Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 1. 2018,
17.45

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,15
Kevin Poulin ZDA slovenska hokejska reprezentanca risi olimpijske igre Pjongčang 2018 Kanada Willie Desjardins

Natisni članek

Petek, 12. 1. 2018, 17.45

6 let, 7 mesecev

Seznam kanadske reprezentance za Pjongčang

Kanadčani orožje za OI poiskali tudi v ligi EBEL, slovenska znana čez teden dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,15
Kevin Poulin | Foto Sportida

Foto: Sportida

Hokejski olimpijski turnir v Pjongčangu bo zaradi odsotnosti NHL-ovcev precej osiromašen. Kanadčani bi v Južni Koreji, če bi le lahko, nastopili s popolno zasedbo iz najmočnejše hokejske lige, a jim ni preostalo drugega, kot da so 25-erico izbrali iz drugih tekmovanj. Največ reprezentantov je iz zibelke hokeja igra v Kontinentalni hokejski ligi, eden pa si kruh služi tudi v razširjenem avstrijskem prvenstvu. Slovenska ekipa bo znana v dobrem tednu dni.

Če vodstvo lige NHL aprila ne bi sprejelo odločitve, da v času olimpijskih iger ne prekine tekmovanja, bi bil kanadski olimpijski seznam za hokejski turnir v Južni Koreji videti precej drugačen od tega, ki ga je vodstvo aktualnih olimpijskih prvakov v javnost poslalo v četrtek.

Več kot polovica izbrancev Willieja Desjardinsa igra v ligi KHL. Tudi glavno ime med vratnicama Ben Scrivens. | Foto: Reuters Več kot polovica izbrancev Willieja Desjardinsa igra v ligi KHL. Tudi glavno ime med vratnicama Ben Scrivens. Foto: Reuters

Selektor Kanadčanov, še lani trener Vancouver Canucks, Willie Desjardins je 25 varovancev za olimpijsko bitko izbral iz preostalih tekmovanj. Več kot polovica zasedbe, v kateri so tudi nekdanji NHL-ovci, igra v ligi KHL, kar nekaj jih prihaja iz švedske elitne SHL lige, pa švicarske NLA, nemške elite in lige AHL.

Med Desjardinsovimi varovanci se je znašlo tudi ime iz avstrijskega razširjenega prvenstva. Na olimpijskem seznamu – med najbolj znanimi imeni so Mason Raymond, Ben Scrivens, Derek Roy in Wojtek Wolski – je namreč tudi vratar Medveščaka Kevin Poulin, ki je v kanadskem dresu navdušil konec leta v finalu Spenglerjevga pokala, v katerem je Kanada ugnala Švico in še tretjič zapored osvojila tradicionalni turnir v Davosu.

Kanadčani bodo v skupinskem delu v Pjongčangu igrali z gostiteljico Južno Korejo, Češko in Švico.

Slovenska olimpijska reprezentanca bo znana čez teden dni. | Foto: Reuters Slovenska olimpijska reprezentanca bo znana čez teden dni. Foto: Reuters Američani dodali vratarja, risi bodo znani kmalu

Prvi so skoraj celotno olimpijsko ekipo naznanili Američani, uvodni tekmeci risov na OI. Ti so zdaj dodali le zadnji manjkajoči imeni, in sicer vratarja Davida Leggia (München, DEL) in Brandona Maxwella (Mlada Boleslav, češka Extraliga), ki z Ryanom Zapolskim tvorita ameriški vratarski trio.

Slovenska olimpijska zasedba naj bi bila znana prihodnji petek, najpozneje pa do 20. ali 21. januarja, ko mora Mednarodni olimpijski komite imeti v rokah sezname. Ti se naknadno sicer lahko še spremenijo, a le do prvega direktorata na olimpijskih igrah.

Ob risih in Američanih bodo v skupini igrali še glavni kandidati za naslov Rusi in Slovaki.

Kanadska reprezentanca za Pjongčang

Vratarji (3): Justin Peters (Köln, DEL), Kevin Poulin (Medveščak, liga EBEL), Ben Scrivens (Salavat Julajev, liga KHL)

Branilci (8); Stefan Elliott (HV71, švedska SHL), Chay Genoway (Lada Togliati, liga KHL), Chris Lee (Metallurg Magnitogorsk, liga KHL), Mat Robinson (CSKA Moskva, liga KHL), Karl Stollery (Dinamo Riga, liga KHL), Cody Golubef (Stockton Heat, liga AHL), Marc-André Gragnani (Dinamo Minsk, liga KHL), Maxim Noreau (Bern, švicarska NLA);

Napadalci (14): Rene Bourque (Djurgårdens, švedska SHL), Gilbert Brule (Kunlun, liga KHL), Andrew Ebbett, Mason Raymond (oba Bern, švicarska liga NLA), Quinton Howden (Dinamo Minsk, liga KHL), Chris Kelly (Belleville Senators, liga AHL), Rob Klinkhammer (Ak Bars Kazan, liga KHL), Brandon Kozun (Lokomotiv Jaroslavl, liga KHL), Maxim Lapierre (Lugano, švicarska NLA), Eric O'Dell (Soči, liga KHL), Derek Roy (Linköping, švedska SHL), Christian Thomas (Wilkes-Barre, liga AHL), Linden Vey (Barys Astana, liga KHL), Wojtek Wolski (Metallurg Magnitogorsk, liga KHL).

Ne spreglejte