Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
9. 3. 2024,
8.35

Osveženo pred

1 mesec, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Laurent Brossoit Dallas Stars Roope Hintz Winnipeg Jets Seattle Kraken liga NHL

Sobota, 9. 3. 2024, 8.35

1 mesec, 2 tedna

Liga NHL, 8. marec

Teniška zmaga Dallasa, vratar Winnipega dočakal velik trenutek #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Roope Hintz | Roope Hintz je proti Anaheimu prispeval gol in dve podaji. | Foto Reuters

Roope Hintz je proti Anaheimu prispeval gol in dve podaji.

Foto: Reuters

V ligi NHL so bile v noči na soboto na sporedu štiri tekme. Največ zadetkov je padlo v Anaheimu, kjer so gostje iz Dallasa z 6:2 premagali domačine. Pri gostih je z golom in dvema podajama blestel Roope Hintz, podajo manj sta dosegla Joe Pavelski in Jamie Benn. Winnipeg Jets so v gosteh s 3:0 premagali Seattle. Vratar Laurent Brossoit je s 17 obrambami prvič v ligi NHL ohranil svojo mrežo nedotaknjeno.

Anže Kopitar Los Angeles Kings Ottawa Senators
Sportal V Kaliforniji je bilo vroče, Kopitar s podajama pomagal do zmage

Moštvo iz Dallasa si je odločilno prednost priigralo že v prvi tretjini, ko je povedlo s 3:0. Že po minuti in štirinajstih sekundah igre je goste v vodstvo popeljal Christopher Tanev. V zadnjih treh minutah sta v polno merila še že omenjeni Roope Hintz in Čeh Radek Fakša.

Vrhunci dvoboja v Anaheimu:

V drugi tretjini sta se pri gostih med strelce vpisala še Jamie Benn in Mason Marchment, medtem ko je za domače edini zadetek dosegel Ryan Strome. V zadnjih 20 minutah je bil za domačine ob igri z igralcem več uspešen Alexander Killorn, končnih 2:6 pa je v 48. minuti postavil Joe Pavelski.

V zahodni konferenci so Winnipeg Jets z 0:3 slavili v Seattlu. Vsi trije zadetki so padli v zadnji tretjini, ko so za goste zadeli Mark Scheifele, Adam Lowry in Nikolaj Ehlers. Vratar Winnipega Laurent Brossoit je s 17 obrambami prvič v ligi NHL ohranil svojo mrežo nedotaknjeno.

Laurent Brossoit je prvič v karieri ohranil mrežo nedotaknjeno. | Foto: Reuters Laurent Brossoit je prvič v karieri ohranil mrežo nedotaknjeno. Foto: Reuters

Četrti zaporedni poraz je na gostovanju pri Arizoni doživel Detroit, kjer je bilo domače moštvo boljše s 4:0. Podobno kot Dallas so tudi hokejisti Arizone odločilen korak k zmagi naredili v prvi tretjini, v kateri so zadeli Jack McBain, Alex Kerfoot in Logan Cooley. Domači vratar Connor Ingram je zbral 28 obramb.

Najdlje je trajala tekma v Denverju, kjer je po podaljšku z 2:1 domače moštvo Colorado Avalanche premagalo Minnesoto. Gostje bi lahko prišli do zmage v zadnji tretjini rednega dela, a je Norvežan Mats Zuccarello zgrešil kazenski strel. V podaljšku je odločilni gol za domačine dosegel Valerij Ničuškin.

Liga NHL, 8. marec

Lestvica

 

Cale Makar
Sportal MacKinnon je ujel Kučerova na lestvici najučinkovitejših igralcev NHL
Ne spreglejte