Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
20. 12. 2021,
8.19

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13

Natisni članek

Peking 2022 Peking 2022 Koronavirus liga NHL NBA NHL

Ponedeljek, 20. 12. 2021, 8.19

1 leto, 2 meseca

Liga NHL odpoveduje tekme kot po tekočem traku

Bodo NHL-ovcem prižgali rdečo luč za OI?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13
gledalci NHL | Zaradi vse več okužb s koronavirusom so v ligi NHL do božiča odpovedali vse tekme med moštvi iz ZDA in Kanade, tako da se vse bolj zdi, da bodo v najmočnejšem hokejskem tekmovanju | Foto Guliverimage

Zaradi vse več okužb s koronavirusom so v ligi NHL do božiča odpovedali vse tekme med moštvi iz ZDA in Kanade, tako da se vse bolj zdi, da bodo v najmočnejšem hokejskem tekmovanju

Foto: Guliverimage

Število odpovedanih tekem zaradi koronskih okužb ali tveganih stikov se bo v severnoameriški hokejski ligi NHL to sezono do božiča povzpelo že na 40. Liga NHL si noče vzeti novoletnega premora, strokovnjaki kmalu pričakujejo novo odločitev glede olimpijskega nastopa v Pekingu 2022.

Anže Kopitar
Sportal Los Angeles Kings je uspel preobrat, Kopitar prispeval podajo

Liga NHL odpoveduje tekme kot po tekočem traku, zaradi širjenja okužb z novo različico koronavirusa omikron pa sta v nedeljo vodstvo lige ter sindikat igralcev že napovedala razprave o tem, ali bodo hokejisti lige NHL lahko nastopili na zimskih olimpijskih igrah v Pekingu ali ne.

V zadnjem času je bilo v ligi NHL veliko pozitivnih testov med igralci, trenerji in klubskim osebjem, vendar je "število pozitivnih primerov, ki so privedli do skrb vzbujajočih simptomov ali resne bolezni, zelo nizko", je sporočila liga NHL. S tem dejstvom liga NHL upravičuje svojo odločitev, da igralcem ne bo namenila nekoliko daljšega zimskega premora.

Anže Kopitar
Sportal Kopitarjevi so se spotaknili ob zdesetkano Carolino #video

Vse do božiča odpovedane tekme med moštvi iz Kanade in ZDA

Liga NHL se želi v bližnji prihodnosti izogniti le čezmejnim potovanjem med Kanado in ZDA in je zato odpovedala vse tovrstne tekme do božiča. Med njimi ta teden tudi obračun Kraljev Anžeta Kopitarja proti Edmontonu, nadaljnje tekme te ekipe ter tudi dvoboje Ottawe.

Ekipi Toronto Maple Leafs in Detroit Red Wings sta zdaj med tistimi v ligi NHL, ki so še posebej prizadete zaradi covid-19, zato sta morali do nadaljnjega zapreti svoje vadbene prostore.

Sprva so v ligi NHL februarja načrtovali tritedenski premor, da bi se lahko igralci prvič po letu 2014 v Sočiju udeležili zimskih iger. Zdaj pa bo liga NHL zaradi skoraj 40 preloženih tekem ta čas bržkone morala izkoristiti, da nadoknadi redni del sezone.

NHL-ovci so na tekmovanju petih krogov zadnjič nastopali leta 2014 v Sočiju. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko NHL-ovci so na tekmovanju petih krogov zadnjič nastopali leta 2014 v Sočiju. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Odločitev o OI bo padla prihodnji teden

Liga je v nedeljo sporočila, da naj bi odločitev o nastopu na olimpijskih igrah sprejela v prihodnjih dneh.

"Glede na motnje v urniku rednih tekem lige NHL, ki so jih povzročili nedavni dogodki, povezani s covid-19, in nadaljnjo negotovost, ki jo povzroča pandemija, vodstvo NHL in sindikat NHLPA dejavno razpravljata o udeležbi NHL-igralcev na zimskih olimpijskih igrah 2022 v Pekingu. Pričakujemo, da bomo v prihodnjih dneh lahko objavili končno odločitev," je v nedeljo dejal tiskovni predstavnik lige.

Vse kaže, da bi lahko še druge zaporedne olimpijske igre potekale brez udeležbe hokejistov iz najmočnejše lige na svetu. Leta 2018 jim zeleni luči za Pjongčang ni prižgalo vodstvo NHL in lastniki klubov, zdaj bi jim rdečo luč lahko prižgal koronavirus.

Brooklyn Nets
Sportal Zdesetkani Brooklyn se je opekel pri skromnem Orlandu #video
Kevin Durant
Sportal Brooklyn brez številnih zvezdnikov do nove zmage
Austin Reaves
Sportal Eden največjih metov za zmago v zgodovini, pri Dončićevih se držijo za glavo #video
Ne spreglejte