Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
5. 3. 2020,
10.11

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,21

Natisni članek

Gregor Polončič HK Olimpija HDD Jesenice Alpska liga

Četrtek, 5. 3. 2020, 10.11

4 leta, 1 mesec

Po zmagi Olimpije nad Asiagom

Olimpijini vprašaji: "Samo bog ve, v kakšni zasedbi bomo"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,21
HK SŽ Olimpija Asiago | Olimpija je v sredo s 3:1 premagala Asiago in si s četrtim mestom zagotovila prednost domačega terena v četrtfinalu, ki se začenja v soboto. | Foto Eva Brili Grebenar

Olimpija je v sredo s 3:1 premagala Asiago in si s četrtim mestom zagotovila prednost domačega terena v četrtfinalu, ki se začenja v soboto.

Foto: Eva Brili Grebenar

"Ne bomo se spraševali, kaj bi bilo, če bi bilo, treba je narediti vse načrte, ki bodo bistveno drugačni, kot bi bili, če bi imeli zdrave hokejiste," je po zmagi oslabljene Olimpije nad Asiagom razmišljal trener zmajev Gregor Polončič, ki v sredo še ni imel odgovora na to, na kakšno zasedbo bo na uvodni sobotni četrtfinalni tekmi v Tivoliju lahko računal. Zgodaj popoldan je postalo znano, da se bodo Jeseničani v polfinalu udarili z Asiagom, Ljubljančani pa z Rittnom.

Jesenice - Olimpija
Sportal Jeseničani izbrali Asiago in Olimpiji prepustili Ritten

Zdesetkana ekipa trenerja Gregorja Polončiča - poleg poškodovanih napadalcev Žige Pešuta, Anžeta Ropreta, Luke Ulamca, Aljaža Chvatala in branilca Žige Sveteta je pred obračunom ostal še brez najboljšega strelca Gala Korena, tekmo pa sta zaradi poškodbe predčasno končala branilec Miha Logar in napadalec Enes Gorše – je pred maloštevilnimi ljubitelji hokeja v sredo s srčno, borbeno, predvsem pa bolj disciplinirano igro kot na ponedeljkovem derbiju dosegla želeno zmago s 3:1. Na ledu jo je ob koncu srečanja - zaradi ukrepov pred širitvijo koronavirusa si nasprotniki niso podali rok - proslavilo zgolj 15 hokejistov, od tega dva vratarja.

Kapetan ponosen na mlado zasedbo

"Malo nas je bilo, ključni igralci so poškodovani, igrali smo z res mlado zasedbo, praktično tretjo, četrto peterko, a fantje so pokazali, da so naredili korak naprej. Borili smo se od prve do zadnje minute, tako da vse čestitke za ta boj," je po zmagi razmišljal kapetan Aleš Mušič, eden od 13 oklepnikov, ki so do konca zdržali v polju.

"Borili smo se od prve do zadnje minute, tako da vse čestitke za ta boj," je maloštevilne soigralce pohvalil kapetan Aleš Mušič. | Foto: Eva Brili Grebenar "Borili smo se od prve do zadnje minute, tako da vse čestitke za ta boj," je maloštevilne soigralce pohvalil kapetan Aleš Mušič. Foto: Eva Brili Grebenar

Jesenice - Olimpija
Sportal Jeseničani z veliko zmago do izbire tekmeca, Olimpija čaka, koga ji bodo prepustili

Pogled proti Brunicu in Rittnu

Olimpijina zmaga na zadnji tekmi pred sobotnim začetkom četrtfinala ni bila dovolj, da bi se zmaji že lahko razveselili tudi prednosti domačega terena v prvem krogu končnice. Tako so gledalci v Tivoliju nestrpno pogledovali tudi na mobilne naprave, k rezultatom tekem v Brunicu (med Pustertalom in HDD Sij Acroni Jesenice) in Rittnu (med Rittnom in Cortino).

Železarji so pri vodilnem Pustertalu dokazali, da so trenutno najbolj vroča ekipa tekmovanja. S četrto zaporedno zmago so si zagotovili tretje mesto, kar jim je ob domačem terenu prineslo tudi izbiro četrtfinalnega tekmeca. Gorenjska ekipa je zbrala točko več od Olimpije, ki je bila po zmagi Rittna po podaljšku po točkah izenačena z italijanskim moštvom. Zmajem je na koncu zaradi boljše uvrstitve po rednem delu pripadlo 4. mesto, Rittnu pa 5., kar pomeni, da bodo Ljubljančani v soboto in nedeljo prvi četrtfinalni tekmi igrali v Tivoliju, od katerega se bodo morali nato zaradi prenove posloviti in se preseliti v Zalog.

