Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
11. 2. 2017,
17.15

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,93

Natisni članek

hokej slovenska hokejska reprezentanca Nik Zupančič risi EIHC turnir

Sobota, 11. 2. 2017, 17.15

6 let, 6 mesecev

Turnir EIHC, Katovice, 3. dan

Risi brez praske zmagovalci turnirja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,93
slovenska hokejska reprezentanca | Foto HZS/Drago Cvetanovič

Foto: HZS/Drago Cvetanovič

Slovenska hokejska reprezentanca je zmagala še na tretji tekmi turnirja EIHC v Katovicah, Ukrajince je odpravila s 6:2, in turnir brez izgubljene točke končala na prvem mestu. Drugo mesto je pripadlo Poljakom, tretje Ukrajincem, na zadnjem pa so končali Italijani.

Varovanci Nika Zupančiča so tekmovanje na Poljskem, kjer so se predstavili z mešanico izkušenj in mladih obrazov, končali s tremi zmagami na prvem mestu. Njihova zadnja žrtev so bili Ukrajinci.

Hebar načel ukrajinsko mrežo Risi so zadnje srečanje, za razliko od prvih dveh, začeli z vodstvom. | Foto: YouTube Risi so zadnje srečanje, za razliko od prvih dveh, začeli z vodstvom. Foto: YouTube

Ti so se v Katovicah izkazali za trdoživega nasprotnika. Italijane so premagali po podaljšku, proti domačinom pa izgubili po kazenskih strelih, a proti Sloveniji niso imeli možnosti.

Priložnost za branjenje je dobil povratnik Andrej Hočevar, njegova menjava je bil Luka Gračnar. Slovenci so tekmo začeli drugače kot prvi dve, ko so se najprej znašli v zaostanku, šele nato pa povedli. Tokrat so povedli prvi. V peti minuti je proti ukrajinskim vratom drvel Klemen Pretnar, plošček mu je ušel proti golu, eden od Ukrajincev ga je odbil, a le do Andreja Hebarja, ki je zadel za 1:0.

Ukrajinci so imeli v nadaljevanju ob izključitvi Mihe Verliča igralca več, a je Hočevar ostal nepremagan. Je pa slovenska četa izkoristila prvo številčno premoč, v 18. minuti je izid tretjine postavil David Rodman, ki je pridrsal izza gola in presenetil vratarja Edvarda Zaharčenka.

Korošca poskrbela za mirnejše nadaljevanje

Miha Verlič je v drugem delu po podaji Jana Urbasa poskrbel za mirnejše nadaljevanje. | Foto: Hokejska zveza Slovenije Miha Verlič je v drugem delu po podaji Jana Urbasa poskrbel za mirnejše nadaljevanje. Foto: Hokejska zveza Slovenije

V šesti minuti drugega dela, v katerem ni manjkalo kazni na obeh straneh (6 kazenskih minut na slovenski, 12 na ukrajinski strani) in v katerem so spet prevladovali Slovenci, so Ukrajinci prvič premagali 32-letnega slovenskega čuvaja mreže.

Pri zgolj zadetku prednosti risov je ostalo do 39. minute, ko sta udarila člana Beljaka. Kapetan Jan Urbas je lepo našel Miho Verliča, ta pa z vrha krogov spretno zvišal na 1:3 in soigralce na drugi odmor odpeljal s +2.

Z zmago potrdili prvo mesto

Ukrajini v zadnjem delu ni preostalo drugega kot popoln napad. Že v prvi minuti nadaljevanja je znižala na 2:3, Hočevarja je po lepem prenosu igre Vitalija Ljalke z leve na desno premagal Sergij Babinec. A že štiri minute pozneje se je v gneči pred ukrajinskimi vrati najbolje znašel Eric Pance in slovensko vodstvo zvišal na dva zadetka.

Do konca srečanja ni manjkalo ukrajinskih prekrškov in kazni. Eno od teh je minuto pred koncem z močnim strelom z razdalje za  6:2 izkoristil Klemen Pretnar. Še pred njim je bil na pravem mestu Matic Podlipnik, ki se je prav tako vpisal med strelce.

Vidmar: Lahko smo zadovoljni tako z igro kot z rezultatom Luka Vidmar je bil izbran za najkoristnejšega igralca na zadnji tekmi na turnirju, ki ga je dobila Slovenija. | Foto: Hokejska zveza Slovenije Luka Vidmar je bil izbran za najkoristnejšega igralca na zadnji tekmi na turnirju, ki ga je dobila Slovenija. Foto: Hokejska zveza Slovenije

Za igralca tekme, na kateri je Slovenija z zmago potrdila končno prvo mesto, je bil med risi izbran branilec Luka Vidmar.

"Današnja tekma je bila zelo fizična že od začetka. Ukrajinci so znani po tem, da igrajo trd hokej, so fizična ekipa, ampak mislim, da smo se odzvali zelo dobro. Drsalno smo toliko močnejši, da smo to izkoristili. Tudi igra z igralcem več je bila fenomenalna, kar nam je vse skupaj še olajšalo. Mislim, da smo lahko zadovoljni tako z igro kot z rezultatom na tem turnirju," je po zadnjem srečanju dejal Vidmar.

