Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 5. 2020,
12.45

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16

Natisni članek

HDD Jesenice HK Olimpija liga EBEL Alpska liga

Torek, 26. 5. 2020, 12.45

3 leta, 7 mesecev

Pridružil bi se Merano

Italijansko zanimanje za Alpsko ligo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16
HDD Sij Acroni Jesenice - HC Pustertal - Aplska liga | Alpska liga je v zadnji sezoni štela sedem italijanskih ekip, za pridružitev se zdaj zanima še Merano. | Foto Peter Podobnik/Sportida

Alpska liga je v zadnji sezoni štela sedem italijanskih ekip, za pridružitev se zdaj zanima še Merano.

Foto: Peter Podobnik/Sportida

Igranja na alpskem hokejskem odru v prihodnji sezoni si želijo pri italijanskem klubu HC Merano, ki je bil zadnja leta del italijanske drugoligaške druščine.
 

HK Olimpija HDD Jesenice
Sportal Olimpija že letos v EBEL? "Tudi to je mogoče."

Po pisanju hockey-news.info se za sodelovanje v Alpski ligi v prihajajoči sezoni zanima italijanski klub iz Merana. Ta bi, če ne bo drugih sprememb v tekmovanju, lahko zapolnil mesto, ki se je spraznilo s slovesom Zell am Seeja, tako da bi liga znova štela 18 članov. 

Za korak naprej na tekmovalni ravni si močno prizadevata nekdanja italijanska reprezentanta z izkušnjami tako iz lige EBEL kot Alpske lige, 33-letni vratar Thomas Tragust in 38-letni branilec Christian Borgatello, ki sta kolektivu na ledu pomagala v lanski sezoni, ko je osvojil pokalno lovoriko (v boju za to ni italijanskih moštev, ki nastopajo v serie A in Alpski ligi).

Orli Znojmo
Sportal Koronakriza udarila: poslavljajo se od lige EBEL

Čeprav je rok za prijave potekel, naj to za HC Merano ne bi bila težava. Italijani imajo v tekmovanju sicer sedem predstavnikov: Asiago, Cortina, Fassa, Gardena, Ritten, Sterzing in Pustertal. Pri zadnjem, ki bi moral letošnjo končnico začeti s prvega mesta, a jo je odnesla pandemija novega koronavirusa, si prav tako prizadevajo stopiti na višjo tekmovalno stopnico, in sicer v ligo EBEL (želje so za sezono 2021/22).

Slovenske barve sta ob sedmih italijanskih in devetih avstrijskih klubih v zadnji sezoni branila dva kolektiva: Jesenice in Olimpija. | Foto: Peter Podobnik/Sportida Slovenske barve sta ob sedmih italijanskih in devetih avstrijskih klubih v zadnji sezoni branila dva kolektiva: Jesenice in Olimpija. Foto: Peter Podobnik/Sportida
Želja po nastopanju v razširjenjem avstrijskem prvenstvu ne skrivajo pri HK SŽ Olimpija. Časovnico za vrnitev Olimpije v EBEL (po novem bet-at-home) so pred tedni postavili na sezono 2021/22, a ob izstopu Znojma iz tekmovanja naj bi obstajale možnosti, da se zmaji pridružijo že to sezono.

Letošnja priključitev bi bila morda lahko postopkovno prikladnejša kot prihodnje leto, vprašanje pa je, kako bi bila zeleno-bela ekipa kadrovsko pripravljena na ta izziv.

Urban Sodja
Sportal Otrok Jesenic odhaja v svet
Ivo Jan
Sportal Ivo Jan: Z Jesenicami se ne obremenjujem, osredotočam se na svojo ekipo
Ne spreglejte