Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
11. 1. 2018,
21.41

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Natisni članek

slovenska hokejska reprezentanca risi Pjongčang 2018 olimpijske igre Kari Savolainen Jan Muršak

Četrtek, 11. 1. 2018, 21.41

6 let, 2 meseca

Kako gre slovenskim hokejistom v klubih?

Jan Muršak se je vrnil. In to na kakšen način! #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35
slovenska hokejska reprezentanca Aleš Kranjc | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovenska reprezentanca bo čez dober mesec, 14. februarja, odigrala prvo tekmo olimpijskih iger. Selektor Kari Savolainen še končuje olimpijski seznam (ta naj bi bil znan v petek, 19. januarja) in upa, da v zadnjih tednih ne bo poškodb, mi pa smo preverili, kako gre risom, ki so sodelovali na zadnjih dveh akcijah. Jan Muršak, ki se je velik del sezone ukvarjal s poškodbo roke, je v četrtek debitiral za švedskega elitnoligaša Frölunda HC in ob zmagi s 5:3 nad HV71 dosegel dva zadetka (za izenačenje 1:1 in 3:1), sploh prva v tej sezoni (več o njegovem debiju najdete v nadaljevanju članka v razdelku Napadalci).

Vse bližje je tekmovanje petih krogov, ki bo od 9. do 25. februarja potekalo v Južni Koreji. Še drugič zapored bodo na olimpijskih igrah drsali slovenski hokejisti. V Sočiju so se uvrstili v četrtfinale, tudi v Pjongčangu je cilj zmaga na četrti tekmi, ki prinaša četrtfinalno vstopnico.

Slovencem bodo v skupinskem delu nasproti stali Američani, Rusi in Slovaki. Prvi so že predstavili olimpijsko ekipo, drugi še čakajo in sestavljajo mozaik za pot v Azijo. Med temi je tudi trenerski štab slovenske reprezentance s Karijem Savolainenom na čelu, ki bo na OI prvič v vlogi selektorja.

Pred začetkom tekmovanja bodo njegovi varovanci 8. februarja odigrali edino pripravljalno tekmo pred OI, njihov nasprotnik bo Južna Koreja.

Nekateri še "visijo"

Slovenski selektor Kari Savolainen še sestavlja olimpijski seznam za Pjongčang. | Foto: Morgan Kristan / Sportida Slovenski selektor Kari Savolainen še sestavlja olimpijski seznam za Pjongčang. Foto: Morgan Kristan / Sportida

"Za okoli 70 odstotkov igralcev lahko rečem, da jih pričakujemo tudi na olimpijskem seznamu. Kot sem že rekel, Slovenija nima tako velikega hokejskega bazena, da bi izbirali med množico hokejistov. Tako bomo morali počakati še zadnje tedne, upati, da bodo igralci zdravi. Ob tem sem najbolj vznemirjen.

Kar nekaj igralcev je, ki "visijo", o katerih se še odločamo, ali bi ustrezali ekipi ali ne. Za trenerja je vedno težko, ko mora odločiti, kdo bo na seznamu in koga ne bo. Zato smo pri sestavljanju še posebej previdni, saj želimo za igralce najti ustrezne vloge. Ne želimo le izbrati imen, ker jih moramo, ampak jih želimo izbrati z namenom. Zame je najpomembneje, da igralec in vsi vemo, zakaj je v ekipi, kakšna je njegova naloga," je v sobotnem intervjuju za Sportal o napredku seznama petindvajseterice pred tednom dejal 62-letnik.

Seznam bo najverjetneje znan v petek, 19. januarja, najpozneje pa v ponedeljek, 21. januarja, ki je po zahtevah Mednarodnega olimpijskega komiteja zadnji dan za oddajo.

Finec je reprezentanco pred OI videl le enkrat, na novembrskem turnirju v Franciji, kjer iz različnih razlogov niso nastopili vsi najboljši. Preverili smo, kako gre v klubih hokejistom, ki jih je Savolainen novembra odpeljal na turnir, in preostalim, ki jih tam ni bilo, so pa sodelovali maja na klavrnem svetovnem prvenstvu v Parizu.

Slovenski strokovni štab sicer ne pogleduje le k igram spodaj naštetih, ampak tudi v druge smeri.

