Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
27. 5. 2014,
19.08

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Glen Hanlon Švica Sean Simpson

Torek, 27. 5. 2014, 19.08

2 leti, 5 mesecev

Švicarje bo vodil mož, ki je Beloruse popeljal do največjega uspeha na SP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Le nekaj dni po SP so se začele reprezentančne čistke na trenerskih mestih. Švicarjem, ki so v Minsku končali na desetem mestu, bo poveljeval Glen Hanlon, ki je Beloruse popeljal v četrtfinale.

Sean Simpson, ki je selektorsko taktirko švicarske reprezentance vihtel od sezone 2009/2010, se poslavlja s selektorskega mesta. Kanadčan je na lanskem svetovnem prvenstvu s Švicarji zrežiral zgodovinski uspeh, prvenstvo so namreč končali na drugem mestu. A poti Švicarjev in Simpsona so se razšle, saj s švicarsko hokejsko zvezo ni našel skupnega jezika, jo je pa s KHL-ovcem Lokomotivom iz Jaroslavla, glavni trener tega kluba bo prihodnjo sezono.

Simpsona bo na selektorskem stolčku lanskih svetovnih podprvakov zamenjal donedavni strateg Belorusije, še en Kanadčan, Glen Hanlon. Sedeminpetdesetletnik, ki se je z Belorusi izkazal – v treh od štirih poskusov jih je popeljal do četrtfinala na SP, letos so končali na sedmem mestu – je že pred koncem prvenstva povedal, da bo zaradi družinskih razlogov po prvenstvu končal sodelovanje z belorusko reprezentanco. Hanlon je leta 2006 Beloruse popeljal do šestega mesta, kar je najboljša uvrstitev te države na SP. Nov izziv je našel v Švici, kjer naj bi ostal dve leti. Njegov pomočnik bo John Fust, ki hkrati prevzema vodenje švicarske reprezentance do 20 let, katere generalni direktor bo Hanlon.

"Trenirati reprezentanco je velika čast. Švicarjem obljubljam, da bomo delali trdo, da se bomo držali programa in bomo naredili korak naprej. Imam dovolj znanja in izkušenj, da lahko ekipo popeljem do uspeha. Igrali bomo hiter in atraktiven hokej, seveda pa se bomo posvetili tudi igri brez ploščka. Konec koncev potrebuješ tudi obrambo," je ob predstavitvi dejal Kanadčan, ki je ob beloruski vodil še slovaško reprezentanco, Washington Capitals, Dinamo Minsk in Jokerit.

Ne spreglejte