Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 1. 2014,
11.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Steven Stamkos Soči olimpijske igre poškodba

Torek, 14. 1. 2014, 11.01

8 let

Kanadčan upa na OI: "Želiš iti na vso moč, a veš, da moraš biti pameten"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Steven Stamkos, ki mu je sredi novembra zagodel zlom golenice, zvišuje intenzivnost treningov in upa na nastop v Sočiju: "Z vsakim novim treningom na ledeni ploskvi se počutim bolje."

Dva meseca po nesrečni tekmi proti Bostonu, na kateri si je po trčenju v ogrado zlomil desno golenico, kanadski napadalec pridno nabira drsalne občutke in ohranja upe na Soči. S svojo ekipo Tampa Bay Lightning se je odpravil na trojno gostovanje, kjer se je pred ponedeljkovo tekmo proti Columbusu, ki je slavil s 3:2, na ledu spet pridružil soigralcem, a še naprej treniral po individualnem programu. Tako je v nekontaktni majici drsal, vadil strele in nekaj pozornosti namenil sodniškim metom.

Triindvajsetletnik je novinarjem povedal, da je zadnji rentgenski pregled spodbuden ter da lahko poveča število minut in zahtevnost treninga, a da mu preglavice še vedno povzročajo pospeševanje in hitri obrati. Stamkos pričakuje, da bo nelagodje občutil tudi, ko se bo vrnil v tekmovalni pogon. A, kot še pravi, vse majhne pozitivne stvari, ki jih občuti na treningu, odtehtajo bolečino. "Z vsakim novim treningom na ledu se počutim bolje. Veliko časa namenimo pliometričnim vajam, poskokom in obremenitvam noge. Tukaj je že viden napredek. Pri teh vajah ne čutim bolečine. Drugače pa je na ledu, ko je vsa teža na desni nogi in ko skušam zaviti. Takrat je prisotna bolečina," je ključne težave opisal Kanadčan, ki se zaveda, da mora iti korak za korakom, čeprav bi včasih najraje prehitel dogodke: "V takem trenutku želiš dati vse od sebe, želi iti na vso moč, a hkrati veš, da moraš biti pri svojih dejanjih pameten."

Ne spreglejte