Vratarji

Robert Kristan si poskuša vozovnico za OI priboriti v alpski ligi, v kateri igra za Olimpijo. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Robert Kristan si poskuša vozovnico za OI priboriti v alpski ligi, v kateri igra za Olimpijo. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Luka Gračnar (Red Bull Salzburg, liga EBEL) - 24-letni čuvaj mreže že osmo sezono vztraja pri Salzburgu, pri katerem je ob Bernhardu Starkbaumu drugi vratar rdečih bikov. V tej sezoni lige EBEL je na 38 tekmah razširjenega avstrijskega prvenstva priložnost za branjenje dobil na 15 tekmah in bil pri svojem delu 89,6-odstotno zanesljiv, v povprečju je prejel 3,13 zadetka na tekmo. Med vratnicama Salzburga je stal še na petih tekmah hokejske lige, na katerih je zaustavil 92,8 odstotka vseh strelov. Salzburg je četrti.

Robert Kristan (HK SŽ Olimpija, alpska liga) – V klubski pogon se je vrnil po letu premora v želji, da se uvrsti med potnike za olimpijske igre. Olimpijsko vozovnico si poskuša priigrati v manj kakovostni ligi, kot smo bili od 34-letnika vajeni v preteklosti. V alpski ligi je prva hobotnica Olimpije in je po 31 odigranih tekmah (branil je na 29) drugi najzanesljivejši vratar tekmovanja. Za zdaj je bil pri svojem delu 93,7-odstotno zanesljiv, v povprečju prejme 2,11 zadetka na tekmo. Njegovo moštvo je trenutno peto.

Gašper Krošelj (Rødovre Mighty Bulls, danska metalligaen) – V zadnjem času se je v slovenski reprezentanci uveljavil kot prvi vratar, a za čuvajem, ki mu je nekdanji selektor Zupančič najbolj zaupal, je precej turbulentno obdobje. Sezono je začel pri Medveščaku, kjer je branil na le šestih tekmah in bil 84,6-odstotno zanesljiv, kar je bilo premalo, da bi ostal v Zagrebu. Po mesecu in pol je decembra našel nov klub. Preselil se je na Dansko k Rødovre Mighty Bulls, kjer ima ob poškodbah drugih vlogo prvega vratarja. Za zdaj je odigral 11 tekem in zaustavil 92,49 odstotka strelov, v povprečju je prejel 2,4 zadetka na tekmo. Rødovre je šesti.

Gašper Krošelj po novem brani na Danskem. | Foto: Vid Ponikvar Gašper Krošelj po novem brani na Danskem. Foto: Vid Ponikvar

Matija Pintarič (Rouen, Saxoprint ligue magnus) – Najboljši vratar lanske sezone prve francoske lige letos igra za enega najboljših klubov tamkajšnjega tekmovanja Rouen. Trenutno so na drugem mestu, prva vratarska violina Rouena je zaigrala na 32 prvenstvenih tekmah (od 33) in bila 91,6-odstotno zanesljiva. 28-letni Pintarič v povprečju prejme 2,32 zadetka na tekmo v ligue magnus. 

Z 92,7 odstotka obramb je najzanesljivejši čuvaj mreže francoskega prvenstva Andrej Hočevar.

Branilci 

Blaž Gregorc (HK Mountfield, češka extraliga) –  Mountfield Hradec Kralove je lani premierno zaigral v polfinalu, letos želijo še dlje, vse do naslova češkega prvaka. Pri tem jim izdatno pomaga edini Slovenec v elitni češki ligi. Gregorc je za trenutno drugo moštvo češke elitne lige odigral 37 prvenstvenih tekem, dosegel tri zadetke in v statistiko dodal devet podaj (razmerje +/- ima 6). Na ledu preživi v povprečju 19:44.

 Blaž Gregorc je član drugega moštva elitne češke lige. | Foto: HZS/Drago Cvetanovič Blaž Gregorc je član drugega moštva elitne češke lige. Foto: HZS/Drago Cvetanovič

Sabahudin Kovačević (Karlovy Vary, liga WSM) – Branilec se je pred sezono iz Belorusije preselil na Slovaško, kjer pa je konec oktobra zaradi neurejenih razmer končal sodelovanje s klubom Nove Zamky. Zanj je odigral 16 tekem in zbral tri podaje. Sredi novembra se je preselil v drugo češko lig WSM k trenutno drugemu klubu Karlovy Vary, pri katerem ima slovensko družbo Matica Podlipnika. Kovačević je odigral 13 tekem, trikrat zadel in petkrat podal. Na ledu v povprečju preživi 21:22, razmerje +/- ima 10. 

