Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 1. 2023,
7.02

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar NHL

Petek, 6. 1. 2023, 7.02

1 leto, 3 mesece

LIGA NHL, 5. JANUAR

Vodilna ekipa lige v zadnjih minutah strla odpor Kraljev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Los Angeles Kings Boston Bruins Anže Kopitar | Kralji so z 2:5 izgubili proti Bostonu. Še deset minut pred koncem rednega dela je bilo izenačeno, nato pa so gostje dosegli tri gole in vknjižili 30. zmago sezone. | Foto Guliverimage

Kralji so z 2:5 izgubili proti Bostonu. Še deset minut pred koncem rednega dela je bilo izenačeno, nato pa so gostje dosegli tri gole in vknjižili 30. zmago sezone.

Foto: Guliverimage

Hokejisti Los Angeles Kings so v domači dvorani z 2:5 klonili proti Boston Bruins, ki je tri gole dosegel v zadnjih desetih minutah – pod dva se je podpisal Trent Frederic. Slovenski as Anže Kopitar je igral slabih 18 minut, podal za izenačenje na 2:2 in trikrat streljal na gol tekmeca.

Anaheim Ducks Dallas Stars
Sportal Dallas se je opekel v Anaheimu #video

Kalifornijci so srečanje proti vodilnemu Bostonu odprli dobro, Philip Danault je v 17. minuti zadel za vodstvo in soigralce na prvi odmor popeljal z rezultatom 1:0. V začetku druge tretjine je domačega čuvaja mreže Pheonixa Copleyja ugnal David Pastrnak, le dobri dve minuti zatem pa je Brad Marchand izkoristil kazen gostiteljev in zadel za prvo vodstvo Bostona na tekmi. Kralji so hitro odgovorili in z zadetkom Seana Durzija, ki mu je asistiral tudi kapetan Anže Kopitar, izenačili.

Frederic z goloma v pol minute razrešil vprašanje zmagovalca

Trent Frederic je v razmaku 34 sekund zadel dvakrat in bil eden bolj zaslužnih za zmago Bostona. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Trent Frederic je v razmaku 34 sekund zadel dvakrat in bil eden bolj zaslužnih za zmago Bostona. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Rezultat 2:2 je vztrajal vse do 51. minute, ko je Trent Frederic zadel za novo vodstvo Bostona, le pol minute pozneje pa z drugim  zadetkom na srečanju še zvišal prednost (4:2). Kralji so priključek ob koncu lovili brez vratarja in z dodatnim igralcem v polju, a se jim načrt ni izšel. Pastrnak je plošček poslal v prazen gol in postavil končnih 2:5 za Boston.

Kosmatinci so dosegli že 30. zmago v sezoni in so zanesljivo vodilna ekipa liga, Kralji ostajajo tretji v zahodni konferenci in drugi v pacifiški diviziji. 

Vrhunci srečanja:

Kralji v Vegas

Naslednja tekma Kopitarja in soigralce v soboto čaka pri vodilni ekipi lige Vegasu, ki je s 5:2 odpravila Pittsburgh Penguins in mu zadala šesti zaporedni poraz. 

Saros z rekordom franšize

Druga ekipa lige Carolina Hurricanes je s 3:5 izgubila proti Nashville Predators, ob živce jo je spravil predvsem vratar Juuse Saros, ki je ubranil kar 64 strelov in postavil klubski rekord. Neuspešna sta bili tudi tretji in četrti kolektiv vzhoda. Toronto je z 1:5 izgubil proti Seattlu, New Jersey Devils pa s 3:5 proti St. Louis Blues.

Nov poraz prvakov

Visoko zmago so si zagotovili hokejisti Philadelphia Flyers, ki so za četrto zaporedno zmago s 6:2 odpravili Arizona Coyotes. Z istim rezultatom je Washington odpravil Columbus.

Še petič zapored so izgubili prvaki iz Colorada, tokrat jih je s 4:2 premagal Vancouver Canucks, Andrej Kuzmenko je k slavju prispeval dva gola. Z istim rezultatom je Edmonton Oilers premagal NY Islanders.

NY Rangers so s 4:1 zmagali pri Montrealu, Filip Chytil je zadel dvakrat.

Liga NHL, 5. januar:

Lestvica

Preberite še:

Anže Kopitar
Sportal Kralji zmagali proti Dallas Stars, Kopitar je prispeval gol #video
Carolina Hurricanes
Sportal Brez poraza od šestega decembra, 11. zaporedna zmaga Caroline
Anže Kopitar
Sportal Vratar Philadelphie Kopitarju pokvaril zadnji večer v letu
Ne spreglejte