Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
30. 10. 2019,
9.50

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,75
SP v hokeju 2020 Tivoli risi slovenska hokejska reprezentanca Matjaž Kopitar

Natisni članek

Sreda, 30. 10. 2019, 9.50

4 leta, 5 mesecev

SP divizija I, skupina A, 27. april-3. maj 2020 (Tivoli)

Zahteven uvod za Slovence na domačem SP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,75
Madžarska Slovenija svetovno prvenstvo v hokeju 2019 | Slovensko izbrano vrsto na aprilskem domačem svetovnem prvenstvu že na prvih dveh tekmah čakata zahtevna nasprotnika - še letos člana elite. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Slovensko izbrano vrsto na aprilskem domačem svetovnem prvenstvu že na prvih dveh tekmah čakata zahtevna nasprotnika - še letos člana elite.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Znan je spored tekem svetovnega prvenstva drugega kakovostnega razreda (divizija I, skupina A), ki ga bo med 27. aprilom in 3. majem gostila dvorana Tivoli. Slovenci se bodo na prvi in drugi tekmi udarili z najvišje rangiranima reprezentancama SP, ki sta ravno izpadli iz elite, Avstrijo in Francijo. V najkakovostnejši razred tekmovanja bosta napredovali prvo- in drugouvrščena zasedba.
 

slovenska hokejska reprezentanca SP Kazahstan Anže Kopitar
Sportal IIHF prižgala zeleno luč: risi se vračajo v Tivoli!

Mednarodna hokejska zveza je objavila spored svetovnega prvenstva drugega razreda, ki se bo v Tivoliju začelo konec aprila prihodnje leto. Ob gostiteljih Slovencih se bodo za eno od dveh vozovnic, ki vodita v elitno divizijo, udarile še Avstrija, Francija (obe sta letos igrali med elito in se od nje poslovili po zadnjem obračunu), Madžarska, Južna Koreja in na papirju najmanj kakovostna Romunija.

Četa selektorja Matjaža Kopitarja bo že na prvi tekmi palice prekrižala z enim od favoritov skupine, Avstrijo. Sledil bo dan premora, nato pa Slovence že čakajo Francozi, ki bodo v drugem razredu igrali šele prvič po letu 2007. Za rise bo tako že uvod v prvenstvo izjemno pomemben, saj bi si z neugodnim razpletom obračunov lahko močno zapletli položaj na prvenstvu.

Tretji tekmec slovenske zasedbe bodo v četrtek Romuni, v soboto sledi sosedski dvoboj z Madžari, za konec SP pa se bodo v nedeljo udarili z Južno Korejo. Tekmovanje bosta v nedeljo končali še letos članici elite Avstrija in Francija.

Slovenci so med elito zadnjič igrali leta 2017 v Parizu.

Matjaž Kopitar
Sportal Kopitar: Izziv bo najti mlade, a ne smemo črtati izkušenih #video

Matjaž Kopitar bo varovance prvič po vrnitvi na selektorski položaj zbral v ponedeljek, konec tedna pa sledi pripravljalni turnir v Rigi. Februarja bodo risi doma igrali olimpijske predkvalifikacije. | Foto: Vid Ponikvar Matjaž Kopitar bo varovance prvič po vrnitvi na selektorski položaj zbral v ponedeljek, konec tedna pa sledi pripravljalni turnir v Rigi. Februarja bodo risi doma igrali olimpijske predkvalifikacije. Foto: Vid Ponikvar

Še pred SP pomembna domača akcija

Rise že pred domačim SP čaka pomembna akcija. Podmežakla bo med 6. in 9. februarjem prihodnje leto prizorišče 3. kroga olimpijskih predkvalifikacij. Slovenci se bodo tam udarili z Japonci, Litovci in kvalifikantom, ki bo znan po 2. krogu. Zmagovalec skupine, v kateri je najvišje rangirana in favoritinja Slovenija, se bo uvrstil v zadnjo fazo tekmovanja.

Prvič po vrnitvi na selektorski položaj bo Kopitar varovance zbral že v ponedeljek na Bledu. Sledila bo pot v Liepajo (in ne v Rigo, kot smo sprva zapisali), kjer se bodo pomerili z Latvijo, Belorusijo in Francijo.
Jesenice Olimpija tekma legend
Sportal Kopitar ostaja optimist #foto

Spored tekem, SP divizija I, skupina A, 27. april-3. maj 2020 (Tivoli)

Ponedeljek, 27. april
13.00 Madžarska - Južna Koreja
16.30 Romunija - Francija
20.00 Slovenija - Avstrija

Torek, 28. april
15.30 Južna Koreja - Romunija
19.00 Avstrija - Madžarska

Sreda, 29. april
19.00 Francija - Slovenija

Četrtek, 30. april
13.00 Avstrija - Južna Koreja
16.30 Francija - Madžarska
20.00 Romunija - Slovenija

Petek, 1. maj
19.00 Avstrija - Romunija

Sobota, 2. maj
16.30 Slovenija - Madžarska
20.00 Južna Koreja - Francija

Nedelja, 3. maj
13.00 Madžarska - Romunija
16.30 Južna Koreja - Slovenija
20.00 Francija - Avstrija

Preberite še: 

Matjaž Kopitar Anže Kopitar
Sportal Matjaž Kopitar: Pogrešal sem adrenalin trenerskega dela
Ne spreglejte