Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 12. 2015,
15.48

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

CSKA Moskva liga KHL Jan Muršak Slovan Bratislava Medveščak Zagreb Dinamo Minsk

Četrtek, 10. 12. 2015, 15.48

4 leta

Medvedi odščipnili točko najbližjim zasledovalcem Muršakovih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Moskovski CSKA je na predzadnji tekmi pred ligaškim premorom v gosteh s 3:1 ugnal Dinamo Minsk, Medveščak je pred odličnim Lokomotiv Jaroslavlom klonil v podaljšku, Slovan je tesno izgubil s Sočijem.

Ruske prvake je že v drugi minuti srečanja v vodstvo popeljal Geoff Platt, v 37. minuti pa je Kanadčan z beloruskim potnim listom vodstvo zvišal na 2:0. Gostiteljem, ki so bili v podrejenem položaju, je slabi dve minuti pred koncem upanje vrnil Jonathan Cheechoo in premagal vratarja Viktorja Fastha. Hokejisti Minska so izenačenje napadali brez čuvaja mreže, a je vse njihove upe, da bi izsilili podaljšek, pokopal Aleksander Radulov, ki je z zadetkom v prazno mrežo postavil končnih 1:3. Jan Muršak – CSKA je pomagal dobrih 15 minut – in soigralci ostajajo na vrhu lestvice, pet točk pred Lokomotiv Jaroslavlom, zadnja tekma pred premorom jih čaka v petek v Nižnem Novgorodu.

Prav z Lokomotivom so v četrtek palice prekrižali člani Medveščaka in Rusom odščipnili točko. Gledalci so v Domu sportova na prvi zadetek čakali vse do 46. minute, ko je Dannyja Taylorja premagal Kirill Kapustin, a je domače že minuto in pol zatem v igro vrnil Jesse Saarinen in postavil izid rednega dela. Sledil je podaljšek, ki ga je v prid gostov odločil Pavel Koledov. Slovenski vratar Gašper Krošelja je četrti zaporedni poraz osmega moštva zahoda spremljal s klopi.

Četrtič zapored so klonili tudi hokejisti Slovana, ki so tesno, s 4:5, izgubili s Sočijem. Na izenačenem obračunu, na katerem nobena ekipa ni vodila za več kot zadetek, je zmagoviti gol v 48. minuti zabil Ilja Krikunov. Moštvo Roka Tičarja in Žige Jegliča je podaljšek ob koncu lovilo brez vratarja, a se mu načrt ni izšel. Deseti na zahodu Slovan bo spet v akciji v petek, ko pričakuje Lokomotiv, medtem ko bo Soči gostoval v hrvaški prestolnici.

Ne spreglejte