Aleš Kranjc (Eispiraten Crimmitschau, DEL2) – Najstarejši med risi na zadnjem SP drugo leto zapored igra v drugi nemški ligi. Iz Bad Nauheima se je preselil k Eispiraten Crimmitschau, ki se je lani komaj rešil izpada v tretjeligaško tekmovanje, letos pa mu kaže bolje. Trenutno je sedmi med 14 klubi. 36-letni Kranjc, čigar razmerje +/- je 2, je zbral 34 tekem, na katerih je enkrat zadel in 23-krat podal. 

Žiga Pavlin se je novembra vrnil v reprezentanco. | Foto: HZS/Drago Cvetanovič Žiga Pavlin se je novembra vrnil v reprezentanco. Foto: HZS/Drago Cvetanovič

Aleksandar Magovac (HDD Sij Acroni Jesenice, alpska liga) – Savolainen je branilsko kvoto za zadnji turnir zapolnil tudi s članom Jesenic. 26-letnik je v alpski ligi za železarje odigral 29 tekem, dosegel pet zadetkov in devet podaj. Njegovo razmerje +/- je pri 14. S soigralci zasedajo tretje mesto alpske lige.

Žiga Pavlin (Češke Budejovice, češka druga liga, WSM) – Potem ko ga zadnje čase v reprezentanci nismo videli, si je izkušeni branilec z odličnimi igrami na Češkem in prihodom Savolainena spet odprl vrata izbrane vrste. Lani je bil v dresu Čeških Budejovic najboljši tujec po točkah, sicer pa drugi med branilci. Pavlin v povprečju igra 17 minut in 24 sekund, na dozdajšnjih 34 tekmah je soigralcem pomagal z dvema zadetkoma in šestimi podajami. Češke Budejovice so vodilne.

Matic Podlipnik (Karlovy Vary, češka druga liga, WSM) – Matic Podlipnik je ob vrnitvi na Češko zaživel. Po odličnem začetnem strelskem in podajalskem izkupičku so se njegove številke nekoliko "umirile", a še vedno se lahko pohvali z lepo statistiko. Je tretji najučinkovitejši igralec in prvi med branilci trenutno drugega moštva lige. Na 37 tekmah je zbral 10 zadetkov in 17 podaj, njegovo +/- razmerje je pri 20, na ledu v povprečju preživi 20:47.

Branilec Matic Podlipnik letos na Češkem igra v slogu napadalca.  | Foto: Vid Ponikvar Branilec Matic Podlipnik letos na Češkem igra v slogu napadalca. Foto: Vid Ponikvar

Klemen Pretnar (Junost Minsk, beloruska extraliga) - Izkušeni branilec je zaradi zahtev kluba izpustil novembrski turnir. Za Junost je v prvenstvu letos odigral 19 tekem, enkrat zadel in osemkrat podal. Njegovo razmerje +/- je pri 10. S klubom je sodeloval tudi v beloruskem pokalu (4 tekme, en zadetek) in celinskem pokalu (3 tekme, podaja). Prav te dni z Junostjo, ki je trenutno prva v prvenstvu, gosti zaključni turnir najboljše četverice celinskega pokala.

Jurij Repe (Kladno, češka druga liga, WSM) – Poleti in v začetku tekmovalnega obdobja je okreval po poškodbi noge, nato pa našel svoje mesto v ekipi. Odigral je 23 tekem in v statistiko vpisal pet podaj. 23-letnik v povprečju igra dobrih 18 minut, njegovo razmerje +/- je pri 5. Tudi Kladnu gre dobro, trenutno je na tretjem mestu lige WSM.

Mitja Robar (KAC Celovec, liga EBEL) - Še en izkušeni branilec je izpustil novembrski turnir, in sicer zaradi poškodbe. Štajerec drugo sezono nosi dres bogatega Celovca. 35-letnik je na 31 tekmah v tej sezoni prispeval dva zadetka, soigralcem pa pomagal še s sedmimi podajami. Njegovo razmerje +/- je 10. Korošci so tretji.

