zelo sem vesel, da je za mano zelo uspešna pot. Na veliko dosežkov sem ponosen, zato bi se rad zahvalil vsem mojim soigralcem, trenerjem in drugim članom strokovnih štabov. Bilo mi je v čast," je ob tem zapisal 36-letni Marcel Rodman.

Marcel Rodman je igral za Jesenice, Gradec, Krefeld, Vienno Capitals, zagrebški Medveščak, nemške Bietigheim Steelers, Schwenninger Wild Wings in Dresden ter nazadnje za Tölzer Löwen, v Avstriji pa za celovški KAC.

"Posebej bi se rad zahvalil mojemu očetu, ki mi je predstavil ta čudovit šport in me celo mladost učil, kaj pomeni biti športnik, kot sem pozneje postal. Posebna zahvala gre moji mami, ki me je vedno podpirala, kamorkoli me je zanesla pot, in je bila prav tako ponosna, kot je bil moj oče," je še zapisal ter se zahvalil tudi svoji ženi in otrokoma. "Naj se naslednje poglavje v mojem življenju začne," je sklenil dolgoletni slovenski reprezentant, ki je v Sloveniji igral za Jesenice, bogate hokejske izkušnje pa nabiral tudi v Avstriji, Nemčiji in na Hrvaškem, kjer je z zagrebškim Medveščakom igral tudi v močni ruski ligi KHL.

Za slovensko reprezentanco je igral vrsto let in z njo nastopil tudi na zimskih olimpijskih igrah leta 2014 v Sočiju, kjer so se risi prebili do četrtfinala in poskrbeli za največji uspeh slovenskega hokeja, ter letos v Pjongčangu.

Preberite še:

Marcel Rodman
Sportal Marcel Rodman je kot navijač trpel, želel si je biti z risi
Rusija Slovenija hokej Pjongčang
Sportal Po lekciji Rusov: selektor pogrešal že osnovno stvar, igra na trenutke nesprejemljiva
Ne spreglejte