Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
31. 5. 2024,
6.38

Osveženo pred

2 tedna, 5 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

NHL Florida Panthers New York Rangers

Petek, 31. 5. 2024, 6.38

2 tedna, 5 dni

Liga NHL, 30. maj, konferenčni finale

Florida na pragu drugega zaporednega finala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Florida Panters | Florida Panthers | Foto Guliverimage

Florida Panthers

Foto: Guliverimage

Hokejisti Florida Panthers so le še zmago oddaljeni od finala končnice lige NHL. Na peti tekmi finala vzhodne konference so namreč s 3:2 premagali New York Rangers in povedli v seriji s 3:2. Naslednja tekma bo v noči s sobote na nedeljo.

Panterji s Floride so imeli sicer večji del dvoboja pobudo (37:27 v strelih na gol), a so se na začetku druge tretjine znašli v zaostanku po golu Chrisa Kreiderja. Ta je zadel s hokejistom manj na ledu v 23. minuti. To je bil že šesti gol Rangersov z igralcem manj v letošnji končnici.

Gustav Forsling je dobrih šest minut kasneje izenačil po dobri podaji Sama Bennetta. Florida je nato povedla sredi zadnje tretjine, ko je bil natančen Anton Lundell mimo pokritega Igorja Šesterkina v newyorških vratih.

Dvoboj je odločil zadetek v prazno mrežo Bennetta 112 sekund pred koncem rednega dela. Domači so nato prek Alexisa Lafreniera še znižali na 2:3, za kaj več pa jim je zmanjkalo časa. Sergej Bobrovski je v vratih gostov ustavil 25 od 27 strelov, Šesterkin pa je obranil 34 od 36 strelov Floride.

Panterji so le še zmago oddaljeni od tretjega nastopa v velikem finalu lige NHL. Prvič so v njem igrali v sezoni 1995/96 in izgubili s Colorado Avalanche, nazadnje pa jim je to uspelo v prejšnji sezoni, ko so v boju za Stanleyjev pokal izgubili z Vegas Golden Knights.

Zlati vitezi so to sezono kot branilci naslova izpadli v prvem krogu končnice, ko so jih ustavili Dallas Stars. Ti se za finalno vstopnico na zahodu borijo z Edmonton Oilers. Izid v zmagah je pred peto tekmo, ki bo v noči na soboto, izenačen na 2:2.

Pred mikrofone je po koncu tekme stopil eden izmed junakov zmage Bennett, ki pa je dejal, da se v slačilnici še ne pogovarjajo o tem, kako se jim nasmiha povratek v veliki finale lige NHL za Stanleyjev pokal. Osredotočeni so zgolj na naslednjo tekmo, čeprav je spomin na lansko sezono pozitiven.

"Mislim, da to zelo pomaga," je dejal Bennett. "Dobro vemo, kaj vse se mora postaviti na svoje mesto za takšen dosežek. Kako težko je. Koliko je potrebno za uspeh. Da prideš tako daleč, je potrebno veliko. Lani smo se veliko naučili."

New York Rangers so redni del sezone končali z osvojenim predsedniškim pokalom kot najboljša ekipa. Zato bi jih prezgodnje slovo iz končnice zelo bolelo. "Nič ni za reči," je dejal kapetan Rangersov Jacob Trouba. "Potisnjeni smo ob zid. Prikazati moramo svojo najboljšo igro, da preživimo še en dan."

"Bližje smo koncu, bolj so razvneta čustva, v tem trenutku šteje vsaka posamezna igra, tudi najmanjše preigravanje," je dejal trener Floride Paul Maurice.

Trener Rangersov Peter Laviolette še ni vrgel puške v koruzo. "Moramo bolj izkoristiti priložnosti, ki smo jih ustvarili, in nam to nocoj ni uspelo," je dejal. "Šlo je, kot sem rekel, zelo na tesno. Tekma je visela do konca. Videti smo bili dobro in mislil sem, da imamo priložnosti, a jih nismo izkoristili. V zadnji minuti smo zaostanek zmanjšali le na gol razlike."

Liga NHL, 30. maj:

Konferenčni finale:

Vzhod:
New York Rangers – Florida Panthers /2:3/

Zahod:
Dallas Stars – Edmonton Oilers /2:2/

// Razmerje v zmagah, igrajo na štiri po sistemu 2-2-1-1-1.

 Preberite še:

Florida Panthers
Sportal Po dramatičnem dvoboju do izenačenja
Edmonton Oilers : Dallas Stars
Sportal Edmonton po preobratu do izenačenja
Ne spreglejte