Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
30. 4. 2022,
6.30

Osveženo pred

1 leto, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Dallas Stars Nashville Predators liga NHL

Sobota, 30. 4. 2022, 6.30

1 leto, 11 mesecev

Liga NHL, 29. april

Pester večer v ligi NHL, znani vsi pari končnice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Dallas Stars | Hokejisti Dallasa so po zadnji tekmi skočili na sedmo mesto. | Foto Reuters

Hokejisti Dallasa so po zadnji tekmi skočili na sedmo mesto.

Foto: Reuters

V hokejski ligi NHL je bil v noči na soboto odigran še zadnji krog rednega dela tekmovanja - izjema sta moštvi Winnipeg Jets in Seattle Kraken, ki bosta zadnjo, 82. tekmo sezone odigrala v noči na nedeljo -, znani pa so tudi že vsi pari končnice. Ekipa Minnesota Wild si je z zmago s 4:1 na zadnji tekmi rednega dela proti Colorado Avalanche zagotovila drugo mesto v zahodni konferenci, v končnici pa jih čaka obračun s St. Louis Blues. Hokejisti Dallasa pa so zagotovili sedmo mesto na zahodu. Los Angeles Kings bodo prvi krog končnice z Edmonton Oilers začeli v ponedeljek na terenu kanadske ekipe.

Anže Kopitar Dustin Brown
Sportal Lepa gesta Kopitarja ob koncu kariere dolgoletnega soigralca in prijatelja

Za Minnesoto, ki je v rednem delu z osvojenimi 113 točkami poskrbela za klubski rekord, je dvakrat zadel Jordan Greenway, Kiril Kaprizov je dodal gol in podajo, medtem ko se je Marc-Andre Fleury izkazal s 27 obrambami.

Pri Coloradu, prvi ekipi zahoda, so sicer priložnost dobili številni rezervni igralci. "To sploh ni bilo vprašanje. Izid tekme na naš položaj na lestvici ni nič vplival, zato so priložnost dobili fantje, ki zadnje čase niso veliko igrali," je po koncu dejal trener Colorada Jared Bednar.

Hokejisti Minnesote pa so si z zmago zagotovili prednost domačega igrišča v prvem krogu končnice, kjer jih čaka St. Louis Blues, ki so ponoči s 4:7 izgubili proti Vegas Golden Knights. Ekipa iz Las Vegasa letos prvič v petih letih, odkar je del lige, ne bo igrala v končnici.

Veliki preobrat Arizone

Hokejisti Nashville Predators so na srečanju z Arizono Coyotes po manj kot sedmih minutah igre že vodili s 4:0, na koncu pa so morali s 5:4 priznati premoč nasprotnikom, ki so sicer osvojili zadnje mesto na zahodu. Nashville je bil na koncu osmi v konferenci in ga v končnici čaka Colorado.

Hokejisti Arizone so ugnali Nashville. | Foto: Reuters Hokejisti Arizone so ugnali Nashville. Foto: Reuters

Toronto je na domačem ledu prišel do četrte zmage v nizu, tokrat je bil na svoji zadnji tekmi rednega dela s 5:2 boljši od Boston Bruins. Ti se bodo v prvem krogu končnice na vzhodu pomerili s Carolina Hurricanes. Toronto pa se bo za začetek boja za Stanleyjev pokal meril s branilci naslova Tampo Bay Lightning, ki so ponoči prav tako slavili, in sicer so v gosteh s 6:4 ugnali New York Islanders. Slednji se prvič po letu 2018 niso prebili v končnico, medtem ko Tampo nadaljevanje sezone v Torontu čaka v torek.

Edmonton Oilers, ki se bodo v prvem krogu končnice merili z Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja, so za konec rednega dela po kazenskih strelih s 3:2 premagali Vancouver Canucks, ki se niso prebili v končnico.

Dallas Stars so po zmagi proti Anaheim Ducks s 4:2 osvojili sedmo mesto na zahodu in jih v prvem krogu končnice čakajo Calgary Flames, ki pa so zadnjo tekmo rednega dela na gostovanju pri Winnipeg Jets izgubili z 1:3.

Montreal za konec boljši od Floride

Zadnja ekipa vzhoda Montreal Canadiens so za konec rednega dela z visokih 10:2 premagali vodilno ekipo konference Florido Panthers. Hokejisti Floride, ki niso igrali z najmočnejšo zasedbo, se bodo v prvem krogu končnice merili z Washington Capitals, ki so v pretekli noči z 2:3 izgubili na gostovanju pri New York Rangers.

New York Rangers so bili boljši od Washingtona. | Foto: Reuters New York Rangers so bili boljši od Washingtona. Foto: Reuters

Rangers prav tako čaka nadaljevanje sezone, in sicer proti Pittsburgh Penguins, ki so ponoči s 5:3 premagali Columbus Blue Jackets.

Na tekmah med ekipami, ki se niso prebile v končnico, so Philadelphia Flyers z 2:4 izgubili proti Ottawa Senators, New Jersey Devils so s 3:5 izgubili proti Detroit Red Wings, medtem ko so Buffalo Sabres po podaljšku s 3:2 ugnali Chicago Blackhawks.

Seattle Kraken je v prvi sezoni v ligi na zadnji domači tekmi s 3:0 premagal San Jose Sharks. Seattle zadnja tekma letošnje sezone čaka v nedeljo proti Winnipeg Jets, kar bo bo tudi zadnji obračun rednega dela.

Končnica na štiri zmage se bo pričela v noči na torek, ko bodo igrali tudi hokejisti Los Angelesa s Kopitarjem. LA Kings bodo v končnici bodo zaigrali prvič po letu 2018, v prvem krogu pa se bodo pomerili z Edmonton Oilers.

Liga NHL, 29. april:

Buffalo Sabres : Chicago Blackhawks 3:2*

Montreal Canadiens : Florida Panthersn 10:2

New Jersey Devils : Detroit Red Wings 3:5

New York Rangers : Washington Capitals 3:2

Philadelphia Flyers : Ottawa Senators 2:4

Pittsburgh Penguins : Columbus Blue Jackets 5:3

Toronto Maple Leafs : Boston Bruins 5:2

New York Islanders : Tampa Bay Lightning 4:6

Minnesota Wild : Colorado Avalanche 4:1

St. Louis Blues : Vegas Golden Knights 4:7

Winnipeg Jets : Calgary Flames 3:1

Dallas Stars : Anaheim Ducks 4:2

Edmonton Oilers : Vancouver Canucks 3:2**

Seattle Kraken : San Jose Sharks 3:0

Arizona Coyotes : Nashville Predators 5:4

* po podaljšku
** po kazenskih strelih

Pari prvega kroga končnice:

Vzhod:
Florida Panthers - Washington Capitals
Toronto Maple Leafs - Tampa Bay Lightning
Carolina Hurricanes - Boston Bruins
New York Rangers - Pittsburgh Penguins

Zahod:
Colorado Avalanche -  Nashville Predators 
Minnesota Wild - St. Louis Blues
Calgary Flames - Dallas Stars
Edmonton Oilers - Los Angeles Kings

Lestvica:

Preberite še:

Los Angeles Kings Vancouver Canucks
Sportal Kralji za konec rednega dela zapravili vodstvo, Dustin Brown končuje kariero
Los Angeles Kings
Sportal Kopitar počival, Kings do pete zaporedne zmage
Ne spreglejte