Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 3. 2024,
6.42

Osveženo pred

1 mesec, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

New York Islanders Nashville Predators Edmonton Oilers liga NHL

Ponedeljek, 11. 3. 2024, 6.42

1 mesec, 2 tedna

Liga NHL, 10. marec

Edmonton se je vrnil na zmagovito pot, Islanders z odlično popotnico h Kraljem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Edmonton oilers | Calvin Pickar je bil ob zmagi Edmontona v Pittsburghu nerešljiva uganka za domače, zaklenil je svoj gol in zaustavil 41 strelov. | Foto Reuters

Calvin Pickar je bil ob zmagi Edmontona v Pittsburghu nerešljiva uganka za domače, zaklenil je svoj gol in zaustavil 41 strelov.

Foto: Reuters

V hokejski ligi NHL so imeli Los Angeles Kings prost večer, zato pa sta bili na delu moštvi, ki na lestvici zahodne divizije zasedata mesti tik pred ekipo Anžeta Kopitarja. To sta Edmonton Oilers in Nashville Predators. Prvi so se veselili zmage nad Pittsburghom (4:0), drugi pa so v podaljšku izgubili z Minnesoto. Kralji, ki bodo gostili vroče New York Islanders, ostajajo na mestih, ki vodijo v končnico.

Los Angeles Kings : Dallas Stars
Sportal Za Kralje se je začelo odlično, končalo pa s porazom

Naftarji so po dveh porazih zmagali v Pittsburghu, kjer Sidneyju Crosbyju in soigralcem ne gre, slavili so s 4:0, kapetan Connor McDavid jih je v vodstvo popeljal že po prvi minuti tekme. Vodstva niso več izpustili iz rok, Darnell Nurse je z goloma v zadnji tretjini postavil končni rezultat, Calvin Pickard je zaustavil vseh 41 strelov domačih.

Edmonton je zdaj peti v zahodni konferenci, z 81 točkami na 63 tekmah drugi v pacifiški diviziji. Tik za njimi so Nashville Predators, ki so v 58. minuti z golom Ryana O'Reillyja izsilili podaljšek v Minnesoti, a klonil s 3:4. Za zmago gostiteljev je zadel Matthew Boldy.

Kralji so s 75 točkami na tretjem mestu pacifiške divizije, sicer pa sedmem na zahodu. LA Kings naslednja tekma čaka v torek, 12. marca zjutraj po slovenskem asu (3.30), ko bodo na domačem ledu pričakali New York Islanders, osmo ekipo vzhodne konference, ki je za šesto zaporedno zmago s 6:1 odpravila Anaheim Ducks.

New York Islanders na gostovanje h Kraljem prihajajo s popotnico šestih zaporednih zmag. | Foto: Guliverimage New York Islanders na gostovanje h Kraljem prihajajo s popotnico šestih zaporednih zmag. Foto: Guliverimage

S petimi goli so slavili tudi hokejisti Carolina Hurricanes, ki so s 7:2 odpravili Calgary Flames, Sebastian Aho, Andrej Svečnikov in Teuvu Teravainen so prispevali gol in asistenci.

Zmago s sedmimi goli je doseglo najslabše moštvo lige Chicago Blackhawks, s 7:4 so premagali Arizono. Colin Blackwell je osvojil hat-trick, Connor Bedard dva gola in asistenco, Seth Jones pa se je podpisal pod štiri asistence.

Liga NHL, 10. marec

Lestvica

Preberite še:

Roope Hintz
Sportal Teniška zmaga Dallasa, vratar Winnipega dočakal velik trenutek #video
Anže Kopitar Los Angeles Kings Ottawa Senators
Sportal V Kaliforniji je bilo vroče, Kopitar s podajama pomagal do zmage
Cale Makar
Sportal MacKinnon je ujel Kučerova na lestvici najučinkovitejših igralcev NHL
Ne spreglejte