Prenova slačilnice v Tivoliju že poteka:

Zdesetkani pokazali, kako se bori za ekipo

"Igrali smo z dvema centroma, praktično nismo imeli treh celotnih napadov, tako da kapo dol fantom za boj in odgovornost. Na koncu nas je nagradila tudi športna sreča, da smo si zagotovili začetek četrtfinala doma. To je pomembno, ker imamo dve tekmi v Tivoliju, potem se pač selimo v Zalog, tako da se bomo morali stoodstotno osredotočiti, da na teh tekmah zmagamo. Ampak gremo tekmo po tekmo. Današnja zmaga, boj, disciplinirana igra, igranje za ekipo so dobra popotnica za končnico," je Polončič čestital svojim varovancem, ki imajo danes prost dan. Zmaji so obračun končali s 13 igralci v polju. O tem, ali se bo kdo od poškodovanih vrnil do sobote, trener Gregor Polončič v sredo ni hotel razpravljati. | Foto: Eva Brili Grebenar Zmaji so obračun končali s 13 igralci v polju. O tem, ali se bo kdo od poškodovanih vrnil do sobote, trener Gregor Polončič v sredo ni hotel razpravljati. Foto: Eva Brili Grebenar

"Fantje se morajo spočiti, si napolniti baterije. Videli bomo, katerega nasprotnika bomo dobili. Je pa težko, ker ne vemo, s kakšnim številom igralcev bomo začeli četrtfinale. Menim pa, da nas je ta tekma naredila močnejše, da smo postali bolj dosledni pri majhnih stvareh. Gledam optimistično," pravi 39-letnik, ki na vprašanje, na koliko poškodovanih bi lahko računal v soboto, ni imel odgovora.

Se bo kdo vrnil do četrtfinala? "Samo bog ve."

"Samo bog ve, v kakšni zasedbi bomo. Vemo, da "Ena" zagotovo ne bo, ker gre najverjetneje na operacijo. Morda bomo morali igrati celo tako, kot smo danes, ob tem pa poklicati še kakšnega mladinca, da bomo imeli popolne napade. Vsakega, ki se bo vrnil, bomo zelo veseli. Ne bomo se spraševali, kaj bi bilo, če bi bilo, treba je narediti vse načrte, ki bodo bistveno drugačni, kot bi bili, če bi imeli zdrave hokejiste. Treba bo res pametno odigrati, da bomo lahko tekmo obrnili v svojo korist." Ljubljančani bodo v četrtfinalu igrali s tistim, ki ga nihče od prve trojice (Pustertal, Cortina, Jesenice) ne bo izbral. | Foto: Eva Brili Grebenar Ljubljančani bodo v četrtfinalu igrali s tistim, ki ga nihče od prve trojice (Pustertal, Cortina, Jesenice) ne bo izbral. Foto: Eva Brili Grebenar

Olimpiji ostal Ritten

Najboljša tri moštva (Pustertal, Jesenice in Cortina) so danes dopoldne izbrala četrtfinalnega nasprotnika, in sicer med tistimi, ki so končali na mestih med pet in osem (Ritten, Asiago, Salzburg II in Feldkirch). Pustertal je izbral Feldkirch, Cortina Salzburg, Jeseničani Asiago, tako da je Olimpiji ostal "neizbrani" Ritten.

Po sobotni in nedeljski četrtfinalni tekmi bo Olimpija Tivoli, v katerem je že občutiti prenovo, za domače tekme zamenjala za Zalog.

Alpska liga, četrtfinale*


Prve tekme, sobota, 7. marec

19.00 HDD Sij Acroni Jesenice – Asiago
17.30 HK SŽ Olimpija – Ritten**
Pustertal – Feldkirch
Cortina – Red Bull Salzburg II

*V četrtfinalu bodo igrali na štiri zmage. Z izjemo para Olimpija – Ritten, v katerem bodo Ljubljančani prvi dve tekmi igrali v Tivoliju, drugi dve pa v Italiji, četrtfinale igrajo po sistemu doma, v gosteh, doma, v gosteh … Igralni dnevi so: 7., 8. (le Olimpija- Ritten), 10. (brez Olimpija-Ritten), 12. in 14. marec. Če bo potrebno, še 17., 19. in 21. marec.

Preberite še:

Jesenice - Olimpija
Sportal Na eni strani optimizem, na drugi poziv k opravljanju svojega dela #video
Ne spreglejte