Mitja Robar s Celovcem zaseda tretje mesto lige EBEL. | Foto: Sportida Mitja Robar s Celovcem zaseda tretje mesto lige EBEL. Foto: Sportida

Miha Štebih (VSV Beljak, liga EBEL) – Potem ko je zadnji izpadel s seznama potnikov na ponesrečeno majsko svetovno prvenstvo v Parizu, se je Štebih po letih igranja na Češkem preselil v Avstrijo. Zdaj prvo leto igra v ligi EBEL, nosi pa dres Beljaka, ki mu ne gre prav nič po načrtih. Po slabih zadnjih rezultatih je padel na predzadnje mesto lige. Štebih je zanj odigral 38 tekem in dosegel devet podaj (njegovo razmerje +/- je 4). 

Andrej Tavželj (HDD Sij Acroni Jesenice, alpska liga) - 33-letni Tavželj je na zadnjem SP dobil priložnost na štirih tekmah, na novembrskem turnirju ga ni bilo na seznamu potnikov. Sam pravi, da je vselej pripravljen pomagati reprezentanci, a ob tem se zaveda, da prihajajo mlajši, predvsem pa, da ima zadnjo besedo selektor. Gorenjec se je po sezoni v Franciji vrnil na Jesenice, kjer mu je pripadla vloga kapetana. V alpski ligi, v kateri zasedajo tretje mesto, je odigral 28 tekem, statistiko pa obogatil s šestimi zadetki in 12 podajami (razmerje +/- je 18). Na treh tekmah pokala Slovenije je enkrat zadel in trikrat podal.

Luka Vidmar (Szekesfehervar, liga EBEL) – Tudi Luka Vidmar je v tej sezoni prvič zaigral v razširjenem avstrijskem prvenstvu. Delodajalca je našel na Madžarskem pri Fehervarju, ki mu gre v zadnjem času bolje in je po 38 tekmah na osmem mestu lestvice. 31-letnik je za moštvo vzhodnih sosedov odigral na vseh tekmah, dvakrat zadel in vknjižil 12 podaj (njegovo razmerje +/- je -12).

Napadalci

Davidu Rodmanu se lahko smeji. Trenutno je na prvem mestu po točkah francoskega prvenstva. | Foto: Vid Ponikvar Davidu Rodmanu se lahko smeji. Trenutno je na prvem mestu po točkah francoskega prvenstva. Foto: Vid Ponikvar

Boštjan Goličič in David Rodman (Grenoble, Saxoprint ligue magnus) – Slovenski dvojec v napadu Grenobla je med najučinkovitejšimi v ligi. Rodman je s 47 točkami (9 zadetkov, 38 podaj) na 31 tekmah na vrhu lestvice igralcev po točkah. Je tudi najboljši podajalec lige. Goličič je odigral 29 prvenstvenih tekem in statistiko obogatil z 41 točkami (14 zadetkov, 27 podaj), kar ga uvršča na šesto mesto po točkah. Odlično gre v prvenstvu tudi njunemu Grenobolu, ki ga vodi Edo Terglav, saj je na prvem mestu prvenstvene lestvice in si je že zagotovil končnico. V francoskem pokalu je obstal v osmini finala.

Andrej Hebar (HK SŽ Olimpija, alpska liga) – Izkušenemu napadalcu Olimpije na ledu ne manjka želje po dokazovanju, ki bi ga morda lahko peljala na olimpijske igre. Selektorja poskuša prepričati v sicer manj kakovostni alpski ligi, v kateri je po 31 tekmah točkovno 11. najučinkovitejši hokejist. Vknjižil je 16 zadetkov in 21 podaj. Njegovo moštvo je trenutno peto.

Žiga Jeglič je eden od tistih, ki so morali med sezono menjati klub. | Foto: HZS/Drago Cvetanovič Žiga Jeglič je eden od tistih, ki so morali med sezono menjati klub. Foto: HZS/Drago Cvetanovič

Žiga Jeglič (Neftehimik Nižnekamsk, liga KHL) – Za Žigo Jegličem, ki se mu je KHL-ovec Torpedo Nižni Novgorod po skromnih štirih podajah na 15 tekmah v začetku oktobra zahvalil za sodelovanje, je sezona pretresov. 29-letnik naj bi se sprva preselil k podružnici v ligo VHL, a so v klubu razdrli pogodbo, tako da se je lahko preselil. Pod svoje okrilje ga je vzel drugi KHL-ovec Neftehimik Nižnekamsk, za katerega je odigral 22 tekem, dvakrat zadel in dvakrat podal. Trenutno s soigralci zaseda četrto mesto vzhodne konference.

