Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
11. 11. 2023,
19.45

Osveženo pred

5 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26

Natisni članek

Todd McLellan Anže Kopitar Anže Kopitar Pittsburgh Penguins Los Angeles Kings liga NHL

Sobota, 11. 11. 2023, 19.45

5 mesecev, 2 tedna

Liga NHL, 11. november

Udarec za Kopitarjeve na domačem ledu #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26
LA Kings Philadelphia Flyers | Hokejisti Philadelphia Flyers so Los Angeles Kings s 4:2 premagali na njihovem ledu. | Foto Reuters

Hokejisti Philadelphia Flyers so Los Angeles Kings s 4:2 premagali na njihovem ledu.

Foto: Reuters

Hokejisti Los Angeles Kings so na domačem ledu izgubili s 4:2 izgubili proti moštvu Philadelphie Flyers, ki je tako končalo niz osmih tekem kraljev, na katerih so dosegli najmanj točko. Kapetan domačih in slovenski zvezdnik Anže Kopitar se tokrat ni vpisal med strelce in podajalce.

Anže Kopitar je v 17 minutah in 21 sekundah dvakrat sprožil na vrata gostov. Morgan Frost je dosegel dva gola, Owen Tippett gol in podajo, Sean Walker pa dve asistenci za Flyers. Tippett in dvakrat zaporedoma Frost sta poskrbela za vodstvo gostov s 3:0. Šele nato sta Cala Petersena (35 obramb) premagala Carl Grundström in Adrian Kempe, vmes je za 4:1 zadel še Cam Atkinson.

 

Ljubitelji hokeja so v Ball Areni v Denverju lahko spremljali spektakel s kar desetimi goli in dvema hat trickoma. Brayden Schenn in Pavel Bučnevič sta v soboto vsak dosegla po tri zadetke za zmago gostujoče ekipe St. Louis Blues, ki je domačo zasedbo Colorado Avalanche odpravila s kar 8:2.

Torey Krug je dosegel gol in podajo, Robert Thomas pa štiri podaje za modre, ki so zmagali na štirih od zadnjih petih tekem. Jordan Binnington je zbral 36 obramb.

"Mislim, da smo igrali precej soliden hokej in nocoj smo opravili dobro delo, ko smo dosegli nekaj golov in naredili nekaj stvari za doseganje golov," je dejal trener St. Louisa Craig Berube.

"To je bilo kar 'kul'. Nikoli nisem bil udeležen v igri, ko sta dva fanta dosegla hat trick," je bil vzhičen Bučnevič. "Očitno gre za dobro ekipo, lani so osvojili Stanleyjev pokal," je še dejal o tekmecu.

Schenn in Bučnevič sta postala tretji dvojec modrih z doseženima hat trickoma na isti tekmi, pridružila sta se Dougu Gilmourju in Marku Hunterju (23. februarja 1986) ter Kevinu LaValleeju in Davu Barru (20. oktober 1984).

Mikko Rantanen in Jack Johnson sta zadela za Avalanche, ki so izgubili pet od zadnjih sedmih tekem. Aleksandar Georgiev je ob 28 strelih dovolil šest golov, nato pa ga je v tretji tretjini zamenjal Ivan Prosvetov, ki je zbral 12 obramb.

Hokejisti Edmonton Oilers so v Seattlu vendarle končali črni niz. Zach Hyman je dosegel hat trick v prvi tretjini, drugega v karieri, naftarji pa so v soboto v Climate Pledge Areni končali nzt štirih porazov z zmago s 4:1 proti zasedbi Kraken.

V izjemni formi je tudi kapetan ekipe Washington Capitals Aleks Ovečkin, ki je v gosteh v UBS Areni v Elmontu dosegel dva zadetka za zmago prestolnikov s 4:1 proti New York Islanders.

Kar 12 golov je padlo v Nashvillu, ko so si hokejisti Arizona Coyotes v soboto v Bridgestone Areni priborili zmago s 7:5 proti domačim Predators.

Los Angeles Kings Pittsburgh Penguins
Sportal Pingvini v podaljšku končali zmagoviti niz Kraljev, Kopitar sam na drugem mestu večne lestvice #video
Anže Kopitar
Sportal Ponosni, da ga imajo

 

Liga NHL, 11. november:

Lestvica:

Preberite še:

Vegas Golden Knights
Sportal Prvaki so se znesli nad zadnjimi, Nylander še podaljšal izjemen niz
Los Angeles Kings, Anže Kopitar
Sportal Nov mejnik Anžeta Kopitarja: postal je četrti kralj s 400 NHL-zadetki #video
Ne spreglejte