Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 11. 2019,
16.35

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,18

Natisni članek

EIHC turnir risi Matjaž Kopitar slovenska hokejska reprezentanca

Petek, 8. 11. 2019, 16.35

4 leta, 5 mesecev

TURNIR EIHC, LIEPAJA, 2. DAN

Slovenci ugnali Beloruse, Pintarič zaklenil vrata

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,18
Belorusija Slovenija svetovno prvenstvo v hokeju SP 2019 | Slovenci so na drugi tekmi turnirja v Latviji z 2:0 premagali Belorusijo. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Slovenci so na drugi tekmi turnirja v Latviji z 2:0 premagali Belorusijo.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Slovenska hokejska reprezentanca je po četrtkovem porazu po kazenskih strelih proti Latviji na drugi tekmi pripravljalnega turnirja z 2:0 premagala Belorusijo. Med strelce sta se vpisala Anže Kuralt in Rok Tičar, ta je deset sekund pred koncem zadel v prazen gol. Za Tičarja je to tretji zadetek na tekmovanju. Najboljši igralec srečanja je bil Matija Pintarič, ki je zaustavil vse strele nasprotnikov. Na večerni tekmi so Latvijci po podaljšku strli sobotnega nasprotnika Slovencev Francijo (2:1).

Slovenska hokejska reprezentanca od četrtka do sobote sodeluje na edinem pripravljalnem turnirju pred dvema pomembnima domačima akcijama – februarskimi olimpijskimi predkvalifikacijami (Podmežakla) in aprilskim svetovnim prvenstvom drugega razreda (Tivoli). 

Potem ko je pomlajena in prevetrena četa Matjaža Kopitarja v četrtek proti gostiteljem izgubila po kazenskih strelih, je v petek premagala Belorusijo, ki si je aprila na prvenstvu zagotovila vrnitev med elito, medtem ko se bodo risi tja poskušali vrniti aprila prihodnje leto v Tivoliju.

Matija Pintarič je zaustavil vseh 30 strelov Belorusov. | Foto: Peter Podobnik/Sportida Matija Pintarič je zaustavil vseh 30 strelov Belorusov. Foto: Peter Podobnik/Sportida

V slovenskem golu je tokrat stal Matija Pintarič, njegova menjava je bil Žan Us, Luka Gračnar pa je tekmo spremljal na tribuni. Prav tako med dvajseterico tokrat ni bilo Kena Ograjenška, ki se ubada z blago poškodbo hrbtne mišice.

Pintarič je večkrat reševal soigralce in na koncu svoje delo opravil brezhibno. Zaustavil je vseh 30 strelov na gol nasprotnikov, katerih mreža se je iz 17 strelov na gol zatresla dvakrat. V 35. minuti je prvi zadetek na obračunu dosegel Anže Kuralt. Ob koncu, ko so Belorusi, ki v Latviji prav tako pne igrajo v najmočnejši zasedbi, poskušali brez vratarja, je končnih 2:0 z zadetkom v prazen gol postavil Rok Tičar, ki je dosegel še tretji zadetek na turnirju v Latviji. 

"Konec dober, vse dobro"

"Dobra borba, kot včeraj, veliko želje, drsanja, garanja. Zelo sem zadovoljen s tem, kar smo videli danes. Imeli smo veliko priložnosti, žal vseh nismo izkoristili, zato smo na koncu tudi malo trepetali za zmago. Pozna se, da nekateri igralci še niso bili v takšnih vlogah, kot jih imajo zdaj v reprezentanci, nekateri so bili tudi prvič vpoklicani v reprezentanco. Nekoliko je bilo opaziti, da se bojimo zmagati na tej tekmi. A konec dober, vse dobro. Fantom samo čestitke," je bil tudi po drugem obračunu v Latviji zadovoljen selektor Kopitar.

Selektor slovenske zasedbe Matjaž Kopitar je bil z videnim tudi na tekmi z Belorusijo zadovoljen. | Foto: Sportida Selektor slovenske zasedbe Matjaž Kopitar je bil z videnim tudi na tekmi z Belorusijo zadovoljen. Foto: Sportida

"Mislim, da smo odigrali super tekmo, pokazali smo določeno zrelost, zmagati 1:0 je v hokeju zelo težko, a bili smo dobri v obrambi in onemogočali Belorusom priložnosti. Kar pa so imeli priložnosti, so pa soigralci dobro opravili svojo nalogo pred golom," je po zmagi razmišljal štajerski vratar, kapetan Andrej Hebar pa dodal: "Odigrali smo odlično tekmo, zaslužena zmaga. Biti kapetan tako izvrstne ekipe je zame zelo velika čast."