Anže Kuralt (Amiens, Saxoprint ligue magnus) – Kuralt se je po lanski sezoni iz Grenobla preselil k Amiensu, ki v prvenstvu zaseda četrto mesto, od francoskega pokala pa se je že poslovil, saj ga je v 1/16 finala izločil Rouen Matije Pintariča (3:1). Slovenski napadalec je za svoje moštvo na 33 prvenstvenih tekmah dosegel 14 zadetkov - je drugi najboljši strelec svojega moštva - in dodal 13 podaj.

Jan Muršak je zaigral prvič po 26. novembru in ob debiju med švedsko elito dosegel dva zadetka. | Foto: Vid Ponikvar Jan Muršak je zaigral prvič po 26. novembru in ob debiju med švedsko elito dosegel dva zadetka. Foto: Vid Ponikvar

Jan Muršak (Frolunda, švedska liga SHL) – V zadnjem času kapetan slovenske reprezentance se tudi v tej sezoni ubada s poškodbo. Tokrat mu jo je zagodla poškodba zapestja, ki se mu je pripetila še pred sezono in ga za lep čas oddaljila od ledenih ploskev. Muršak je sezono tako začel pri Torpedu iz Nižnega Novgoroda, a zaradi bolečin odigral le 13 tekem, na katerih je zmogel le eno podajo. Decembra se je z Rusi razšel in se podal v lov za novim klubom. V začetku januarja je delodajalca našel v elitni švedski ligi SHL, kjer brani barve trenutno tretjega kluba Frölunda HC.

Zanj je debitiral v četrtek, ko so gostovali pri sedmem moštvu švedske elite HV71 in slavili s 5:3. Muršak je v 10. minuti dosegel sploh prvi zadetek v tej sezoni (odigral je 14. tekmo), in sicer je izenačil na 1:1. V začetku druge tretjine je svoje moštvo ob številčni prednosti popeljal v vodstvo s 3:1. Na koncu so trepetali za zmago, ki so jo domov odpeljali z rezultatom 5:3. Frolunda ostaja tretja.

Prvi zadetek Jana Muršaka na tekmi:

Drugi zadetek Jana Muršaka:

Aleš Mušič (Szekesfehervar, liga EBEL) – Otrok Olimpije je po zadnji sezoni naredil križ čez zeleno-beli tabor, pri katerem je preživel vso kariero, in se prvič odpravil v tujino. Delo je našel pri sosedovem EBEL-ligašu na Madžarskem, ki mu gre v zadnjem času vse bolje in je po 38 tekmah na osmem mestu. Za Fehervar je Mušič, ki je imel nekaj težav s poškodbo, odigral 31 tekem, na njih pa zbral tri zadetke in šest podaj (+/- -1).

Ken Ograjenšek (Graz 99ers, liga EBEL) – Celjski napadalec je drugo leto zapored član Gradca, s katerim v ligi EBEL zaseda deveto mesto. Ograjenšek je na 38 tekmah sedemkrat zadel in soigralce zaposlil z 19 podajami, kar ga uvršča na prvo mesto podajalcev Gradca. Njegovo razmerje +/- je -3.

Osmoljenec zadnjega SP Žiga Pance brani barve Dornbirna. | Foto: Sportida Osmoljenec zadnjega SP Žiga Pance brani barve Dornbirna. Foto: Sportida

Žiga Pance (Dornbirn, liga EBEL) – Osmoljenec zadnjega svetovnega prvenstva (poškodoval se je na prizorišču SP in tekme spremljal s tribune) letos igra za peti klub v ligi EBEL. Član Dornbirna je odigral 38 tekem, statistiko pa obogatil z 12 zadetki in prav toliko podajami. Z buldogi je po seriji porazov padel na sedmo mesto med 12 ekipami.

Nik Pem (HDD Sij Acroni Jesenice, alpska liga) – Najmlajši med v zadnjem času standardnimi reprezentanti to sezono nima sreče s poškodbami. Zaradi težav z ramo je izpustil uvodne tekme sezone, se nato vrnil v pogon, nato pa na novembrskem reprezentančnem turnirju staknil novo poškodbo rame. Potrebna je bila operacija, po kateri bo 22-letnik okreval še nekaj časa. V tej sezoni je sicer v alpski ligi odigral 11 tekem in sedemkrat podal.

