Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
19. 9. 2020,
6.49

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,10

6

Natisni članek

pokal Slovenije HDD Jesenice HK Olimpija Ivo Jan

Sobota, 19. 9. 2020, 6.49

3 leta, 7 mesecev

Poraz v polfinalu pokala na derbiju odnesel trenerja

Ivo Jan ni več trener Olimpije!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,10

6

ol jes | Ivo Jan se je hitro poslovil od trenerske vloge članov HK SŽ Olimpija. | Foto Aleš Fevžer

Ivo Jan se je hitro poslovil od trenerske vloge članov HK SŽ Olimpija.

Foto: Aleš Fevžer

Iz HK SŽ Olimpija so po porazu na polfinalnem derbiju Pokala Slovenije, po katerem so ostali brez želenega finala in lovorike, sporočili, da Ivo Jan ni več trener Ljubljančanov. Začasno bo trenersko taktirko prevzel njegov dozdajšnji pomočnik Gregor Polončič.

 

ol jes
Sportal Po zmagi zapeli "Nije u šoldima sve" in že septembra uničili Olimpijine načrte

Hitro se je končalo službovanje Iva Jana na trenerski klopi članskega moštva HK SŽ Olimpija. Potem ko se je konec lanskega leta vrnil med zmaje kot vodja mladinskega pogona, so mu pred novo sezono zaupali vlogo glavnega trenerja članov.

Z vodstvom se je dogovoril za triletno pogodbo, a je delo končal, še preden ga je dobro začel. Odnesel ga je poraz na pokalnem derbiju, katerega je Olimpija po kazenskih strelih izgubila proti večnemu tekmecu z Jesenic in ostala brez napredovanja v finale in pričakovane pokalne lovorike.

ol jes
Sportal Jeseničani po loteriji prek Olimpije v finale, kjer jih čaka Bled

Olimpija je pred novo sezono močno okrepila ekipo, a ji tudi reprezentanti niso pomagali do zmage nad požrtvovalnimi Jeseničani. | Foto: Aleš Fevžer Olimpija je pred novo sezono močno okrepila ekipo, a ji tudi reprezentanti niso pomagali do zmage nad požrtvovalnimi Jeseničani. Foto: Aleš Fevžer

Vesel, da je v vlogi, ko mora nekaj osvojiti, a se je hitro zalomilo 

Na Celovški 25 so pred novim tekmovalnim obdobjem, pred katerim so se spogledovali tudi s preskokom na višjo raven, v ligo IceHL (nekdaj liga EBEL), a na koncu ostali del alpske druščine, močno okrepili ekipo. Zeleni dres je obleklo kar nekaj reprezentantov (Žiga Pance, Aleksandar Magovac, Tadej Čimžar, Miha Zajc, Miha Štebih), v zeleno se je vrnil tudi Jure Sotlar, v klubu, enem redkih, ki je v teh časih uspel za četrtino zvišati proračun, so si tako zadali visoke cilje.

"Cilj je, da osvojimo naslove v vseh tekmovanjih, v katerih nastopamo," je pred dnevi dejal predsednik Miha Butara, a se je ekipi zalomilo že pri prvi nalogi. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "Cilj je, da osvojimo naslove v vseh tekmovanjih, v katerih nastopamo," je pred dnevi dejal predsednik Miha Butara, a se je ekipi zalomilo že pri prvi nalogi. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "Ekipa je poimensko zelo močna, zavedam se velike odgovornosti, a vesel sem, da sem v taki vlogi, ko moram nekaj osvojiti," je pred tednom dejal Jan, predsednik Miha Butara pa: "Lani smo rekli, da je cilj finale Alpske lige. Zdaj lahko rečem, da je cilj osvojiti naslove v vseh tekmovanjih, v katerih nastopamo."

A se je zeleno-belim zalomilo že v boju za prvo lovoriko. Olimpija se je v polfinalu Pokala Slovenije srečala z večnim tekmecem HDD Sij Acroni Jesenice, ki si je v petek z borbeno in požrtvovalno igro priigral finale, zmaji pa so ostali brez pričakovanega pokalnega naslova.

Polončič začasni "gasilec"

V ljubljanskem klubu so hitro reagirali in v nočnem obvestilu javnosti sporočili, da 45-letnik ni več trener Olimpije. "Obveščamo vas, da smo v klubu prekinili sodelovanje z dosedanjim trenerjem naše članske ekipe, Ivom Janom. Treninge bo začasno prevzel njegov pomočnik Gregor Polončič. V klubu smo že začeli s postopki iskanja novega glavnega trenerja. O izbiri vas bomo obvestili," so zapisali pri HK SŽ Olimpija. Gregor Polončič bo začasno poprijel trenerske vajeti. | Foto: Grega Valančič/Sportida Gregor Polončič bo začasno poprijel trenerske vajeti. Foto: Grega Valančič/Sportida

Pri Olimpiji so že v pretekli sezoni kaj hitro opravili trenersko menjavo, 20. septembra lani so sporočili, da je sodelovanja med klubom in Juretom Vnukom konec. Tudi takrat je Polončič sprva začasno prevzel trenerske vajeti, ki so mu jih nato zaupali do konca sezone.

Olimpiji zdaj preostane boj za državni in alpski naslov, Jeseničani pa bodo zvečer v finalu proti Bledu veliki favoriti za zmago.

Preberite še:

Jesenice - Olimpija
Sportal Alpski uvod potrjen: dva derbija v slabem tednu
Miha Zajc Aleš Mušič HK SŽ Olimpija HDD Jesenice
Sportal Olimpija ne beži od vloge favorita, med zmaji nov reprezentant
Ne spreglejte