Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
14. 1. 2018,
20.23

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

liga EBEL Žiga Pance Dornbirn Luka Gračnar Red Bull Salzburg Miha Verlič Miha Štebih VSV Beljak KAC Celovec Mitja Robar Graz 99ers Ken Ograjenšek Medveščak Zagreb Sašo Rajsar Mark Čepon Nik Simšič

Nedelja, 14. 1. 2018, 20.23

6 let, 3 mesece

Liga EBEL, od 12. do 14. januarja

Dva Slovenca že v končnici, šov Medveščaka ob slovesu vratarja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Mitja Robar | Foto Sportida

Foto: Sportida

Hokejisti Celovca, katerega član je branilec Mitja Robar, so s 3:0 premagali Fehervar Luke Vidmarja in Aleša Mušiča in si štiri kroge pred koncem prvega dela zagotovili končnico. Enak dosežek je z zmago s 4:1 nad Beljakom Mihe Verliča in Mihe Štebiha uspel Salzburgu Luke Gračnarja. Zadnji ni branil, medtem ko sta člana Beljaka podala za znižanje na 1:2. Robar in Gračnar sta tako prva Slovenca, ki sta si v tej sezoni zagotovila izločilne boje.

40. krog

Medveščak, ki se poslavlja od vratarja Kevina Poulina - zamenjal ga bo Kevin Carr, ki je zadnje sezone branil v ligi ECHL -, je z 9:3 premagal Innsbruck in mu preprečil sedmo zaporedno zmago. Kanadski vratar, ki je bil izbran tudi v olimpijsko ekipo Kanade, se seli med švicarsko elito k zadnjemu moštvu lige NLA Klotnu. Slovenci Sašo Rajsar (ob koncu prve tretjine ga je plošček ob blokiranju močno zadel v predel trebuha, a je v nadaljevanju igral), Nik Simšič in Mark Čepon se ob visoki zmagi niso vpisali med podajalce ali strelce.

Gradec Kena Ograjenška (zadetek za 1:0) je s 3:1 premagal zadnji Znojmo, vodilni Dunaj je šele po kazenskih strelih strl vse bolj razpoloženi Bolzano, Dornbirn Žige Panceta pa je že v soboto z 2:5 priznal premoč drugemu Linzu.

 

 

Lestvica

  1. Vienna Capitals* 39 tekem – 84 točk
  2. Black Wings Linz* 40 – 75
  3. Red Bull Salzburg* 40 – 70
  4. KAC Celovec* 40 – 70
  5. Innsbruck 40 – 63
  6. Medveščak 39 – 58
  7. Graz 99ers 40 – 55
  8. Dornbirn 40 – 53
  9. Bolzano 40 – 52
  10. Fehervar 40 – 50
  11. VSV Beljak 40 – 44
  12. Znojmo 40 – 43

*Moštvo je že v končnici. Po 44 krogih prvega dela si najboljših šest ekip že zagotovi četrtfinalno vstopnico. Po prvem delu se 12 ekip razdeli v dve skupini po šest - zgornji in spodnji dom. Zgornji igra za razporeditev od prvega do šestega mesta, spodnji pa se med seboj udari za dve preostali četrtfinalni vstopnici.

 

 

39. krog

Moštva v ligi EBEL so se v petek vrnila v tekmovalni pogon. Dornbirn Žige Panceta je negativno serijo s suvereno zmago s 6:2 končal pri zadnjem Znojmu. Slovenski napadalec je podal za vodstvo s 3:2. Ken Ograjenšek je z Gradcem s 7:2 odpihnil Fehervar Aleša Mušiča in Luke Vidmarja (podaja za vodstvo z 1:0). Medveščak, ki je izgubil proti Bolzanu.

Žiga Pance in soigralci so po petih zaporednih porazih le zmagali. | Foto: Sportida Žiga Pance in soigralci so po petih zaporednih porazih le zmagali. Foto: Sportida

Salzburg Luke Gračnarja, ki zadnje čase ne dobiva prav veliko priložnosti za branjenje in je bil tudi tokrat drugi vratar, se je po treh porazih spet vrnil na zmagovite tire. Kar s 5:1 je odpravil vodilni Dunaj.

V Italiji sta si nasproti stala dva kluba, ki jima gre zadnje čase odlično. Bolzano je za četrto zaporedno zmago s 6:3 premagal Medveščak slovenskega tria Sašo Rajsar, Nik Simšič, Mark Čepon. Vratar Zagrebčanov - ti ostajajo na mestih, ki vodijo neposredno v končnico - Kevin Poulin je bil izbran v kanadsko olimpijsko reprezentanco.

Beljak Mihe Verliča in Mihe Štebiha, ki mu ne gre po načrtih in bo v prihodnje deloval po novem načrtu (klub naj bi po prestrukturiranju stavil na domače igralce, tudi na mlade upe), je z 0:2 klonil pred Linzem. Ta je doma slavil peto zaporedno zmago.

Zanimivo je bilo v soboto tudi na Koroškem. Celovec Mitje Robarja se je pomeril z najuspešnejšo ekipo zadnjih petih tekem Innsbruckom in po zadetku, pri katerem je s podajo sodeloval slovenski branilec, dve minuti pred koncem izsilili podaljšek. Po tem so se veselili Tirolci, ki so zmagali še šestič zapored.

Medveščak spet na prostem

Šalata bo 4. februarja spet prizorišče tekme lige EBEL. | Foto: Sportida Šalata bo 4. februarja spet prizorišče tekme lige EBEL. Foto: Sportida

Povratnik v ligi EBEL Medveščak bo gostil novo tekmo pod milim nebom. Hrvaško moštvo je že v preteklosti priredilo kopico zimskih klasik, od leta 2010 do 2014 so na Šalati odigrali sedem tekem. Tudi letos se bodo za točke razširjenega avstrijskega prvenstva bojevali na prostem.

Zimska klasika bo na Šalati 4. februarja, ko bo na sporedu uvodna tekma drugega dela lige EBEL (moštva bodo v tem razdeljena v dve skupini – zgornji dom se bo bojeval za razvrstitev od 1. do 6. mesta, spodnji pa za dve četrtfinalni vstopnici).

 

Ne spreglejte