Marcel Rodman (Tolzer Lowen, DEL2) – 36-letnik vztraja v drugi nemški ligi, kjer brani barve Tölzer Löwen. Zanj je v tej sezoni odigral 34 prvenstvenih tekem, vknjižil devet zadetkov in 20 podaj (razmerje +/- 0). Njegovo moštvo ne zmore držati stika z najboljšimi. Trenutno je na predzadnjem, 13. mestu, za deseterico, ki prinaša dodatne boje za končnico, zaostaja že skoraj 20 točk.

Rok Tičar je v tej sezoni zaigral za tri KHL-ovce, pri zadnjem v Novosibirsku se je, kot kaže, še najbolje znašel. | Foto: Rok Tičar je v tej sezoni zaigral za tri KHL-ovce, pri zadnjem v Novosibirsku se je, kot kaže, še najbolje znašel.

Anže Ropret (Ute Ujpest – Erste liga) – Savolainen je Ropreta in Repeta na seznam za lanski novembrski turnir uvrstil naknadno. Otrok Olimpije je po vseh težavah novembra 2016 zapustil zmajevo gnezdo in se preselil na Madžarsko k UTE Ujpest, kjer igra tudi v tej sezoni. Na 29 tekmah Erste lige (prej MOL) je 27-letnik zbral 14 zadetkov in 22 podaj in je daleč najbolj učinkovit zbiratelj točk Ujpesti ter drugi v celotni ligi. Njegovo moštvo je četrto in je, kot preostali, že v končnici, saj drugo moštvo Dunaja ne zmore slediti ekipam v Erste ligi.

Robert Sabolič (Torpedo Nižni Novgorod, liga KHL) – Sabolič je sezono začel pri KHL-ovcu iz Vladivostoka, ki pa ga je po 44 tekmah, 10 zadetkih in 15 podajah zapustil konec decembra. Vzrok naj bi bila finančna disciplina ruskega kluba. Preselil se je k Torpedu iz Nižnega Novgoroda, za katerega so v tej sezoni igrali tako Jeglič, Muršak kot Tičar. Za zdaj je za novi klub odigral štiri tekme in dvakrat podal (razmerje/- 3). Trenutno s soigralci zaseda peto mesto zahodne konference.

Rok Tičar (Sibir Novosibirsk, liga KHL) – Podobno kot Jeglič je tudi Tičar med sezono zamenjal klub. Pravzaprav dva. Začel jo je pri Avtomobilistu Jekaterinburgu, od katerega se je po štirih podajah na osmih tekmah poslovil konec septembra. Preselil se je k Torpedu in na 15 tekmah trikrat podal. Vodstvo kluba iz Nižnega Novgoroda se mu je sredi novembra zahvalilo za sodelovanje in spet se je moral seliti. Novo domovanje je našel pri Sibiru iz Novosibirska, katerega dres je oblekel na osmih tekmah, v statistiko pa vpisal po tri zadetke in podaje (+/- 2). Sibir je na devetem mestu vzhodne konference.

Janu Urbasu gre med nemško elito odlično. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Janu Urbasu gre med nemško elito odlično. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Jan Urbas (Fischtown Pinguins, Bremerhaven, DEL) – Urbasu je letos uspel drugi preboj med nemško elito, kjer mu za zdaj kaže odlično. Po 40 tekmah ima v statistiki 16 zadetkov in 14 podaj, kar ga uvršča tik med najboljših 20 oklepnikov po točkah med nemško smetano. Z Bremerhavnom, katerega vlečni člen je, se je pred dnevi dogovoril za podaljšanje pogodbe. Njegova ekipa, ki drugo leto nastopa v ligi DEL, je po zadnji slabši seriji padla na deseto mesto med 14 moštvi.

Miha Verlič (VSV Beljak, liga EBEL) – Štajerec je odlično odprl sezono in na prvih osmih tekmah skorajda ni pozabil na zadetek, nato se mu je nekoliko ustavilo. Kot tudi njegovemu moštvu. Visokorasli napadalec je tako na 38 tekmah zbral 15 zadetkov in 13 podaj, njegovo razmerje +/- je 2. Korošcem, ki so zamenjali trenerja, v zadnjem času ne gre nič po načrtih in vztrajno padajo po lestvici. Trenutno so predzadnji.

Hokejski olimpijski turnir, Pjongčang, tekme Slovenije

Sreda, 14. februar 2018
13:10* ZDA - Slovenija

Petek, 16. februar 2018
8:40* Rusija - Slovenija

Sobota, 17. februar 2018
13:10* Slovenija – Slovaška

* Srednjeevropski časovni pas (lokalni čas: +8 ur)

Ne spreglejte