Luka Gračnar
Sportal Luka Gračnar: Na malo večjih Jesenicah se preplah hitro pojavi

Za konec še nad Francijo

Na večerni tekmi so gostitelji Latvijci v podaljšku z 2:1 strli Francoze, ki bodo v soboto zadnji tekmec Slovencev na turnirju. Obračun se bo začel v soboto ob 12.30.

slovenska hokejska reprezentanca Slovenija Belorusija Bled Žiga Jeglič
Sportal Žiga Jeglič po novem daljšem prisilnem počitku: Nisem pomislil, da bi šlo kaj narobe #video

Turnir EIHC (Liepaja, 7.–9. november)

Petek, 8. november 
Belorusija : Slovenija 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
Strelci: 0:1 Kuralt 35. (Pretnar, Tičar), 0:2 Tičar 60.,(Kuralt, EN)
Streli: Blr 30 (5,16,9), Slo 17 (4,6,7)
Kazni: Blr 8 (4,2,2), Slo 8 (4,2,2)
Postava Slovenije: Pintarič, Us, Magovac, Pretnar, Zorko, Stojan, Crnovič, Repe, Čepon, Jeglič, Zajc, Tičar, Glavič, Goličič, Čimžar, Hebar, Kuralt, Koren, Kalan, Koblar, Maver, Tomaževič; Selektor: Matjaž Kopitar
Postava Belorusije: Brikun, Shostak; Stasenko, Znakharenko, Gotovets, Jerjomenko, Nogačjov, Antonov, Bogoleiša, Jevenko, Ambrožeičik, Lopačuk, Martjonov, Drozd, Demkov, Bojarčuk, Kogalev, Stefanovič, A. Maljavko, S. Maljavko, Suslo, Belevič; Selektor: Bob Hartley.

EN-zadetek v prazen gol

Latvija : Francija 2:1* (0:1, 1:0, 0:0, 1:0)
0:1 Bertrand 2., 1:1 Indrasis 34. (PP1), 2:1 Smirnovs 63.

*podaljšek

Lestvica:
1. Latvija 2 tekmi - 4 točke
2. Slovenija 2  - 4 
3. Belorusija 2 - 3 
4. Francija 2 - 1


Četrtek, 7. november 
Latvija : Slovenija 3:2* (1:0, 1:1, 0:1, 0:0, 1:0)
1:0 Melnalksnis 19. (Sarkanis, Freibergs), 1:1 Tičar 35. (Maver, Jeglič), 2:1 Freibergs 43. (Sarkanis), 2:2 Tičar 60., 3:2 Smirnovs (KS)
*kazenski streli

Francija : Belorusija 2:4 (1:0, 0:3, 1:1)
Treille 4., Leclerc 41.; Belevich 23., Stefanovich 24., Suslo 36., Lopachuk 60. (EN)

EN-zadetek v prazen gol


Sobota, 9. november 
12.30 Slovenija - Francija
16.30 Latvija - Belorusija

 

Slovenska reprezentanca za turnir v Latviji

Vratarji: Luka Gračnar (Storhamar, Norveška), Matija Pintarič (Rouen, Francija), Žan Us (HK SŽ Olimpija, Alpska liga)
Branilci: Aljoša Crnovič, Nejc Stojan (oba HDD Sij Acroni Jesenice, Alpska liga), Mark Čepon, Luka Zorko (oba HK SŽ Olimpija, Alpska liga), Aleksandar Magovac (Poprad, Slovaška Tipsport liga), Klemen Pretnar (Unia Oswiecim, Poljska), Jurij Repe (Košice, Slovaška Tipsport Liga)
Napadalci: Tadej Čimžar (Katowice, Poljska), Gašper Glavič, Andrej Hebar, Blaž Tomaževič (vsi HDD Sij Acroni Jesenice), Boštjan Goličič (Bordeaux, Francija), Žiga Jeglič (Berani Zlin, Češka Extraliga), Luka Maver (American International College), Luka Kalan, Gregor Koblar (oba Unia Oswiecim, Poljska), Gal Koren (HK SŽ Olimpija), Anže Kuralt (Fehervar, liga EBEL), Ken Ograjenšek (Graz 99ers, liga EBEL), Rok Tičar (Oskarshamn, Švedska SHL), Miha Zajc (Innsbruck, liga EBEL).
Selektor: Matjaž Kopitar
Pomočniki selektorja: Gorazd Rekelj, Klemen Mohorič, Kari Savolainen

Preberite še:

Risi
Sportal Nekoč je imel "pobaline", zdaj ima može in očete ter željo po novih velikih rezultatih
Ne spreglejte