SiolNET. Sportal Hokej
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

"Razočaranje je, a nič dramatičnega, skakanja iz skupine B v A smo že navajeni"

2

termometer

 | Foto:
Predtekmovalni del tekmovanja na 79. svetovnem prvenstvu je že domala končan, slovenska reprezentanca pa se za eno leto poslavlja od elite. Kaj o nastopih risov pravijo trije nekdanji reprezentanti?

Risi so si na prvenstvu na Češkem močno želeli obstati v elitnem razredu svetovnega hokeja. To je bil njihov glavni cilj, a so se morali po šestih porazih in eni zmagi vendarle sprijazniti z izpadom. Glavni cilj torej ni bil izpolnjen, razočaranje je zato ogromno. Po zadnji tekmi z Dansko je odstopil še selektor Matjaž Kopitar in se pritožil, da je okoli slovenske reprezentance preveč negativizma.

Za oceno slovenskih nastopov v Ostravi in komentar Kopitarjeve odločitve smo povprašali nekaj znanih nekdanjih oklepnikov. Marjan Gorenc, Zvone Šuvak in Bojan Zajc so seveda tudi letos stiskali pesti za rise in bili po izpadu razočarani, a iz njihovih izjav lahko vseeno razberemo optimizem. Našim hokejistom in selektorju ni kaj očitati, pravijo. Borili so se, ni se izšlo po željah, a skakanja iz prvega v drugi razred svetovnega hokeja in nazaj, smo zdaj že vajeni. To je trenutno naša realnost.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin