Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 6. 2024,
6.53

Osveženo pred

1 teden, 4 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,49

Natisni članek

Edmonton Oilers Dallas Stars Stanleyjev pokal končnica liga NHL

Ponedeljek, 3. 6. 2024, 6.53

1 teden, 4 dni

Liga NHL, 2. junij, konferenčni finale

Edmonton Oilers po 18 letih v veliki finale #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,49
Dallas Stars - Edmonton Oilers | Hokejisti Edmontona so na šesti tekmi konferenčnega finala z 2:1 premagali Dallas in se po letu 2006 uvrstili v veliki finale. Junak zmage je bil s 34 obrambami Stuart Skinner. | Foto Reuters

Hokejisti Edmontona so na šesti tekmi konferenčnega finala z 2:1 premagali Dallas in se po letu 2006 uvrstili v veliki finale. Junak zmage je bil s 34 obrambami Stuart Skinner.

Foto: Reuters

Na šesti tekmi finala zahodne konference hokejske lige NHL so hokejisti Edmonton Oilers z 2:1 premagali Dallas Stars, ki je sicer prevladoval, in se po letu 2006 spet uvrstili v veliki finale. V tem jih že čakajo Florida Panthers, ki so v finalu vzhodne konference s 4:2 v zmagah odpravili New York Rangers. Ob zmagi je blestel vratar Stuart Skinner, ki je zaustavil 34 strelov gostov, medtem ko je Edmonton zmogel zgolj deset strelov. Dallas tako svojih hokejistov ne bo spremljal v velikem finalu, bodo pa tam igrali košarkarji z Luko Dončićem na čelu.

Florida Panthers - New York Rangers
Sportal Panterji prvi finalisti

Kanadska zasedba je obračun pred več kot 18 tisoč gledalci v domači dvorani začela odlično. Izkoristila je že prvo igro z igralcem več, plošček pa je v peti minuti v gol tekmeca poslal kapetan Connor McDavid. V 15. minuti so morali gostje znova na kazensko klop in sledila je nova kazen, Edmonton je ob šele tretjem strelu na tekmi v vodstvo z 2:0 popeljal Zach Hyman. Naftarji vodstva niso več izpustili iz rok.

Dallas je imel skorajda vso tekmo terensko premoč, sprožil je kar 35 strelov, Edmontonu pa dopustil pičlih deset strelov, a so imeli domači med vratnicama še enkrat več izjemno razpoloženega Stuarta Skinnerja, ki je zaustavil 34 strelov.

Edmonton se je tako po letu 2006 uvrstil v veliki finale in osvojil pokal Campbell Conference Bowl za zmagovalca zahodne konference.

Pokal Campbell Conference Bowl za zmagovalca zahodne konference | Foto: Reuters Pokal Campbell Conference Bowl za zmagovalca zahodne konference Foto: Reuters

McDavida in druščino v finalu čaka lanski finalist Florida Panthers, ki je prav tako napredoval s 4:2 v zmagah. Panterji so izločili NY Rangers.

Edmonton po šestega, Panterji po prvega

Edmonton je do zdaj petkrat osvojil Stanleyjev pokal, zadnjič leta 1990, ko se je zaključila njegova nadvse uspešna zgodba osemdesetih. Na drugi strani Florida Panthers še čakajo na prvi Stanleyjev pokal. Jim bo uspelo v tretje?

Serija na štiri zmage se bo začela v soboto na Floridi.

Liga NHL, 2. junij:

Konferenčni finale:

Vzhod:
New York Rangers – Florida Panthers /2:4/

Zahod:
Dallas Stars – Edmonton Oilers /2:4/

// Izid v zmagah, igrali so na štiri po sistemu 2-2-1-1-1.  

Preberite še:

Dallas Stars Edmonton Oilers
Sportal Hokejistom iz Dallasa kaže precej slabše kot Dončiću in druščini
Florida Panters
Sportal Florida na pragu drugega zaporednega finala
Macklin Celebrini
Sportal Oči v NHL bodo konec junija uprte v mladeniče, pod drobnogledom tudi Slovenci
Ne spreglejte