Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
26. 4. 2017,
17.53

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

slovenska hokejska reprezentanca risi Pariz Nik Zupančič SP v hokeju 2017

Sreda, 26. 4. 2017, 17.53

6 let, 6 mesecev

Priprave Slovencev v Sankt Peterburgu

Zdravstveno stanje risov je dobro, pogoji za delo v ruskem velemestu prav tako

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
slovenska hokejska reprezentanca Sank Peterburg | Foto Hokejska zveza Slovenije

Foto: Hokejska zveza Slovenije

Slovenska hokejska reprezentanca na zadnji postaji priprav v Sankt Peterburgu že intenzivno trenira. "Malo se še prilagajamo, saj gre za veliko mesto. Pogoji so dobri in nam omogočajo, da v miru skrbimo za detajle," pravi selektor Nik Zupančič.

Izbrana vrsta slovenskih hokejistov se je po pripravah v domovini, med katerimi je opravila tudi štiri pripravljalne tekme, umaknila v Rusijo, kjer v miru preživlja zadnji del priprav pred svetovnim prvenstvom. Slovenija bo v skupini B elite igrala s Kanado, Finsko, Češko, Švico, Belorusijo, Norveško in Francijo. Prva tekma jo čaka 6. maja ob 12.15 proti Švicarjem.

Do prihodnjega torka bosta njen bazni tabor drugo največje rusko mesto Sankt Peterburg in Jubilejna palača športov, ki je svetovno hokejsko elito gostila lani. Risi so po dolgem torkovem potovanju, med katerim se na srečo nobena oprema ni izgubila, že zvečer opravili lažji trening, v nekoliko hitrejšem ritmu pa bodo nadaljevali v sredo.

"Pogoji so dobri, v miru pilimo detajle, ki jih moramo pred prvenstvom," pravi Nik Zupančič. | Foto: Hokejska zveza Slovenije "Pogoji so dobri, v miru pilimo detajle, ki jih moramo pred prvenstvom," pravi Nik Zupančič. Foto: Hokejska zveza Slovenije

"Prvi vtisi so v redu. Vidi se, da je Rusija država, v kateri imajo radi hokej. Pogoji so dobri. Malo se še prilagajamo, saj je Sankt Peterburg veliko mesto, tako da potrebujemo kar nekaj časa, da pridemo do mesta za treninge, a to ni velika težava. Kar zadeva ekipe, pa skrbimo za detajle, ki jih moramo pred prvenstvom izboljšati. Tukaj imamo pogoje, ki nam to omogočajo. Tudi zdravstveno stanje je dobro, ni večjih poškodb, tako da je s tega vidika vse v redu," je prek krovne hokejske organizacije sporočil selektor Nik Zupančič.



Za zadnji test še Norvežani in Rusi

V Rusijo je odpeljal 26 hokejistov, od tega tri vratarje, 10 branilcev in 13 napadalcev. Svojo četo bo skrčil po pripravah v Sankt Peterburgu, ko se bo moral posloviti nekdo iz branilske vrste – na prvenstvo naj bi peljal devet branilcev.

V palači Jubilejni bodo v petek palice prekrižali z norveško reprezentanco do 25 let, v soboto pa bodo zadnji preizkus pred prvenstvom prestali proti ruski izbrani vrsti do 25 let. | Foto: Hokejska zveza Slovenije V palači Jubilejni bodo v petek palice prekrižali z norveško reprezentanco do 25 let, v soboto pa bodo zadnji preizkus pred prvenstvom prestali proti ruski izbrani vrsti do 25 let. Foto: Hokejska zveza Slovenije

Pri odločitvi, koga ne bo med potniki v Pariz, mu bosta pomagali tudi zadnji dve pripravljalni tekmi. Med 27. in 29. aprilom bodo risi namreč igrali na turnirju "Alrosa Cup", na katerem bosta nastopili še selekciji Norveške do 25 let in Rusije do 25 let. Slovenija bo v petek igrala z Vikingi, v soboto pa še z domačini.

Reprezentanca se bo v domovino vrnila v torek, na pot proti Parizu pa bo odpotovala v jutranjih četrtkovih urah.

Seznam slovenske reprezentance

Vratarji (3): Gašper Krošelj (AIK, Allsvenskan, druga švedska liga), Matija Pintarič (Lyon, Ligue Magnus), Luka Gračnar (Red Bull Salzburg, liga EBEL)

Branilci (10): Klemen Pretnar, Sabahudin Kovačevič (oba Junost Minsk, beloruska Extraliga), Aleš Kranjc (Bad Nauheim, DEL2), Andrej Tavželj (Angers, Ligue Magnus), Matic Podlipnik (Lyon, Ligue Magnus), Miha Štebih (Frydek-Mistek, WSM liga, druga češka liga), Jurij Repe (Kladno, WSM liga, druga češka liga), Mitja Robar (KAC Celovec, liga EBEL), Luka Vidmar (Frederikshavn, Metal Ligaen), Blaž Gregorc (HK Mountfield, češka Extraliga)

Napadalci (13): Rok Tičar (Avtomobilist Jekaterinburg, Liga KHL), Jan Muršak (CSKA Moskva, liga KHL), Robert Sabolič (Admiral Vladivostok, liga KHL), Žiga Jeglič (Slovan Bratislava, liga KHL), Žiga Pance (KAC Celovec, liga EBEL), Aleš Mušič (HDD Olimpija, liga EBEL), David Rodman, Boštjan Goličič, Anže Kuralt (vsi Grenoble, Ligue Magnus), Ken Ograjenšek (Graz 99ers, liga EBEL), Jan Urbas, Miha Verlič (oba VSV Beljak, liga EBEL), Nik Pem (Heilbronner Falken, DEL2)

Selektor: Nik Zupančič

Pomočniki: Edo Terglav, Gaber Glavič, Aleš Burnik

V oklepaju so zapisani klubi, v katerih so hokejisti igrali v končani sezoni.

 

Časovnica priprav na prvenstvo:

3. april–25. april:
priprave v Sloveniji, na Bledu in na Jesenicah
11. april: tekma v Celju proti Madžarski - zmaga Slovenije z 2:1
15. april: tekma v Ljubljani proti Kazahstanu - poraz Slovenije z 1:2 po kazenskih strelih
18. april: tekma v Budimpešti proti Madžarski - zmaga Slovenije s 3:5
23. april: tekma v Egni/Neumarkt proti Italiji - zmaga Slovenije z 1:4
25. april–2. maj: priprave v Sankt Peterburgu (28. april: tekma z Norvežani U25, 29. april: tekma z Rusi U25)
5. maj: začetek SP, Slovenija bo prvo tekmo odigrala 6. maja proti Švici

 

Slovenske tekme v skupinskem delu SP, Pariz:

Sobota, 6. maj: 12.15 Švica – Slovenija

Nedelja, 7. maj: 12.15 Slovenija – Kanada

Torek, 9. maj: 16.15 Slovenija – Norveška

Sreda, 10. maj: 20.15 Finska – Slovenija

Petek, 12. maj: 16.15 Češka – Slovenija

Sobota, 13. maj: 16.15 Slovenija – Belorusija

Ponedeljek, 15. maj: 20.15 Francija – Slovenija

Ne spreglejte