Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 3. 2013,
19.24

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings

Torek, 19. 3. 2013, 19.24

8 let, 5 mesecev

Kopitar podal in se veselil nove zmage nad "kojoti"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Hokejisti LA Kings so dvakrat v dveh dneh premagali Phoenix. Tokrat je bilo bolj tesno, naš hokejist Anže Kopitar pa je v statistiko vpisal podajo. Ob njegovi pomoči je namreč prvi gol dosegel Penner.

Dan pred tem so ''kralji'' prišli do veliko bolj suverene zmage, saj je bilo 4:0, tokrat pa so se morali bolj potruditi. Po dveh tretjinah so sicer vodili z 2:0, prvi prvem zadetku, dosegel ga je Dustin Penner, pa je podal Anže Kopitar. V zadnjem delu igre je Shane Doan znižal na gol zaostanka, a je nekaj več kot dve minuti zatem znova bilo +2 za hokejiste iz Kalifornije. Ob igralcu več je bil natančen Jarret Stoll. Phoenix je ob koncu krenil na vse ali nič, v zadnji minuti je Doan zabil še svoj drugi zadetek na tekmi, za kaj več pa je ''kojotom'' zmanjkalo časa. Med vratnicami je blestel rezervni vratar Jonathan Bernier, ki je zbral kar 40 obramb. S tem je v ligi NHL prišel do osebnega rekorda. ''Zavedali smo se, da bo Phoenix močno pritisnil na nas. Mi se na to nismo najbolje odzvali, a nas je na srečo reševal odlični Bernier. Slednji je bil enako odličen kot Quick noč pred tem. To ni bila naša najboljša predstava, vseeno pa smo osvojili načrtovani točki,'' je po tekmi dejal strelec tretjega zadetka za Los Angeles.

Že deseto zaporedno zmago pa so dosegli ''pingvini'', s tem pa postali edino moštvo v zgodovini NHL, ki mu je tak dosežek uspel tri sezone zapored. Washington je sicer prišel do vodstva prek Aleksandra Ovečkina, a je Pittsburgh nato zabil dva zadetka, med strelce sta se vpisala Paul Martin in Matt Niskanen, kar je bilo dovolj za dve točki. Najučinkovitejši igralec lige Sidney Crosby je podal pri obeh golih. ''Pingvini'' so zmagali brez dveh poškodovanih zvezdnikov, branilca Krisa Letanga in napadalca Jevgenija Malkina. Do pomembne zmage so prišli New York Rangers, ki še niso našli recepta iz zadnje sezone. S 3:2 so ugnali New Jersey in jih prehiteli na lestvici. Druga ekipa iz New Yorka pa je zapravilo vodstvo dveh zadetkov, ki jih je držala po dveh tretjinah. Ottawa je namreč v zadnjem delu igre kar štirikrat zatresla mrežo Islanders, s tremi točkami je blestel Sergej Gončar. Zadnje tretjina pa je bila odločilna tudi v Carolini. Po dveh tretjinah sta obe mreži ostali nedotaknjeni, v zadnjem delu igre pa sta se zatresli kar petkrat. Na žalost domačih navijačev, so gostje zabili kar štiri gole.

Ne spreglejte