Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
23. 6. 2012,
7.27

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

liga NHL nabor

Sobota, 23. 6. 2012, 7.27

8 let, 2 meseca

Oilers kot prvega izbrali Rusa Jakupova

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na naboru za ligo NHL je bil kot prvi izbran ruski ostrostrelec Nail Jakupov. Edmonton Oilers imajo tako zdaj trio mladih talentov (še Ryana Nugenta in Taylorja Halla).

V Pittsburghu je potekal nabor za ligo NHL. Čeprav se je govorilo, da bi lahko Edmonton Oilers zamenjali svoj prvi izbor, so se vendarle odločili izbirati kot prvi. In izbrali so najboljšega napadalca na letošnjem naboru. Je odličen drsalec in strelec - 19-letni Rus Nail Jakupov.

V minuli sezoni lige OHL (Ontario Hockey League) je na 42 tekmah dosegel 69 točk (31 golov). "Nail ima naravni talent. Lahko postane eliten igralec. Je nevaren, lačen zadetkov in mislim, da se bo zelo dobro vklopil v naše moštvo," je odločitev zanj pojasnil športni direktor moštva iz kanadskega Edmonta, Steve Tambellini.

Tako so na zadnjih treh naborih Edmonton Oilers izbrali tri velike upe prihodnosti: predlani Taylorja Halla in lani Ryana Nugenta. Morda se jim počasi le uspe izvleči iz krize: brez končnice so zadnjih šest sezon. Leta 2006 so sicer igrali finale, a ga izgubili. Stanleyjev pokal so osvojili že petkrat, a nazadnje leta 1990.

Columbus Blue Jackets so se odločili za kanadskega branilca Ryana Murrayja. Kot tretji je bil izbran še en Rus, center Aleks Galčenjuk. Zaigral bo za Montreal Canadiens. Med prvimi desetimi izbori je bilo kar osem branilcev, kar je nov rekord, a en sam ameriški hokejist.

Prvi krog nabora je ponudil tudi veliko kupčijo. Pittsburgh Penguins so Jordana Staala v zameno za Brandona Sutterja in Briana Dumoulina poslali Carolini Hurricanesom. V kupčijo je bil vključen še osmi izbor. Tako se bo Staal, ki je sredi tedna zavrnil podaljšanje pogodbe za 60 milijonov dolarjev (za 10 let), pridružil bratu Ericu. Novico je izvedel na svoj poročni dan.

Ne spreglejte