 

Turnir EIHC, 3. dan (Katovice, 9.–11. februar)

Sobota, 11. februar

Ukrajina : Slovenija 2:6 (0:2, 1:1, 1.2)
Butsenko (Ljalka, Babinets, 26.), Babinets (Ljalka, 41.); Hebar (Pretnar, Ankerst, 5.), Rodman (Urbas, 18., PP1), Verlič (Urbas, Tavželj, 39., PP1), Pance  (Pretnar, Podlipnik, 45.), Podlipnik (Hebar, Koblar, 57.), Pretnar (Koblar, Goličič, 59. PP1)
Streli: Ukrajina 25 (9,9,7); Slovenija 47 (16,15,16)
Kazni: Ukrajina 24 (2,12,10); Slovenija 22 (14,6,2)


Poljska : Italija     4:1 (2:0, 2:0, 0:1)
Pasiut 16. (Pp1), Dziubinski 20. (PP1), 21. (PP1), Wanacki 35.; Insam 46. (PP1)

Lestvica:
1. Slovenija 3 tekme - 9 točk
2. Poljska 3 - 5
3. Ukrajina 3 - 3
4. Italija 3 - 1



Petek, 10. februar
Poljska : Ukrajina 3:2** (2:0, 0:1, 0:1, 0:0, 1:0)
Urbanowicz 2., Wajda 17. (PP1), Wronka; Ramazanov 32. (Pp1), Zakharov 48.

Slovenija : Italija 6:2 (0:1, 3:0, 3.1)
Podlipnik (Pance, 29.), Urbas (Verlič, 31.), Urbas (Tavželj, Rodman, 38.), Verlič (Urbas, 52.), Ankerst (Pance, 53.), Rodman (Urbas, Vidmar 55., PP1) ; Insam (Gellert, Frigo, 18. PP1), Ramoser (57., PP1)
Streli: Slovenija 38 (11, 14,13); Italija 20 (3, 7,10)
Kazni: Slovenija 4 (2, 0, 2); Italija 6 (2, 2, 2)
Postava Slovenije: Pintarič/Hočevar, Vidmar, Pretnar, Podlipnik, Tavželj, Čepon M., Čepon K., Selan, Magovac, Rodman D., Urbas, Verlič, Goličič, Uduč, Zajc, Simšič, Koblar, Hebar, Pance E., Jezovšek, Ankerst, Selektor: Nik Zupančič

**kazenski streli


Četrtek, 9. februar

Italija : Ukrajina

Poljska : Slovenija 1:4 (1:0, 0:2, 0:2)
Strelci: Kapica 13.; Jezovšek (Simšič, Čepon, 34.), Verlič (Urbas, Podlipnik, 38., PP2), Urbas (Tavželj, Verlič, 47.), Urbas 60. (EN)
Streli: Poljska 28 (12,7,9); Slovenija 35 (10,13,12)
Kazni: Poljska 14 (0,4,10); Slovenija 20 (2,8,10)
Postava Slovenije: Gračnar/Pintarič, Vidmar, Pretnar, Podlipnik, Tavželj, Čepon M., Čepon K., Selan, Magovac, Rodman D., Urbas, Verlič, Goličič, Uduč, Zajc, Simšič, Koblar, Hebar, Pance E., Jezovšek, Ankerst, Selektor: Nik Zupančič

*podaljšek
PP1 - zadetek z igralcem manj
PP2 - zadetek z dvema igralcema več
EN - zadetek v prazen gol

 

Slovenska reprezentanca za turnir EIHC, Katovice, 9.–11. februar

Vratarji (3): Luka Gračnar (Red Bull Salzburg, liga EBEL), Matija Pintarič (Lyon, Ligue Magnus), Andrej Hočevar (Epinal, Ligue Magnus)

Branilci (8): Luka Vidmar (Frederikshavn, danska prva liga Metal Ligaen), Andrej Tavželj (Angers, Ligue Magnus), Klemen Pretnar (Junost Minsk, beloruska Extraliga), Matic Podlipnik (Lyon, Ligue Magnus), Mark Čepon, Kristjan Čepon, Maks Selan (vsi HDD Olimpija, liga EBEL), Aleksandar Magovac (HDD Sij Acroni Jesenice, Alpska liga)

Napadalci (12): Jan Urbas, Miha Verlič (oba VSV Beljak, liga EBEL), David Rodman, Boštjan Goličič (oba Grenoble, Ligue Magnus), Gregor Koblar (Lyon, Ligue Magnus), Aljaž Uduč, Miha Zajc (oba HDD Olimpija, liga EBEL), Nik Simšič (Sodertalje SK u20, SuperElit), Andrej Hebar (Ute Ujpest, liga MOL), Eric Pance, Žan Jezovšek, Jaka Ankerst (vsi HDD Sij Acroni Jesenice, alpska liga)

Selektor: Nik Zupančič

Pomočnik selektorja: Edo Terglav

Ne spreglejte