Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 5. 2019,
15.34

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,55

3

Natisni članek

slovenska hokejska reprezentanca risi Ivo Jan Anže Kopitar Anže Kopitar Južna Koreja SP v hokeju 2019

Sreda, 1. 5. 2019, 15.34

4 leta, 11 mesecev

SP V HOKEJU, DIVIZIJA I, SKUPINA A, 2. KROG

Slovenci so se spravili v nezavidljiv položaj, Belorusi do nove zmage #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,55

3

Slovenija Južna Koreja svetovno prvenstvo v hokeju 2019 | Slovenci so izgubili tudi drugo tekmo prvenstva. Potem ko so proti Južni Koreji vodili s 3:1, so izgubili s 3:5. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Slovenci so izgubili tudi drugo tekmo prvenstva. Potem ko so proti Južni Koreji vodili s 3:1, so izgubili s 3:5.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Slovenska hokejska reprezentanca je po uvodnem porazu s Kazahstanom (2:3) izgubila tudi drugo srečanje svetovnega prvenstva drugega razreda. Prvič v zgodovini jo je premagala Južna Koreja, ki je izkoristila slovenski mrk v drugi tretjini, zadela trikrat v dveh minutah in pol ter po zaostanku z 1:3 slavila s 5:3. Možnosti Slovencev za napredovanje v elito so tako zelo majhne, predvsem pa risi niso odvisni od sebe. Belorusi so s 3:1 premagali Madžare, Kazahstanci pa v sredo Litvce, prav tako s 3:1.

Slovenija Južna Koreja svetovno prvenstvo v hokeju 2019
Sportal Selektor po novi ničli prevzel odgovornost za poraz #video #foto

Kazahstansko mesto Nursultan (nekdanja Astana) bo do nedelje prizorišče svetovnega hokejskega prvenstva drugega kakovostnega razreda, na katerem se domačini, Slovenci, BelorusiMadžari, Južni Korejci in Litovci borijo za dve vstopnici, ki vodita v elito (SP v tej bo leta 2020 v Švici). 

Po vodstvu padec in preobrat

Slovenski selektor Ivo Jan po uvodnem porazu s Kazahstanom (2:3) ni opravil sprememb v postavi. V vratih je začel Matija Pintarič, njegova menjava je bil Luka Gračnar. Podobno kot na prvi tekmi so Slovenci tudi tokrat hitro prejeli zadetek, a so se nanj bolje odzvali kot v ponedeljek. Bili so boljši tekmec, do konca uvodne tretjine zadeli trikrat (David Rodman, Ken Ograjenšek, Robert Sabolič), med drugim izkoristili obe številčni prednosti, in se na odmor odpravili z rezultatom 3:1.

Južna Koreja je z blitzkriegom v drugi tretjini tekme prišla do premierne zmage nad Slovenijo in treh točk. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Južna Koreja je z blitzkriegom v drugi tretjini tekme prišla do premierne zmage nad Slovenijo in treh točk. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Kot bi vodstvo uspavalo slovensko ekipo, so sledile črne minute. Pravzaprav črnih 150 sekund druge tretjine, v katerih je azijsko moštvo za popoln preobrat izkoriščalo slovenske napake v obrambi, zadelo trikrat in povedlo s 4:3. Slovenci so se v zadnji tretjini spustili v lov za izenačenjem in prepotrebnimi točkami. Južna Koreja se je le branila, njen vratar Matt Dalton pa je imel precej dela, ki ga je odlično opravil. Risi so ob koncu poskušali še brez Pintariča v golu in s šestimi igralci v polju, a je naturalizirani čuvaj mreže (zbral je 41 obramb) zaustavil vse njihove strele, Sang-Hoon Shin pa je v zadnji minuti s strelom v prazen gol postavil končnih 5:3.

Fotogalerija s tekme (Matic Klanšek Velej/Sportida):

Fotogalerija
1 / 58

Premierna zmaga Korejcev

To je bila prva zmaga Južne Koreje nad Slovenijo v zgodovini. Varovanci Jima Paeka imajo po dveh tekmah stoodstotni izkupiček, Slovenci pa ostajajo pri začetnih nič točkah. Možnosti za napredovanje ni veliko, Slovencem bi morali iti ob idealnem razpletu na preostalih treh tekmah na roko tudi rezultati tekmecev.

V sredo bodo imeli prost dan, v četrtek se bodo ob 12. uri po slovenskem času udarili s favoritom prvenstva Belorusijo.

Belorusi ugnali Madžare, domačini Litovce

Na drugi tekmi dneva so Belorusi s 3:1 premagali Madžarsko in vknjižili nove tri točke, vzhodni sosedi pa podobno kot Slovenci ostajajo na ničli.

Belorusi so po Litvi premagali še Madžare. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Belorusi so po Litvi premagali še Madžare. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Zadnjo tekmo kroga so v sredo odigrali gostitelji Kazahstanci in Litovci. Do druge zmage na prvenstvu so prišli prvi s 3:1. Na lestvici vodi Koreja, pred Belorusijo in Kazahstanom, med reprezentancami brez zmage je Slovenija pred Litvo in Madžarsko.

Prva in druga reprezentanca prvenstva bosta napredovali v elito, zadnja pa bo nazadovala v divizijo I, skupino B.

Slovenija Litva svetovno prvenstvo v hokeju 2019 Kazahstan
Sportal Slovenci obstali, Litva se poslavlja, Kazahstan in Belorusija v elito

SP, divizija I, skupina A, 2. krog

Torek, 30. april
Belorusija : Madžarska 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
Feoktistov 5., Lisovets 30., Platt 46. (PP2); Gallo 55. (PP1)

Južna Koreja : Slovenija 5:3 (1:3, 3:0, 1:0)
1:0 K. Kim 5. (S. Kim), 1:1 D. Rodman 9. (Podlipnik, Kopitar, PP1), 1:2 Ograjenšek 13. (Gregorc, Magovac, PP1), 1:3 17. Sabolič (D. Rodman, Kopitar), 2:3 Won Jun Kim 28. (Park, Jeon), 3:3 Sangwook Kim 30. (PP1), 4:3 H. Kim 31. (W. Kim, Y. Lee), 5:3 S. Shin 60. (Plante, EN)
Streli: Kor 24 (6,11,7); Slo 44 (14,10,20)
Kazni: Kor 12 (6,4,2); Slo 4 (0,4,0)
Poročilo s tekme
Izjave po tekmi
 

Postava Slovenije: Pintarič, Gračnar; Kovačević, Podlipnik, Sabolič, Kopitar, D. Rodman; Gregorc, Magovac, Kuralt, Verlič, Ograjenšek; Pretnar, Repe, Pance, Goličič, Drozg; Štebih, Kalan, Zajc, Čimžar, Hebar. Selektor: Ivo Jan.

Postava Koreje: Dalton, Y. Lee; Plante, W. Kim, Ahn, K. Kim, S. Kim; D. Lee, Regan, Sangwoo Shin, Cho, Sanghoon Shin; H. Kim, Song, C. Lee, Jeon, J. Park; Choi, H. Kim, S. Park, Y. Lee, W. Kim. Selektor: Jim Paek.

Sreda, 1. maj
Kazahstan : Litva 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
Boyd 11. (PP1), Kalešenko 32., Dietz 60. (PP1); Domeika 42.

PP1-zadetek z igralcem več
PP2-zadetek z dvema igralcema več
EN-zadetek v prazen gol

 



Lestvica:

 

Preberite še:

Slovenija Kazahstan svetovno prvenstvo v hokeju 2019
Sportal Slab začetek pokopal upe na uvodno zmago
Ne spreglejte