Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
13. 10. 2015,
17.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NHL hokej Montreal Canadiens

Torek, 13. 10. 2015, 17.04

8 let

Montreal v ligi NHL še šestič zapored

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V noči na nedeljo je bilo na delu 20 moštev, med njimi tudi še neporaženi hokejisti Montreal Canadiens, ki so tudi tokrat pridrsali do zmage.

Canadiens tako na šestih tekmah še niso okusili grenkobe poraza, s šestimi zmagami in 12 točkami pa so v prepričljivem vodstvu na ligaški razpredelnici in v razvrstitvi atlantske skupine. Za najboljši start v zgodovini franšize so s 4:1 odpravili Detroit Red Wings. Rekordno sedmo zaporedno zmago bodo lovili v torek, ko bodo gostili St. Louis.

Morski psi prvič v sezoni poraženi Vodilna ekipa pacifiške skupine San Jose Sharks je doživela prvi poraz v novi sezoni. Na peti tekmi so bili v New Yorku domači hokejisti Islanders s 6:3. Otočani so zelo dobro odprli sezono, s tremi zmagami na domačem ledu, na katerem ostajajo še nepremagani, s sedmimi točkami trenutno držijo prvo mesto v metropolitanski skupini.

Kyle Okposo je zabil odločilni gol za 4:3 na začetku tretje tretjine, ob tem pa je vpisal še podaji. "Prvih deset minut so nam morski psi vsilili svoj način igre ter nismo igrali v svojem slogu, po katerem smo znani," se je čudil trener otočanov Jack Capuano. Morski psi so povedli z golom Joeja Pavelskega v prvi tretjini, druga tretjina je prinesla dvojno izenačenje, v tretji pa so na svojem ledu zagospodarili domači hokejisti. Za otočane so zadeli še Johnny Boychuk, Anders Lee, Josh Bailey, Brock Nelson in Frans Nielsen, za goste pa so zabili Joe Pavelski, Nikolaj Goldobin in Joel Ward.

Prve zmage so se veselili hokejisti Edmonton Oilers, ki so s kar 5:2 odpravili kanadske tekmece Calgary Flames. Proti večnim tekmecem iz Calgaryja so slavili prvo zmago na zadnjih osmih medsebojnih srečanjih.

Hokejisti Boston Bruins so s 5:3 v gosteh premagali Arizona Coyotes. Tekmo v Ottawi so odločili kazenski streli, po katerih so bili s 4:3 boljši gostje Nashville Predators.

Columbus Blue Jackets edino moštvo brez točke Hokejisti Tampa Bay Lightning so četrto zmago v sezoni vpisali proti Buffalo Sabres z 2:1, Pittsburgh Penguins pa so bili z 2:1 boljši od Toronto Maple Leafs. V gosteh so slavili Dallas Stars, ki so s 4:2 odpravili Florida Panthers. Na domačem ledu so zmagali hokejisti Washington Capitals, ki so s 4:1 premagali Carolina Hurricanes, ter Chicago Blackhawks, ki so s 4:1 odpravili najslabšo ekipo Columbus Blue Jackets, ki kot edino moštvo ostajajo brez točke.

Los Angeles Anžeta Kopitarja bo drugo zmago v sezoni lovil v noči na ponedeljek na domačem ledu v obračunu s Colorado Avalanche.

Ne spreglejte