Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
2. 1. 2018,
20.13

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

Brian Gionta Jim Johannson Tony Granato Pjongčang 2018 olimpijske igre risi slovenska hokejska reprezentanca

Torek, 2. 1. 2018, 20.13

6 let, 3 mesece

Američani predstavili hokejski seznam za Pjongčang

Prvi tekmeci risov razkrili olimpijske karte

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45
Tony Granato Brian Gionta | Foto Reuters

Foto: Reuters

Vodstvo ameriške hokejske reprezentance, s katero se bo na februarskih olimpijskih igrah prva pomerila Slovenija, je razkrilo 23 od 25 potnikov, ki bodo nastopili na tekmovanju petih krogov v Pjongčangu.

Američani so pohiteli in na dan jubilejne zimske klasike Bridgestone predstavili skoraj celoten seznam hokejistov, ki bodo nastopili v Pjongčangu. Selektor Tony Granato je izbral 23 igralcev od 25, kolikor jih lahko nastopi. Za zdaj ostajata neznanka le še dva vratarja, ki ju bodo Ryanu Zapolskemu, čuvaju mreže Jokerita, dodali sredi januarja.

15-erica iz Evrope

Glede na to, da NHL-ovcev na olimpijskih igrah ne bo, večina (15) ameriških potnikov igra v Evropi (po pet v KHL in švicarski eliti), trije v ligi AHL, štirje pa v univerzitetni ligi. Kapetan, dolgoletni NHL-ovec Brian Gionta, je brez kluba. 38-letnik, ki je še lani igral v severnoameriški hokejski ligi NHL, zadnjih sedem sezon je bil vselej kapetan, je edini član ameriške reprezentance, ki je že sodeloval na olimpijskih igrah, in sicer leta 2006 v Torinu, ko so jih v četrtfinalu izločili Finci.

15 igralcev s seznama ima izkušnje iz lige NHL, povprečna starost moštva selektorja Tonyja Granata je kar 29,2 leta.

"Všeč mi je naša ekipa, ki prinaša raznolikost in izkušnje. Na seznamu so igralci, ki z veliko strastjo zastopajo našo državo," je izbor komentiral generalni direktor Jim Johannson.

ZDA in Slovenija sta se srečali že v Sočiju. Američani so zmagali s 5:1, edini zadetek za rise je dosegel Marcel Rodman. | Foto: Reuters ZDA in Slovenija sta se srečali že v Sočiju. Američani so zmagali s 5:1, edini zadetek za rise je dosegel Marcel Rodman. Foto: Reuters

Za začetek s Slovenijo

Američani bodo podobno kot v Sočiju, kjer so končali na četrtem mestu, v skupinskem delu igrali s Slovenijo, Slovaško in Rusijo. Na prvem dvoboju 14. februarja ob 13.10 po srednjeevropskem času se bodo udarili prav z risi.

ZDA so se v pripravah novembra zoperstavile ruski B-reprezentanci, Nemčiji in Slovaški in izgubile vse tri tekme.

Reprezentanca ZDA za nastop na OI v Pjongčangu:

Vratar (1): Ryan Zapolski (Jokerit, liga KHL)

Branilci (8): Chad Billins (Linköping, švedska SHL), Jonathan Blum (Soči, liga KHL), Will Borgen (St. Cloud University, NCAA), Matt Gilroy (Jokerit, liga KHL), Ryan Gunderson (Brynäs, švedska SHL), Bobby Sanguinetti (Lugano, švicarska NLA), Noah Welch (Växjo Lakers, švedska SHL), James Wisniewski (Kassel Haskis, druga nemška liga)

Napadalci (14): Chris Bourque (Hershey Bears, liga AHL), Bobby Butler (Milwaukee Edmiles, liga AHL), Ryan Donato (Harvard University, NCAA), Brian Gionta, Jordan Greenway (Boston University, NCAA), Chad Kolarik Adler Mannheim, nemška prva liga DEL), Broc Little (Davos, švicarska NLA), John McCarthy (San Jose, liga AHL), Brian O'Neill (Jokerit, liga KHL), Garrett Roe (Zug, švicarska NLA), Mark Arcobello (Bern, švicarska NLA), Troy Terry (University of Denver, NCAA), Ryan Stoa (Spartak, liga KHL), Jim Slater (Friborg-Gotteron, švicarska NLA)

Ne spreglejte