Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 11. 2020,
17.11

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14

Natisni članek

legionarji Frölunda Jan Muršak

Petek, 27. 11. 2020, 17.11

3 leta, 4 mesece

Koronavirus za nekaj dni ustavil Jana Muršaka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14
Jan Muršak | Jan Muršak naj bi bil z ekipo znova že prihodnji teden. | Foto Vid Ponikvar

Jan Muršak naj bi bil z ekipo znova že prihodnji teden.

Foto: Vid Ponikvar

Nekdanji slovenski hokejski reprezentant Jan Muršak je hokejsko opremo v zadnjih dneh za kratek čas postavil v kot. Razlog? Pozitiven test na novi koronavirus. Član švedskega elitnoligaša Frölunda je imel le blažje bolezenske znake, počuti se bolje, v klubu pa pričakujejo, da se jim bo lahko pridružil že prihodnji teden.
 

Najkakovostnejša švedska hokejska liga SHL je ena od redkih, v kateri vse od septembrskega začetka sezone niso imeli večjih težav zaradi novega koronavirusa. Ta je v marsikaterih drugih evropskih ligah pogosto povzročal prestavljanje tekem in dodobra spreminjal urnike, kar so na lastni koži občutili tudi slovenski klubi.

Nekaj prestavitev v SHL pa je bilo v zadnjih dneh, ko so več okužb z novim koronavirusom potrdili pri klubu Örebro, ta se je po posvetu z zdravstveno službo odločil začasno prekiniti vse aktivnosti. Pozitiven test na novi koronavirus so potrdili tudi pri vodilni Frölundi, pri kateri je po pisanju Švedov zbolel slovenski napadalec Jan Muršak. 

"V nedeljo, ko smo imeli prost dan, je zbolel, tako da od takrat ni bil z ekipo. Prejel je pozitiven test, a se že počuti precej bolje. Upamo in verjamemo, da se nam bo pridružil prihodnji teden," je za Rakapuckar.com po petkovem treningu povedal glavni trener Roger Rönnberg. Dodal je še, da v klubu iz te skandinavske dežele, v kateri so se epidemije koronavirusa lotili na drugačen način kot v velikem delu Evrope, nihče iz ekipe ne kaže bolezenskih znakov. 

Anže Kopitar
Sportal Bo Kopitar na vrnitev čakal do februarja?

Pred Muršakom, ta je imel blažje simptome, je pri Frölundi bolezen covid-19 v izolaciji prebolel kapetan Joel Lundqvist in se uspešno vrnil v tekmovalni pogon.

Štajerec je za svoje moštvo zadnjič igral v soboto, ko je ob visokem porazu proti Brynasu (1:7) dosegel edini zadetek, sicer pa je na 19 tekmah SHL vknjižil tri gole in osem asistenc.

Preberite še:

HDD Jesenice Bregenzerwald
Sportal Jeseničani z visoko zmago skočili tik za Olimpijo
HK Olimpija Vipiteno Jan Drozg
Sportal Olimpija zanesljiva na Južnem Tirolskem

 
Ne spreglejte