Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
30. 5. 2024,
12.45

Osveženo pred

1 mesec, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,25
risi slovenska hokejska reprezentanca

Natisni članek

Četrtek, 30. 5. 2024, 12.45

1 mesec, 3 tedne

Potrjeni skupini za svetovno hokejsko prvenstvo elite

Uradno: slovenski hokejisti dobili tekmece na SP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,25
slovenska hokejska reprezentanca : Poljska, pripravljalna tekma | Slovenci bodo igrali v skupini v Stockholmu. | Foto Guliverimage

Slovenci bodo igrali v skupini v Stockholmu.

Foto: Guliverimage

Slovenska hokejska reprezentanca bo na svetovnem prvenstvu elitne skupine prihodnje leto na Danskem in Švedskem igrala v skupini A skupaj s Finsko, Kanado, Švedsko, Slovaško, Latvijo, Avstrijo in Francijo, so potrdili na spletni strani mednarodne hokejske federacije IIHF. 

češka hokejska reprezentanca
Sportal Na vrhu ostajajo Kanadčani, suspendirani Rusi napredovali, Slovenci nazadovali

Razdelitev reprezentanc v skupini določa lestvica Mednarodne hokejske zveze po koncu letošnjega SP, ki ga je na Češkem dobila domača vrsta. Skupini so morali nekoliko preoblikovati, saj sta se gostiteljici glede na lestvico znašli v isti skupini. Na koncu so zamenjali Švedsko in ZDA.

Stockholm bo osrednje prizorišče svetovnega prvenstva leta 2025. Na Švedskem bodo odigrali tekme skupinskega dela v skupini A, Švedska pa bo gostila tudi dva četrtfinala, oba polfinala ter tekmi za bronasto in zlato medaljo. Tekme druge skupine B in dva od štirih četrtfinalov bodo odigrali v Herningu na Danskem.

V Stockholmu na Švedskem bodo poleg gostiteljice Švedske igrale še Slovenija, Avstrija, Kanada, Finska, Francija, Latvija in Slovaška.

V Herningu na Danskem pa bodo igrale reprezentance Danske, Češke, Nemčije, Madžarske, Kazahstana, Norveške, Švice in ZDA.

SP v hokeju 2024, Češka
Sportal Čehi so svetovni prvaki
Ne spreglejte