Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
9. 11. 2019,
14.33

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,96

Natisni članek

risi Matjaž Kopitar slovenska hokejska reprezentanca

Sobota, 9. 11. 2019, 14.33

4 leta, 5 mesecev

TURNIR EIHC, LIEPAJA, 3. DAN

Slovenci nad Francoze s praznimi naboji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,96
slovenija francija hokej | Slovenska hokejska reprezentanca je na zadnji tekmi turnirja v Latviji z 0:3 izgubila s Francijo. | Foto Sportida

Slovenska hokejska reprezentanca je na zadnji tekmi turnirja v Latviji z 0:3 izgubila s Francijo.

Foto: Sportida

Slovenska hokejska reprezentanca je na zadnji tekmi pripravljalnega turnirja v Latviji z 0:3 izgubila s Francozi in zasedla četrto mesto. Z istim številom točk (4) sta končali Francija in Latvija, prvo je po zmagi nad gostitelji pripadlo Belorusom. Slovence že ob naslednjem zboru čaka pomembnejši test, februarja bodo namreč v Podmežakli igrali olimpijske predkvalifikacije. 

Slovenska hokejska reprezentanca je od četrtka do sobote sodelovala na edinem pripravljalnem turnirju pred dvema pomembnima domačima akcijama – februarskimi olimpijskimi predkvalifikacijami (Podmežakla) in aprilskim svetovnim prvenstvom drugega razreda (Tivoli). 

Varovanci Matjaža Kopitarja so na prvi tekmi po kazenskih strelih izgubili z Latvijci, na drugi z 2:0 premagali Belorusijo, na zadnji pa z 0:3 izgubili s Francozi, proti katerim je v vratih priložnost dobil še tretji čuvaj mreže Žan Us. Njegova menjava je bil Luka Gračnar, v petek stoodstotni Matija Pintarič je tekmo spremljal ob ledu, prav tako v ekipi ni bilo lažje poškodovanega Kena Ograjenška, ki že v petek ni pomagal risom.

Brez slovenskega zadetka

Če so Slovenci na prvih dveh tekmah dosegli dva zadetka, tokrat iz 25 poskusov (Francozi so sprožili 21 strelov na gol) niso uspeli zatresti mreže nasprotnika, ki sta jo uspešno branila Florian Hardy in Henri-Corentin Buysse, ki je kolega med vratnicama zamenjal sredi srečanja. Na drugi strani so Francozi dosegli tri zadetke.

Rok Tičar, ki je v Latviji prispeval tri od štirih slovenskih zadetkov, je bil zadovoljen predvsem z zadnjo tretjino proti Francozom. | Foto: Sportida Rok Tičar, ki je v Latviji prispeval tri od štirih slovenskih zadetkov, je bil zadovoljen predvsem z zadnjo tretjino proti Francozom. Foto: Sportida V 12. minuti je bil ob izenačenih močeh natančen Eliot Berthon, tik pred koncem druga tretjine je na 2:0 zvišal igralec obračuna Florian Chakiachvili, končnih 3:0 pa je v zadnji minuti z zadetkom v prazen gol postavil Anthony Guttig. Na slovenski strani je bil za igralca tekme izbran branilec Klemen Pretnar.

Niso se držali dogovora

"Začeli smo morda malo preveč ležerno, nismo se držali dogovorov izpred tekme in stvari, ki smo jih v prejšnjih dveh tekmah delali zelo dobro. V zadnji tretjini smo si rekli, da moramo pokazati karakter, in smo ga. Bili smo boljši nasprotnik, a na žalost nismo dosegli nobenega zadetka. Lahko pa potegnemo veliko pozitivnih stvari, sploh iz zadnje tretjine, ki je bila na tisti ravni, kot sta bili prvi dve tekmi," je po porazu dejal strelec treh od štirih slovenskih zadetkov v Latviji Rok Tičar.

