Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
9. 2. 2020,
7.30

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings liga NHL New Jersey Devils

Nedelja, 9. 2. 2020, 7.30

4 leta, 2 meseca

Liga NHL, 8. februar

Nov poraz Anžeta Kopitarja in LA Kings

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16
Anže Kopitar | Anže Kopitar in LA Kings so doživeli nov poraz. | Foto Reuters

Anže Kopitar in LA Kings so doživeli nov poraz.

Foto: Reuters

Nov delovni večer v ligi NHL je za najboljšim slovenskim hokejistom Anžetom Kopitarjem, ki je s svojimi Los Angeles Kings gostoval pri New Jersey Devils in izgubil z 0:3. Na sporedu je bilo še enajst tekem.

Anže Kopitar in LA Kings nikakor ne najdejo izhoda iz krize, po štirih zaporednih porazih, skupaj jih imajo v tej sezoni že 37, so trdno na dnu zahodne konference, v ligi pa gre slabše kot njim le še nekoč slavnim Rdečim krilom iz Detroita. 

Domačini, ki letos tako kot Los Angeles niso v dobri formi, so tekmo odločili v drugi tretjini, ko so dosegli vse tri zadetke. V njihovih vratih je s 37 obrambami in drugo zaporedno tekmo brez prejetega zadetka blestel Mackenzie Blackwood. V vodstvo je Rdeče vrage popeljal Nikita Gusev v 6. minuti, dve minuti kasneje pa je vodstvo podvojil Blake Coleman. Zadnji zadetek na tekmi je v 11. minuti drugega dela dosegel Kyle Palmieri. Za Los Angeles, pri katerih je Kopitar odigral skoraj 20 minut, je to 32. poraz po 56 odigranih tekmah to sezono. 

"Nismo pokazali dovolj. Največja težava ostaja neučinkovitost v napadu, res potrebujemo nekaj dodatnega v tem delu igre," je po tekmi dejal trener Todd McLellan. Pri tem je izpostavil, da morajo tudi drugi poleg Kopitarja, ki je s 47 točkami v tej sezoni najučinkovitejši v napadu, biti bolj agresivni. "Ne more vedno biti Kopitar, ne morejo biti eni in isti, ki dosežejo zadetke in podajajo," je poudaril.

Todd McLellan razumljivo ni zadovoljen s predstavami svojih varovancev. | Foto: Getty Images Todd McLellan razumljivo ni zadovoljen s predstavami svojih varovancev. Foto: Getty Images

Visok poraz Washingtona

Na delu so bili tudi hokejisti najboljših moštev lige. Boston Bruins in Washington Capitals nadaljujejo bitko za prevlado na vzhodu. Boston je na domačem ledu odpravil Arizono Coyotes (4:2), deveto ekipo zahoda. Aleksander Ovečkin, ki lovi svoj 700. zadetek v ligi (trenutno je pri 698), in druščina pa sta doma visoko izgubila, v gosteh so kar s 7:2 slavili hokejisti Philadelphia Flyers. Boston ima zdaj pred Washingtonom tri točke prednosti.

Najboljši "zahodnjaki" St. Louis Blues so v derbiju konference doma po podaljšku morali priznati premoč Dallas Stars, trenutno tretji ekipi zahoda, ki že močno diha za ovratnik hokejistom moštva Colorado Avalanche. Ti so drugo mesto na lestvici ubranili z zmago na težkem gostovanju pri Columbus Blue Jackets, petem moštvu vzhoda.

Liga NHL, 8. februar:

 

Lestvica:

Preberite še:

Toronto Maple Leafs, Jason Spezza
Sportal Toronto po podaljšku strl odpor Anaheima
Sportal Prešernov dan, ko so jokali tudi na videz najmočnejši
Kv za OI: Slovenija - Hrvaška
Sportal Risi v kvalifikacijah za OI zanesljivo opravili tudi s Hrvati
Kieffer Bellows Islanders New York
Sportal Kopitarju se je smejalo v New Yorku, nato mu jo je zagodel mladi novinec #video
Ne spreglejte