Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 1. 2017,
18.01

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

Natisni članek

hokej Ligue Magnus Francija Edo Terglav Mitja Šivic Boštjan Goličič David Rodman Anže Kuralt Matija Pintarič Gregor Koblar Jakob Milovanovič legionarji

Nedelja, 1. 1. 2017, 18.01

6 let, 6 mesecev

19. zaporedno zmago Grenobla si je ogledalo 25.182 gledalcev

Pravljica Slovencev se je nadaljevala pred rekordnim številom gledalcev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

Petkova tekma v elitni francoski hokejski ligi je bila posebna za dve moštvi, v katerih pomembne vloge igrajo Slovenci. Grenoble, ki ga vodi Edo Terglav, je na nogometnem štadionu Parc Olympique Lyonnais pred rekordnim številom gledalcev za hokejske tekme v Franciji (25.182) s 5:2 premagal Lyon trenerja Mitje Šivica. To je bila še 19. zaporedna zmaga Grenobla.

Hokejski klub Les Brûleurs de Loups iz Grenobla je ta trenutek največji hit v francoskem klubskem hokeju. Trenersko paličico kolektiva drži nekdanji slovenski reprezentant, danes pa pomočnik selektorja risov Nika Zupančiča Edo Terglav.

Varovanci 36-letnika poraza ne poznajo že od 21. oktobra. Izjemen niz so nadaljevali tudi na zadnji tekmi lanskega leta, ko so na spektaklu pod milim nebom na kolena spravili Lyon, ki ga prav tako vodi nekdanji član naše reprezentance Mitja Šivic.

Na štadionu luči četa Slovencev

Na letos odprtem domovanju nogometašev Lyona Parcu Olympique Lyonnais so ob dveh slovenskih trenerjih zimsko klasiko okusili številni slovenski oklepniki. Pri gostiteljih ob Šivicu slovenski pridih namreč dajejo vratar Matija Pintarič, napadalec Gregor Koblar ter branilca Jakob Milovanovič in Matic Podlipnik. Na drugi strani je Terglavova četa napadala z reprezentanti Davidom Rodmanom, Boštjanom Goličičem in Anžetom Kuraltom.

Domači so sicer povedli že v tretji minuti, a na koncu so se z 2:5 veselili člani Grenobla, k zmagi katerega so točkovni delež prispevali prav vsi Slovenci. Rodman je dosegel zmagoviti zadetek in podajo, Goličič je vpisal dve podaji, Kuralt pa eno.

Več kot 25 tisoč gledalcev spremljalo nadaljevanje pravljičnega niza

Za Grenoble je bila to 19. zaporedna zmaga, 16. v francoskem prvenstvu, trikrat so bili uspešni še v francoskem pokalu. Njihov izjemen niz je v živo na štadionu luči pospremilo 25.182 gledalcev, kar je dobrih pet tisoč več kot ob prejšnjem rekordu iz leta 2013.

Predstava ni bila najboljša

"To ni bila najboljša predstava, a točke so pri nas, zato sem zadovoljen. Zdelo se mi je, da so imeli igralci manj energije kot običajno, a so zdržali in znova zmagali. Kmalu nas čaka nova pomembna tekma, na katero se moramo dobro pripraviti. Sezona gre naprej," je bil bolj kot z igro z rezultatom zadovoljen mladi trener zmagovalcev Terglav. Varovanci Eda Terglava, ki je bil bolj kot z igro zadovoljen z rezultatom, so zmagali še 19. zapored. Poraza ne poznajo že od 21. oktobra. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Varovanci Eda Terglava, ki je bil bolj kot z igro zadovoljen z rezultatom, so zmagali še 19. zapored. Poraza ne poznajo že od 21. oktobra. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Njegovo moštvo bo na delu že v torek, ko v igri ne bo le 20. zaporedna zmaga, pač pa tudi uvrstitev v finale francoskega pokala. Grenoble se bo za finalno vstopnico pomeril prav z Lyonom.

Lyon ostaja v vodstvu, Grenoble preti

Po 29 tekmah francoskega prvenstva vodi Lyon, Grenoble, ki je zaradi kazni sezono začel z –6 točkami, pa se je po zaspanem začetku že povzpel na tretje mesto. Za vodilnimi ima le dve točki zaostanka.

Sicer pa je na najvišjih mestih precej tesno, prvih pet ločijo le tri točke. Branilec Andrej Tavželj je z Rouenom peti, Epinal vratarja Andreja Hočevarja in branilca Gašprja Sušanja pa je osmi.

 

Ne spreglejte