"Turnir smo izkoristili v najboljši mogoči meri, preizkusili smo kar nekaj kandidatov za reprezentanco. Če potegnemo črto, lahko rečemo, da je bilo v redu, maksimalno pa z zadnjo tekmo ne moremo biti zadovoljni," je po koncu turnirja dejal selektor Matjaž Kopitar. | Foto: Sportida "Turnir smo izkoristili v najboljši mogoči meri, preizkusili smo kar nekaj kandidatov za reprezentanco. Če potegnemo črto, lahko rečemo, da je bilo v redu, maksimalno pa z zadnjo tekmo ne moremo biti zadovoljni," je po koncu turnirja dejal selektor Matjaž Kopitar. Foto: Sportida

Izkoristili so ga na najboljši možen način

"Še ena težka tekma. Francozi, ki so znani kot dobri drsalci, so nas zelo agresivno prijeli po celotnem igrišču. Mislim, da smo kar dobro parirali. Žal nismo dosegli zadetka, kar je botrovalo porazu. Ničla bode v oči, a kljub vsemu ne smemo biti preveč razočarani. Turnir smo izkoristili v najboljši mogoči meri, preizkusili smo kar nekaj kandidatov za reprezentanco. Prav tako so vsi trije vratarji dobili priložnost. Na koncu smo videli, da je bil to zelo izenačen turnir. Če potegnemo črto, lahko rečemo, da je bilo v redu, maksimalno pa z zadnjo tekmo ne moremo biti zadovoljni," pa je zadnjo tekmo in turnir, ki so ga končali na četrtem mestu, ocenil slovenski selektor.

S prvim mestom so Liepajo po zmagi nad Latvijo zapustili Belorusi, na drugem in tretjem so z istim številom točk kot Slovenci končali Latvijci in Francozi.

Madžarska Slovenija svetovno prvenstvo v hokeju 2019
Sportal Zahteven uvod za Slovence na domačem SP

Aprila pomembnejše "snidenje"

Slovenci in Francozi bodo veliko pomembnejše srečanje odigrali 29. aprila v Tivoliju, kjer bo svetovno prvenstvo drugega razreda, na katerem si bosta dve reprezentanci zagotovili vstopnico za elito.

Že pred SP Kopitarjeve varovance februarja čakajo olimpijske predkvalifikacije, ki jih bo gostila Podmežakla. Tam se bodo merili z Japonci, Litovci in kvalifikantom.

Turnir EIHC (Liepaja, 7.–9. november)

Sobota, 9. november 
Francija : Slovenija 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Strelci: 1:0 Berthon 12. (Fleury, Maia), 2:0 Chakiachvili 40., 3:0 Guttig 60. (Treille, Fleury, EN)
Streli: Fra 21 (5,13,3); Slo 25 (10,7,8)
Kazni: Fra 8 (2,4,2); Slo 6 (0,6,0)

EN - zadetek v prazen gol

Postava Slovenije: Us, Gračnar;, Magovac, Pretnar, Zorko, Stojan, Crnovič, Repe, Čepon; Jeglič, Zajc, Tičar, Glavič, Goličič, Čimžar, Hebar, Kuralt, Koren, Kalan, Koblar, Maver, Tomaževič; Selektor: Matjaž Kopitar
Postava Francija: Buysse, Hardy; Gallet, Trabichet, Chakiachvili, Thiry, Hecquefeuille, Moisand; Maia, Fleury, Valier, Berthon, Leclerc, Ritz, Douay, Di Dio Balsamo, Gaborit, Guttig, Perret, Treille, Rech, Bertrand, Bozon.    


Latvija : Belorusija 2:3 (0:1, 0:1, 2:1)
Indrasis 45., Smons 53.; Stefanovič 8., 22. (PP1), 45. (PP1)

Lestvica:
1. Belorusija 3 tekme - 6 točk
2. Latvija 3  - 4 
3. Francija 3 - 4 
4. Slovenija 3  - 4 



Petek, 8. november 
Belorusija : Slovenija 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
0:1 Kuralt 35. (Pretnar, Tičar), 0:2 Tičar 60. (Kuralt, EN)

EN-zadetek v prazen gol

Latvija : Francija 2:1* (0:1, 1:0, 0:0, 1:0)
0:1 Bertrand 2., 1:1 Indrasis 34. (PP1), 2:1 Smirnovs 63.

*podaljšek


Četrtek, 7. november 
Latvija : Slovenija 3:2* (1:0, 1:1, 0:1, 0:0, 1:0)
1:0 Melnalksnis 19. (Sarkanis, Freibergs), 1:1 Tičar 35. (Maver, Jeglič), 2:1 Freibergs 43. (Sarkanis), 2:2 Tičar 60., 3:2 Smirnovs (KS)
*kazenski streli

Francija : Belorusija 2:4 (1:0, 0:3, 1:1)
Treille 4., Leclerc 41.; Belevich 23., Stefanovich 24., Suslo 36., Lopachuk 60. (EN)

EN - zadetek v prazen gol

 

Kako so se odrezale mlajše selekcije?

Reprezentanca U16, Kaposvar, Madžarska (Aut, Ita, Hun, Slo)

Italija : Slovenija 4:5 (2:3, 1:1, 1:1)
Slovenija : Madžarska 2:5 (0:1,0:2,2:2)
Avstrija : Slovenija 2:3 (1:1, 0:0, 1:2)
Slovenija : Italija 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)
Avstrija : Slovenija 2:3* (1:0, 0:0, 1:2, 0:0, 0:1)

Reprezentanca U18, Asiago, Italija (Aut, Ita, Hun, Slo)

Slovenija : Madžarska 3:4** (2:1, 1:1, 0:1, 0:0, 0:1) **kazenski streli
Avstrija : Slovenija 5:4* (2:1, 2:1, 0:2, 1:0) * po podaljšku
Italija : Slovenija 2:3 (2:0, 0:1, 0:2)

Reprezentanca U20, Vaujany (Fra, Ita, Hun, Slo) 
Slovenija : Italija 2:1 (1:1, 0:0, 1:0)
Francija : Slovenija 4:2 (3:1, 1:0, 0:1)
Slovenija : Madžarska 3:2 (2:1, 1:1, 0:0)

 

Slovenska članska reprezentanca za turnir v Latviji

Vratarji: Luka Gračnar (Storhamar, Norveška), Matija Pintarič (Rouen, Francija), Žan Us (HK SŽ Olimpija, Alpska liga)
Branilci: Aljoša Crnovič, Nejc Stojan (oba HDD Sij Acroni Jesenice, Alpska liga), Mark Čepon, Luka Zorko (oba HK SŽ Olimpija, Alpska liga), Aleksandar Magovac (Poprad, Slovaška Tipsport liga), Klemen Pretnar (Unia Oswiecim, Poljska), Jurij Repe (Košice, Slovaška Tipsport Liga)
Napadalci: Tadej Čimžar (Katowice, Poljska), Gašper Glavič, Andrej Hebar, Blaž Tomaževič (vsi HDD Sij Acroni Jesenice), Boštjan Goličič (Bordeaux, Francija), Žiga Jeglič (Berani Zlin, Češka Extraliga), Luka Maver (American International College), Luka Kalan, Gregor Koblar (oba Unia Oswiecim, Poljska), Gal Koren (HK SŽ Olimpija), Anže Kuralt (Fehervar, liga EBEL), Ken Ograjenšek (Graz 99ers, liga EBEL), Rok Tičar (Oskarshamn, Švedska SHL), Miha Zajc (Innsbruck, liga EBEL).
Selektor: Matjaž Kopitar
Pomočniki selektorja: Gorazd Rekelj, Klemen Mohorič, Kari Savolainen

Preberite še:

slovenska hokejska reprezentanca Slovenija Belorusija Bled Žiga Jeglič
Sportal Žiga Jeglič po novem daljšem prisilnem počitku: Nisem pomislil, da bi šlo kaj narobe #video
slovenska hokejska reprezentanca Latvija EIHC
Sportal Slovenci klonili po loteriji, novinec igralec tekme, Kopitar zadovoljen
Ne spreglejte