Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 4. 2017,
9.05

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

Madžarska Nik Zupančič risi slovenska hokejska reprezentanca SP v hokeju 2017

Sreda, 19. 4. 2017, 9.05

6 let, 6 mesecev

Po zmagi Slovenije nad Madžarsko s 5:3

Po kar so prišli, so dobili, a nekateri elementi niso bili na želeni ravni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45
Slovenija Madžarska pripravljalna tekma hokej Rok Tičar | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

"Določene stvari niso bile take, kot bi si jih želeli. Predvsem igra s ploščkom v naši tretjini ne. Tukaj nisem dobil veliko pozitivnih odgovorov. Po kar smo prišli, smo sicer dobili," je po zmagi slovenske hokejske reprezentance nad Madžarsko s 3:5 dejal selektor Nik Zupančič.

Za slovenskimi hokejisti je tretja pripravljalna tekma pred majskim svetovnim prvenstvom. Še drugič v enem tednu so premagali Madžare, ki svetovno prvenstvo divizije I začenjajo že konec tedna. Potem ko so v Celju slavili s tesnih 2:1, so iz Budimpešte odpeljali zmago s 3:5. Čeprav so cilj dosegli, slovenski selektor Nik Zupančič po srečanju ni bil povsem zadovoljen s predstavo.

Premedli v nekaterih elementih

"Začetek je bil tak, kot smo si želeli. Zelo hitro smo zadeli. A v nadaljevanju prve tretjine naša igra ni bila takšna, kot bi morala biti. Bili smo prepočasni v reakciji, Madžari so ustvarjali veliko več pritiska na naša vrata. V določenih elementih smo bili premedli, izgubljali smo duele, tako da smo bili lahko veseli, da smo prvo tretjino končali z vodstvom," je strateg ocenil uvodnih 20 minut srečanja, po katerih so risi vodili z 1:0.

Nadaljevanje je bilo boljše. "Kar se tiče nadaljevanja, je bilo v drugi tretjini bolje. Dobili smo več duelov, več ploščkov smo pobrali od nasprotnikov in povedli s 4:1. Smo dovolj dobra ekipa, da pri taki prednosti ne izgubimo glave oziroma nasprotnikom ne dajemo kakšne možnosti za preobrat. Na koncu je bilo na naši strani preveč izključitev, prejeli smo še zadetek z dvema igralcema manj. Na splošno smo tisto, po kar smo prišli, dosegli."


Preberite še:


"Nekateri elementi niso bili, kot bi si želel. Predvsem igra v obrambi, igra s ploščkom v naši tretjini. Tukaj nisem dobil veliko pozitivnih odgovorov," je po zmagi opozoril selektor Nik Zupančič. | Foto: Vid Ponikvar "Nekateri elementi niso bili, kot bi si želel. Predvsem igra v obrambi, igra s ploščkom v naši tretjini. Tukaj nisem dobil veliko pozitivnih odgovorov," je po zmagi opozoril selektor Nik Zupančič. Foto: Vid Ponikvar

Še brez krčenja seznama

Po sobotni tekmi s Kazahstanom, na kateri so Slovenci izgubili z 1:2 po kazenskih strelih, je Zupančič dejal, da mu fantje otežujejo delo pri krčenju seznama, saj igrajo dobro. Je odločitev po torkovi tekmi kaj lažja?

"Nič lažje ni. Kot sem že rekel, nekateri elementi niso bili, taki, kot bi si želel. Sploh igra v obrambi, igra s ploščkom v naši tretjini ni bila taka, kot bi morala biti. In tukaj nisem dobil veliko pozitivnih odgovorov. Za zdaj ostajajo še vsi igralci kandidati za nastop na SP," je povedal 48-letni mož s selektorsko taktirko.

V nedeljo nad Italijane, nato v Rusijo

Ta bo v nedeljo slovensko reprezentanco vodil na četrti tekmi. V Neumarktu se bodo pomerili z Italijani, nato pa bodo 25. aprila odpotovali na zaključni del priprav v Sankt Peterburg, kjer bodo Slovenci odigrali še zadnja pripravljalna obačuna pred SP – proti Rusom in Norvežanom.

Trenutni seznam slovenske reprezentance

Vratarji (3): Gašper Krošelj (AIK, Allsvenskan, druga švedska liga), Matija Pintarič (Lyon, Ligue Magnus), Luka Gračnar (Red Bull Salzburg, liga EBEL)

Branilci (10): Klemen Pretnar, Sabahudin Kovačevič (oba Junost Minsk, beloruska Extraliga), Aleš Kranjc (Bad Nauheim, DEL2), Andrej Tavželj (Angers, Ligue Magnus), Matic Podlipnik (LHC Lyon, Ligue Magnus), Miha Štebih (Frydek-Mistek, WSM liga, druga češka liga), Jurij Repe (Kladno, WSM liga, druga češka liga), Mitja Robar (KAC Celovec), Luka Vidmar (Frederikshavn, Metal Ligaen), Blaž Gregorc (HK Mountfield, češka Extraliga)

Napadalci (15): Rok Tičar (Avtomobilist Jekaterinburg, Liga KHL), Jan Muršak (CSKA Moskva, liga KHL), Robert Sabolič (Admiral Vladivostok, liga KHL), Žiga Jeglič (Slovan Bratislava, liga KHL), Žiga Pance (KAC Celovec, liga EBEL), Aleš Mušič (HDD Olimpija, liga EBEL), David Rodman, Boštjan Goličič, Anže Kuralt (vsi Grenoble, Ligue Magnus), Ken Ograjenšek (Graz 99ers, liga EBEL), Jan Urbas, Miha Verlič (oba VSV Beljak, liga EBEL), Nik Pem (Heilbronner Falken, DEL2), Andrej Hebar (Ujpesti TE, Liga MOL), Gregor Koblar (Lyon, Ligue Magnus)

Selektor: Nik Zupančič

Pomočniki: Edo Terglav, Gaber Glavič, Aleš Burnik

V oklepaju so zapisani klubi, v katerih so hokejisti igrali v končani sezoni

 

Časovnica priprav na prvenstvo:

3. april–25. april: priprave v Sloveniji, na Bledu in na Jesenicah
11. april: tekma v Celju proti Madžarski - zmaga Slovenije z 2:1
15. april: tekma v Ljubljani proti Kazahstanu - poraz Slovenije z 1:2 po kazenskih strelih
18. april: tekma v Budimpešti proti Madžarski - zmaga Slovenija s 5:3 
23. april: tekma v Egni/Neumarkt proti Italiji
25. april–2. maj: priprave v Sankt Peterburgu (28. april: tekma z Norvežani, 29. april: tekma z Rusi)
5. maj: začetek SP, Slovenija bo prvo tekmo odigrala 6. maja proti Švici

 

Slovenske tekme v skupinskem delu SP, Pariz:

Sobota, 6. maj: 12.15 Švica – Slovenija
Nedelja, 7. maj: 12.15 Slovenija – Kanada
Torek, 9. maj: 16.15 Slovenija – Norveška
Sreda, 10. maj: 20.15 Finska – Slovenija
Petek, 12. maj: 16.15 Češka – Slovenija
Sobota, 13. maj: Slovenija – Belorusija
Ponedeljek, 15. maj: Francija – Slovenija

Ne spreglejte