Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
11. 5. 2021,
11.38

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,10

1

Natisni članek

Beat Covid-19 Ice Hockey Tournament HK Olimpija HDD Jesenice Bine Mašič Matjaž Kopitar slovenska hokejska reprezentanca

Torek, 11. 5. 2021, 11.38

2 leti, 11 mesecev

Seznam slovenskih hokejistov za turnir v Tivoliju

Matjaž Kopitar dopolnil zasedbo za tivolski turnir

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,10

1

Matjaž Kopitar | Selektor Matjaž Kopitar je seznam reprezentantov za nastop na domačem turnirju (15.−21. maj) dopolnil še z imeni iz jeseniškega in ljubljanskega tabora. | Foto Sportida

Selektor Matjaž Kopitar je seznam reprezentantov za nastop na domačem turnirju (15.−21. maj) dopolnil še z imeni iz jeseniškega in ljubljanskega tabora.

Foto: Sportida

Dan po koncu državnega hokejskega prvenstva, v katerem so se po podaljšku odločilne pete tekme naslova prvaka veselili hokejisti HDD Sij Acroni Jesenice, je selektor reprezentance Matjaž Kopitar seznam nastopajočih na domačem turnirju v Tivoliju (15.−21. maj) dopolnil še z imeni iz jeseniškega in ljubljanskega tabora. Na njem je tudi 18-letni branilec Bine Mašič, ki je v ponedeljek odločil prvaka.

Sportal Bine Mašič: Eden je srečnež, ki odloči, a garala je vsa ekipa #video #foto
Sportal Izjemen preobrat Jeseničanov, mož odločitve 18-letnik
 

Za velik del zasedbe HK SŽ Olimpija in HDD Sij Acroni Jesenice se je dolga sezona končala z odločilno ponedeljkovo finalno tekmo in slavjem železarjev, a za nekatere člane večnih tekmecev počitka še ni. Čaka jih še domača reprezentančna akcija, Slovenci bodo med 15. in 21. majem v Tivoliju gostili Beat Covid-19 Ice Hockey Tournament, na katerem bodo sodelovali še Avstrijci, Francozi, Poljaki, Romuni in Ukrajinci.

Slovenska reprezentanca bi morala te dni gostiti svetovno prvenstvo drugega razreda, a so ga zaradi koronavirusa že pred meseci še drugič odpovedali. Bodo pa gostili turnir. To bo edini reprezentančni zbor pred avgustovskimi olimpijskimi kvalifikacijami, na katerih bodo Slovenci v Oslu v družbi gostiteljev, Dancev in Južnokorejcev, lovili tretjo zaporedno uvrstitev na OI.

slovenska hokejska reprezentanca 2020 olimpijske predkvalifikacije Matjaž Kopitar
Sportal Po dolgem času spet skupaj: test pred novim olimpijskim lovom

Jeseniški napad Jaka Sodja, Žan Jezovšek, Blaž Tomaževič skupaj še v reprezentanco. V tej bo tudi vratar Žan Us (v ozadju). | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Jeseniški napad Jaka Sodja, Žan Jezovšek, Blaž Tomaževič skupaj še v reprezentanco. V tej bo tudi vratar Žan Us (v ozadju). Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Brez več nosilcev, testiranje tistih, ki so v obrobni vlogi, priložnost za nekatere mlajše

Selektor Matjaž Kopitar je že pred dnevi sporočil imena legionarjev, na katere bo računal v Ljubljani, danes pa seznam razširil še z oklepniki Jesenic in Olimpije. Domača zasedba še zdaleč ne bo popolna, saj so nekateri nosilci igre (Jan Urbas, Žiga Jeglič, Miha Verlič, Rok Tičar, Robert Sabolič, Blaž Gregorc ...) izrazili željo, da izpustijo turnir. Kopitar jim je ugodil, kot pravi, gre za preverjene igralce, od katerih ve, kaj lahko pričakuje. 

Slovenska reprezentanca od ponedeljka trenira v Tivoliju. Prvo tekmo bo odigrala v soboto proti severnim sosedom. | Foto: Hokejska zveza Slovenije Slovenska reprezentanca od ponedeljka trenira v Tivoliju. Prvo tekmo bo odigrala v soboto proti severnim sosedom. Foto: Hokejska zveza Slovenije

"Ta turnir bo namenjen strogemu testiranju vseh igralcev, ki bodo tukaj. Želim preveriti, kako nekateri igralci, ki so že dlje čas v obrobnih vlogah, delujejo v glavnih, in kako hitro lahko igralci iz Alpske lige preklopijo na višjo raven, kakršna bo na turnirju v Ljubljani," je pred dnevi dejal šef trenerskega štaba risov.

Trinajsterica iz Olimpije in Jesenic

Slovenska zasedba bo najmočnejša na vratarskem položaju, Gašperju Krošlju, Matiji Pintariču in Luki Gračnarju se bo pridružil še jeseniški prvak Žan Us. Z Jesenic je Kopitar vpoklical še branilce Aljošo Crnoviča, Nejca Stojana in Bineta Mašiča, ki je v ponedeljek odločil prvaka, ter napadalce Žana Jezovška, Blaža Tomaževiča, Jako Šturma in Jako Sodjo. Iz Olimpije se bodo reprezentanci pridružili branilca Aleksandar Magovac in Miha Štebih ter napadalci Tadej Čimžar, Nik Simšič in Žiga Pešut

Na seznamu so tako štirje vratarji, deset branilcev (Tine Klofutar, ki je bil na prvotnem seznamu, ne bo sodeloval) in 14 napadalcev, ki jih bo Kopitar lahko rotiral.

Danes so risi 🇸🇮 začeli s sklepnim delom priprav na mednarodni turnir “Premagajmo covid-19”, ki se v soboto začenja v...

Objavil/a Hokejska zveza Slovenije / Ice Hockey Federation of Slovenia dne Ponedeljek, 10. maj 2021

Štart proti sosedom

Kopitarjevi varovanci so priprave začeli že pred tednoma na Bledu, v ponedeljek so se preselili v Ljubljano, kjer so že opravili prvi trening. Tam se jim je pridružil branilec Matic Podlipnik, v sredo se jim bodo še hokejisti Jesenic in Olimpije.

Slovenci se bodo za uvod v soboto ob 16.30 pomerili z Avstrijo, sledile bodo tekme s Francijo, Romunijo, Poljsko in za konec še z Ukrajino.

Hokejska reprezentanca za turnir Beat Covid-19 Ice Hockey Tournament (Tivoli, 15.-21. maj)

Vratarji (4): Gašper Krošelj (Mlada Boleslav/češka Extraliga), Luka Gračnar (Black Wings Linz, IceHL), Matija Pintarič (Rouen/francoska Saxoprint Ligue Magnus), Žan Us (HDD Sij Acroni Jesenice).
Branilci (10): Klemen Pretnar (Unia Oswiecim, poljska Hokej liga), Žiga Pavlin (Košice, slovaška Extraliga), Kristjan Čepon (Nica, francoska Saxoprint Lige Magnus), Jurij Repe (Frydek-Mistek, druga češka liga), Matic Podlipnik (Gyergyói HK, Erste liga, Romunija), Aljoša Crnovič, Nejc Stojan, Bine Mašič (vsi HDD Sij Acroni Jesenice), Aleksandar Magovac, Miha Štebih (oba HK SŽ Olimpija).
Napadalci (14): Anže Kuralt (Szekesfehervar, IceHL), Ken Ograjenšek (Graz 99ers,IceHL), Gregor Koblar, Luka Kalan (oba Unia Oswiecim/poljska Hokej liga), Luka Maver (American International College, NCAA), Aljaž Predan (Red Bull Juniors, Alpska liga), Rok Kapel (KAC II, Alpska liga), Nik Simšič, Tadej Čimžar, Žiga Pešut (vsi HK SŽ Olimpija), Žan Jezovšek, Blaž Tomaževič, Jaka Šturm, Jaka Sodja (vsi HDD Sij Acroni Jesenice).
Selektor: Matjaž Kopitar.

()-v oklepaju je klub, za katerega je hokejist igral v iztekajoči se sezoni

 

Turnir Beat Covid-19, Tivoli

Sobota, 15. maj
13.00 Poljska - Ukrajina
16.30 Slovenija - Avstrija
20.00 Romunija - Francija

Ponedeljek, 17. maj
13.00 Avstrija - Poljska
16.30 Ukrajina - Romunija
20.00 Francija - Slovenija

Torek, 18. maj
13.00 Avstrija - Ukrajina
16.30 Francija - Poljska
20.00 Romunija - Slovenija

Četrtek, 20. maj
13.00 Ukrajina - Francija
16.30 Avstrija - Romunija
20.00 Slovenija - Poljska

Petek, 21. maj
13.00 Francija - Avstrija
16.30 Poljska - Romunija
20.00 Ukrajina - Slovenija

Preberite še:

 

Preberite še: 

Ne spreglejte